Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2007, 04:32 PM   #11
bole
Member

Default Re: Problem: vrata gluve sobe?!

posto niste planirali mnogo uloziti u izolaciju,planiraj da ces imati problem sa basovima!

nema tu mnogo filozifije...staklena dupla ili metalna teska i debela vrata koja savrseno dihtuju rjesavaju problem...

Last edited by bole; 09-04-2007 at 01:00 PM.
bole is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2007, 12:47 AM   #12
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Zezao sam se za fudbalske lopte! Ovo sa peskom mi je palo na pamet ali ne znam koliko ce klasicne sarke to izdrzati. Zato sam rekao da stavi jos bar dve. Ako ne pomaze, onda mozda i dvoje vrata na jedan stok, ali i to kosta i ne znam koliko je jeftinije od metalnih vrata.
dawid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2007, 11:55 AM   #13
Rasta
Member

Ja sam u prvu varijantu studija stavio obicna balkonska PVC vrata (150 Eu) Dihtaju fantasticno, ali problem je sto je kvaka samo s jedne strane, pa se moram ustajati svaki put kada netko zeli izaci iz studija. U novom studiju sam stavio na dupli zid s jedne strane takva vrata, a na drugi ulazna plasticna, koja isto kostaju, samo imaju stirodur umjesto stakla. Ta ulazna, kada se kvaka digne gore zatvaraju na sest tocaka, isto kao i balkonska. Iz iskustva mi se cini da je puno bitnije broj tocaka na kojima se zatvaraju, nego sam materijal (jer se vrata uvijek mogu dodatno obloziti raznim materijalima. A to je najteze napraviti u samogradnji, buduci da treba modificirati shtock i napraviti mehanizam za zatvarenje, pa najjeftinije i nejjednostavnije ispada kupiti. Mozda se naleti i na polovna .
Rasta is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 11:54 AM   #14
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2007, 10:33 PM   #15
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
I kad sredis do maximuma gluvu sobu, onda shvatis da ti snimak u reziji lepse zvuci nego u gluvoj! To se meni dogodilo!
I meni
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 06:14 PM   #16
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....

KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...

Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!

a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....

roginator is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2007, 06:36 PM   #17
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
sto se tice baseva i vrata ima rijesenje....

KAVAFON je materijal kojim se pune vrata (obicna) , a zatim ih tapiciras....
nece se ni najmanje micat...

Inace kavafon je folija (FILM) punjen olovnim zrnjem!!!!!!

a i otkad je navodno zabranjena neka vrsta lova sacmaricom ima jeftino za kupit olovnih kugli pa puni vrata time.....

Nije problem napraviti vrata teskim (moze i pesak)... veci je problem uraditi "sve ostalo", da vrata budu stabilna i da se ne izvale iz zida, jake sharke,... taj deo problema, nema, koliko znam, neko jednostavno resenje... nije bas uputno staviti monstruma teskog cca 500kg neobezbedjeno... koji jos i moze pasti na nekoga...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules