Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2007, 06:12 PM   #71
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Vlado Georgiev - Singl.Novi album??

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Dobra je fora, samo kontam da si sebi ispunio zelju uradio si stvar onako kako si nekada mastao da ces raditi, sta mislis da li ce tvoja publika to skontati i da li im je to bitno? Pozdrav. Eee da... gde ces naci crnce za turneju?
Ima on one njegove pratece...Che da ih vodi na Adu da pocrne...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 01:47 AM   #72
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

bas sad poslusa opet do svitanja pa me interesuje koju foru radis sa vokalom? ubacis isti u novi kanal pa mrdnes malo "udesno" ili insertujes neki brz delay pa se cuje ta fora sa drugim zakasnelim vokalom? ili mozda otpevas dvaput identicno?
kVu is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 01:37 PM   #73
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Svi se uvatili reverba, a mene interesuje samo jedna stvar:''Kad su crnci svirali, da li su folirali?''
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 07:11 PM   #74
tom
Senior Member

tom's Avatar

Odmah kritike i fajt!

Ljudi,mante ga vise i pametovanje!

Last edited by tom; 05-07-2007 at 07:12 PM. Reason: Pogrijesio
tom is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 07:53 PM   #75
Nemanja Filipovic
Member

Nemanja Filipovic's Avatar

Vlado,mislio sam da ces me razocarati.........
Ali nisi...uopste....
Pesme su super,toliko da nisam cuo do kraja ni i jednu,a nemogu da izbacim onaj gospel iz glave...
Bili smo na koncertu na trgu,i kad smo culi "ti i ja",odlepili smo......
Sve je dobro pa i revberb.....koga boli tupe za reverb,pesma je super "and nothing else matters"....
nego jel bi mogao da organizujes neke obilaske tvog studija,ima gomilu nas koji bi voleli to da vidimo
Pozzzz
Nemanja Filipovic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 07:55 PM   #76
Nemanja Filipovic
Member

Nemanja Filipovic's Avatar

p.s ako nisam nesto lepo ispisao.......boli me "tupe"
Nemanja Filipovic is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 10:10 PM   #77
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Vlado, pesma ti je opaka, a o reverbu uopste ne razmisljam. Ovo mora da i suvo dobro zvuci.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2007, 10:15 PM   #78
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Stvarno, ali stvarno! ako se nekome ne može zamjerati sa tehničke strane to je Vlado Georgijev. Sasvim je jasno da je u njegovim pjesmama baš sve na svom mjestu i u svoje vrijeme. Što se tiče nekog mog ličnog ukusa, ja bih mu možda prije zamjerio što je možda sve malo previše precizno i skockano
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 12:29 AM   #79
bojanmil
Member

Jao ljudi, ne mogu da ne kažem još nešto!
Čitam sve ove postove i... Upravo sam izašao iz WC-a...
Pre svega, postoji linija koja razgraničava dobro i loše urađenu stvar. Da budem konkretniji, Vladova stvar je iznad te crte, tojest činjenica je da je stvar vrh! E, a sve ostalo podleže ukusu svakog pojedinca.
Lično preferiram duže i prisutnije reverbe, pa mi s' toga ne smeta ni veća količina reverba u nekim stvarima. Što se Vladovog reverba tiče, pravi je domaći zadatak! Sećam se da sam davno gnjavio Vlada pokušavajući da na mom Alesis QuadraVerb-u napravim bar sličan prostor, ali nije išlo. Na svu sreću, Vlado je promenio broj mobilnog telefona, te se na taj način spasao mojih poziva.
Trenutno nemam vremena, ali ću prvom prilikom upload-ovati negde neku stariju stvar benda "Spyro Gyra", pa da čujem onda komentare! Da vidim ko bi tu i gde (zlo)upotrebio deesser, reverb, EQ, compressor... Verovatno imam sva izdanja ovog neverovatno dobrog benda i već godinama se drogiram njihovom svirkom, ali na produkciju nisam nikada obratio pažnju. Jednostavno, atmosfera u njihovim stvarima je takva da ti ne daje ni da pomisliš na produkciju. Vladov stav da stvar treba slušati u globalu je totalno ispravan. Na kraju krajeva, ni slušaoci neće slušati kanal po kanal, niti će neko na album staviti istu stvar u onoliko verzija koliko kanala i ima stvar.
Moje mišljenje je da preterujete, a pre svega dolazim do zaključka da je mnogo teže umeti slušati muziku, nego istu stvarati i svirati.
Ajd sad da promenimo, pa da čujem komentare o pesmi "How deep is your love" grupe "Bee Gees". Pesma je i dan danas prilično slušana, a jako je stara, što dokazuje da pesma osim produkcijskih ima i neke druge vrednosti!!!

Pre nego što se sledeći post sa replikom na ovaj bude pojavio, zamolio bih sve kolege da ništa od ovoga ne shvate lično. Jednostavno, dao sam sebi za pravo da iznesem svoje mišljenje, jer ne vidim potrebu za ustručavanjem, kada je ni ostali nemaju.

Last edited by bojanmil; 06-07-2007 at 12:33 AM.
bojanmil is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 12:44 AM   #80
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by bojanmil View Post
Trenutno nemam vremena, ali ću prvom prilikom upload-ovati negde neku stariju stvar benda "Spyro Gyra", pa da čujem onda komentare! Da vidim ko bi tu i gde (zlo)upotrebio deesser, reverb, EQ, compressor... Verovatno imam sva izdanja ovog neverovatno dobrog benda i već godinama se drogiram njihovom svirkom, ali na produkciju nisam nikada obratio pa?nju. Jednostavno, atmosfera u njihovim stvarima je takva da ti ne daje ni da pomisli? na produkciju.
bogme ja na produkciju kod njih nemam zamjerke, pogotovo od sredine osamdesetih na ovamo!

Heart of the night ('96) i 20 - 20 ('97) su mi postali referentni albumi sto se produkcije tice...

a sto se atmosfere tice, najezim se cijeli kad slusam neke stvari...npr. Believe sa Heart of the night...ili When evening fails....trnci prolaze od onog pocetka...brrrrr
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules