Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2008, 09:34 AM   #21
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Default Re: Andromeda - jel' vrijedna toga?

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
drago mi je da se jos uvijek proizvodi meni jedan od, ako ne i najdrazi sint svih vremena
Clustere, pa ti si ultimate GAS generator, 2-3 pozitivne izjave u vezi sa A6 i pola foruma razmislja o tome kako da ga kupi
fischek is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 01:04 PM   #22
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Znaći sa PDV-om to ispada 2600 EUR....
mozda ce bit nesto manje.. ali kupis na firmu da odj PDV, a i stare musterije tamo imaju rabat cak i do 20%..

iliiiiii..... uzmes direktno u njem, i sam svercas preko ili das nekome da ti doveze/preveze.. (1700 + 15-20%) to je najeftinije.

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Mo?da bolje uzet polovnu u americi - prethodno samo saznat koji je serial number, da nije ona bolesna...Ali to je dosta riskantno. ..quality tog uređaja ba? nije ne?to i da se ?kvadri po putu znale potrgati neke stvari. ?to i ne čudi - pogledati po netu filmiće kako dečki iz nekih po?tanskih kompanija igraju bacanja paketa iz kamiona na pod....
takvu spravu ako kupujes novu treba uvijek kupiti lokalno , da imas garanciju servis i sve to.. treba razmisljati o tome da, svaki sint moze crknit iz ovog ili ong razloga.. i gdje si onda.. ovako ako crkne imas kome dat, i koga hvatat za vrat.

drugo, sam si naveo glavni problem.. bacanje sprava od fedexa/upsa.. to nema veze sa qualitijem uredjaja (koji je btw za danasnje standarde dobar), jer gotovo svaki sint ce se raspast ako ga bacis iz kamiona na pod.. bio to jupiter ili sto drugo..

vrijedi ekstra para da covjek moze mirno spavati..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 01:32 PM   #23
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

@Don Solaris & clusterchord

Košta 2600 eura ako je kupuješ na rate, potrošački kredit i slično. Ja sam kupio novu Andromedu (proizvodnja 2007.) u ZG u trgovini Nova Glazbala za 15.200,00kn s PDV-om (cca 2050 eura) sa 20% popusta na cash.
Okej, istina, lako je ako imaš toliko casha za pljunut, ali ovakav synth se kupuje jednom u životu
Istovremeno mi je vrlo ljubazni i susretljivi tip iz jedne druge firme (koja takodjer prodaje glazbene instrumente i opremu u HR i tu i tamo neki polovni komad) locirao u Americi polovnu iz prve, američke serije koja je sa transportom i svim ostalim davanjima na kraju ispadala dobrih soma i nešto kuna skuplja od nove.
U tom trenu nije bilo moguće vidjet fotke nego samo vjerovat na riječ da se radi o mint condition synthu korištenom u smoke-free studiju (to svi kažu). Za cash, i naravno bez jamstva jer se radi o polovnom synthu. Doduše, raspitao sam se o firmi i tipu kod provjerenih i iskusnijih faca i dobio jako dobar feedback, ali isto nisam htio riskirat, pogotovo kad sam za manje novaca iskopao novu, sa jamstvom i osiguranim servisom (pa ma šta to značilo za takve syntheve u HR )
Imali su u ponudi i novu koja je bila skuplja nego u trgovini Nova Glazbala.

Last edited by redroom; 11-01-2008 at 02:14 PM.
redroom is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 01:58 PM   #24
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
Preko koga kod nas (Srbija) moze da se uzme A6?
Nova Andromeda A6 u BG = 1990 EUR za clanove Rumskog.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 03:11 PM   #25
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by redroom View Post
Ja sam kupio novu Andromedu (proizvodnja 2007.) u ZG u trgovini Nova Glazbala za 15.200,00kn s PDV-om (cca 2050 eura) sa 20% popusta na cash.
pa to je dobra cijena. znaci oko 1680 bez PDV-a.

inace znam gazdu(davorina) vec dugo, mozda bih mogao i jos kakav rabat dobiti..

Quote:
Okej, istina, lako je ako imaš toliko casha za pljunut, ali ovakav synth se kupuje jednom u životu
to sam i ja mislio kad sam ju kupovao 2003, al kad kupis prvi takav onda si tek nahebo, vjeruj mi.. igre bez granica

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
Clustere, pa ti si ultimate GAS generator, 2-3 pozitivne izjave u vezi sa A6 i pola foruma razmislja o tome kako da ga kupi
pa onda bi mi mogao Alesis jednu i pokloniti . kad bolje razmislim, kad sam radio demose prije 3 god na harmony centralu, par ljudi je odmah kupilo A6..

ultimate GAS generator: pogotovo nakon graha s kobasama i špekom

Last edited by clusterchord; 11-01-2008 at 03:17 PM.
Old 11-01-2008, 03:43 PM   #26
redroom
Senior Member

redroom's Avatar

Quote:
pa to je dobra cijena. znaci oko 1680 bez PDV-a.
inace znam gazdu(davorina) vec dugo, mozda bih mogao i jos kakav rabat dobiti..
to sam i ja mislio kad sam ju kupovao 2003, al kad kupis prvi takav onda si tek nahebo, vjeruj mi.. igre bez granica
pa je, cijena je na kraju ispala okej
a to sa kupovanjem opreme... eh, znam, ne mislis valjda da je andromeda jedina igracka, he, he bojim se da je vecina nas rodjena s tvornickom greskom, nema druge nego nas gurnut u seoski potok ko starog stojadina ili zatuc ko vola u kupusu. j*bote kupim andromedu i odma drugi dan krenem gledat kako skupit lovu za voyagera ili jupitera 8, pa jel to normalno!!
redroom is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 08:02 PM   #27
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
eh, znam, ne mislis valjda da je andromeda jedina igracka, he, he bojim se da je vecina nas rodjena s tvornickom greskom, nema druge nego nas gurnut u seoski potok ko starog stojadina ili zatuc ko vola u kupusu. j*bote kupim andromedu i odma drugi dan krenem gledat kako skupit lovu za voyagera ili jupitera 8, pa jel to normalno!!
da mislio sam na jos VCO polifonika, kad jednom covjek proba jednog postenog.. otvara se pandorina kutija.. meni se otvorio svijet, i ja sam 6mj nakon andromede poceo gledat kako da kupim super jupiter ili jupiter8

Old 11-01-2008, 09:13 PM   #28
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
reci roginator
pa andromeda je jedan od najboljih allaround analognih sinteva!!!!!!
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 09:38 PM   #29
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Istovremeno mi je vrlo ljubazni i susretljivi tip iz jedne druge firme (koja takodjer prodaje glazbene instrumente i opremu u HR i tu i tamo neki polovni komad) locirao u Americi polovnu iz prve
Jel mo?da Amil Makota iz Audiona?

http://www.audion.hr/

Super lik, i on ti mo?e nabavit sve. Budem ga pitao da mi nabavi OB-8 u Americi po?to on shippa sa kontejnerom, a firma mu je zapravo pola u americi pola u HR. E sad ako ima jo? zainteresiranih za OB-8 mo?e on uzeti 2-3 komada, ovisno koliko ih nađe.

Daklem, jel treba neko OB-8 ?

Jebiga, cijenu uređaja znate i same, tako da je taj dio jasan, plačate jo? i shipping i PDV 22%. Imajte na umu da ih u Evropi ba? i nema. A ono ?to ima je bezobrazno skupo pa ovi "američki" ispadaju puno jeftinije. Da? nekom da ti prepravi napajanje na 220V i vozi?!

A sada je prilika.

Za?to?

Pojavio se neki glupi software koji kao emulira Oberheim X (mo? mislit). Ali navodno da solidno pokriva neke OB-8 padove (ni to ne vjerujem, ali dobro...) i kako pratim cijene godinama, točno sam primjetio paralelno sa ovim softwareom kako je cjena OB-8 naglo pala. Ehhh.. da je barem tako i sa JP-8 nakon Arturije.... ali nije.

Zato sam reko čovjeku da mi pogleda OB-8. Pa javim za cjene ako nekog zanima kroz mjesec dana.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2008, 10:08 PM   #30
Don Solaris
Pro Member

Quote:
nema veze sa qualitijem uredjaja (koji je btw za danasnje standarde dobar)
Do sada sam barem 3-4 ljudi čuo da im se ne?to rasklimalo, ulegnulo ili pomaknulo na toj Andromedi, od njih ukupno 8-9 za koje sam čuo da ju imaju.

Npr. jedan ju je full profesionalno zapakirao u debele spu?ve i kad je do?la kupcu, jedan potenciometar je bio slomljen. Da bi na MS-20 slomio potenciometar, treba ti sledgehammer čekić. Uz napomenu da je MS-20 star 30 godina, a neke od Andromeda samo 3 godine...
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules