|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Samo da odgovorim O sintezi ne znam nista, ali znam da je VSTi (instrumente) vrsta plugina koji sluzi za playback sintetiziranog ili SAMPLIRANOG audio zvuka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
A nekako sumnjam da nitko nije SAMPLIRAO zvuk analognog syntha,nego su to uvijek sinteze?!
I da, SVI VST-ovi koje JA koristim su SAMPLOVI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
ja ne znam zasto ti ovo dozivljavas kao igru pametovanja..svasta...
ti pricas o sintovima i ja sam podrazumjevao pod tim VSTI sintove sto se tice plaginova...a pravi analogni sintovi tek ne rade sa sempovima tom smilslu, al postoje wavetable sintovi koji.....da ne pametujem sad nisu uvjek sinteze ima svega i svacega atmosphere na primjer nije sinteza, a ubija..to bi ti bilo dovoljno..uzmi atmosphere ako ga vec nemas i to je to... evo pazicu da sto banalnije zborim da ne ispadne da je to neko pametovanje... a sto se tice teme ja se drzim ko pijan plota... Last edited by balthazaar; 04-01-2007 at 10:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Sto se tice pametovanja, ovo koje si sad zapoceo u postu bi mogao bas dovrsiti jer me to sve zanima! ![]() No, recimo, zasto ne sampliraju prekrasne analogne samplove, ton po ton, kao sto rade s drugim instrumentima? To sigurno zvuci daleko bolje nego da "digitalno sintetiziraju" nesto slicno tome? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Probaj Hypersonic VSTi, ima mnogo dobrih zvukova od bubnjeva, perkusija, preko gitara, synth-ova, klavira do orkestralnih instrumenata.
![]() |
#16 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() No, pokusat cu ponovno. Mozda sam "vidim" drugacije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
@ ANITA
Ono shto ti trazish je Spectrasonic Trilogy.On je "sample based" VSTi. Usemplovani su neki legendarni Moog-vi,Oberheim-i i slichno... PozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Za njega ne treba? ni?ta učiti. Sve ti je nacrtano na prednjem panelu. Cijena 330-420 USD. Ne sadr?i analogne komponente za generiranje i obradu zvuka, ali daje zvuk sličan analognom synthesizeru. Druga preporuka bi bio ne?to jači synth od ovog prvog, a to je Alesis Ion. ![]() Cijena 350-450 USD. Ne sadr?i analogne komponente za generiranje i obradu zvuka, ali daje zvuk sličan analognom synthesizeru. Ako ti ba? ?eli? isključivo analogne komponente u polifoniku ovakvih mogućnosti, skoro pa da mora? dodati jednu nulu na prethodne cijene (ok nije ba? tako ali skoro...). Monofoničke synthove namjerno nisam spomenuo, jer to te vjerovatno nebi previ?e odu?evilo, pogotovo ako ti je to jedini synth. ?to se tiće jeftinijih analognih, u nekom rangu cijena do 500 EUR nađu se Roland Juno 60, Korg Polysix, Roland JX-8P, Roland MKS-70 i Oberheim Matrix 6 tj 1000. Ali to su vi?e manje sprave za točno određen tip zvuka! Nema tu ?aranja okolo (ja bih sada htio ovo, a sada ono). A one gore "virtual analog" sprave se barem trude ?arati okolo i emulirati 8 puta skuplje synthove, iako naravno ne zvuče kao pravi, ali bolje i?ta nego ni?ta. Pogotovo ako ti je prvi synth. U srednji rang cijena 1000-1500 USD Roland Jupiter 6, Rhodes Chroma i jo? dosta toga. A ako ima? novaca i za sprave skuplje od ovoga, onda je lako. Samo pogledaj ovu sliku ispod i kupi? sprave koje su na njoj. Ne mo?e? pogrije?iti! ![]() Na slici: Steven Marshall, kreator najbolesnije sprave u svemiru: Marshall Time Modulator. Izvor slike: http://www.stephenstcroixgear.com/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi DSI synth > Tetra 4-Voice Analog Synthesizer | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 13-09-2009 01:16 AM |