|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Mala sala za znak, ali stvarno, kako sam citao post tako sam se slozio 100% na jedan.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Psiho
|
![]()
Kreativnost je jedan od "dubljih" slojeva u nama. Ako je svijest "povrshina" ispod nje su emocije, ispod emocija podsvjest i tek ispod svega toga nalazi se kreativnost. Jednako kao shto ne mozhemo uvijek biti veseli, ljubomorni ili ljuti, tako ne mozhemo uvijek biti ni kreativni. Kao shto klinci nauche vladati emocijama slichno je i s kreativnim radom. S druge strane potiskivanje emocija potiskuje i kreativne procese. Emocije treba razumjeti. Emocije su alat a danas ljudi emocije dozhivljavaju kao odjechu i pokushavaju stalno biti lijepo odjeveni. Na zhalost to rade tako da ignoriraju one loshe emocije i pune vrechu podsvijesti svime shto im se ne svidja. Ta vrecha podsvjesti poprilichno smeta kada zhelimo biti kreativni jer racionalni um ne mozhe biti kreativan... kreativnost dolazi iz iracionalnog i nesavrshenog u nama. Mnogi ljudi se danas boje "zaviriti" ispod povrshine i ja vjerujem da je to jedan od primarnih razloga sve vechem broju plagijata i shablonskog izrazhavanja. Ne samo u glazbi vech i u svim drugim oblicima umjetnosti.
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kod mene osobno, inspiracija je često znala "izaći" iz dubljih slojeva neke vrste tuge koju svjesno ne nosim, nego tu i tamo znam zaroniti u nju. No, s rodenjem mojeg sincica, k vragu, toliko sam sretna, da nema vise te tuge, a sa time niti stvaranja. Zato sam zabrinuta, sto ako sam izgubila "ono nesto".... ta praznina koju sam uuuuuuvijek osjecala u sebi, sada je ispunjena! Koji ja blesav problem imam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ma slazem se. da. Mozda sam u nekom novom periodu, mozda moram drugacije ispoljavati emocije, mozda se i moze napraviit vrijedno sretno djelo! Hm. Ma moze, moze. Samo je pitanje mogu li ja? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mason
|
![]()
Ehhh... sto se mene tice, ako jednom vise ne bude bilo kreativnosti, a samim tim i entuzijazma i sve preraste u puku fiziku, bavicu se nekim drugim poslom... Otvoricu dragstor, trafiku, tako nesto... a mozda pokusam da se realizujem i u nekim stvarima koje sam jos odavno sanjao...
Pokusacu da postanem: 1. Komunisticki diktator, ili barem zena komunistickog predsednika koja mu se mesa u posao ![]() ![]() 2. Matador! ![]() ![]() ![]() 3. James Bond! ![]() ![]() Mislim, eto par ideja sta valja chiniti kad se muzika pozdravi sa svojim robom ![]()
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Psiho
|
![]() Quote:
@ lesha: srecha ili zadovoljstvo su osjechaji najblizhi savrshenstvu. Odluchish razmjestiti namjeshtaj po stanu i ispadne super. Zadovoljan sjednesh i nastoish nichime ne poremetiti raspored koi te chini sretnim. No ako ti nie uspjelo razmjeshtanje i neshto josh uvijek strshi iz minute u minutu ti na pamet padaju nove ideje kako bi mogao rjeshiti problem "strshanja". Ako malo razmislish vrlo je logichno... kreativnost uvijek dolazi iz nesklada, nesavrshenosti i nepotpunosti. Osobe koje potiskuju taj spektar emocija (a danas to mnogi rade) potiskuju i kreativnost.
![]() |
![]() |
#19 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() No, ja vec imam jedno djete i ovo mi se nije dogodilo sa njom. Skladala sam od njenih 4 mjeseci bez problema i to jaaako puno. Ocekivala sam tako nesto opet, kad ono... nista. ![]() Quote:
![]() Vjezbice za kreativnost su super stvar, ali ona prava bozanska inspiracija mi je uvijek dolazila spontano. TO je ono sto mi uuuuuuzasno fali. Ove druge "male" kreativnosti su za slatko malo punjenje baterija, ali nije to ONO. S time da sam svjesna da me vjerojatno vise od pola ljudi ne kuzi sto se toga tiče. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Psiho
|
![]()
Kazhu da nishta ne nastaje ni iz chega... tj. da bi tvoje dijete imalo svoju svijest roditelji se moraju odrechi djela svoje svijesti. Uzmesh li u obzir da ionako koristimo (navodno) jedva 10% resursa i nie neka frka
![]() Tvoja svijest se proshiri vezano uz klinca i sve one aspekte zhivota koje bez klinaca ne mozhesh dozhivjeti... no sve ostalo uglavnom pati od deficita. Tako da govorimo o istom fenomenu, samo ti iz jedne a ja iz druge perspektive. Teshko je biti duboko kreativan kad svakih X sati klinac zahtjeva tvoju pazhnju, a i u medjuvremenu ti svako toliko na pamet padne i osjetish potrebu provjeriti je li sve ok. Fokus na jedno otezhava fokusiranje na druge stvari. Nespavanje (barem po mom iskustvu) ne bi trebalo biti problem. Dapache, nespavanjem iscrpljen organizam rezultira vrlo lucidnim mentalnim stanjima. Jedna od najstarijih shamanskih ili meditativnih tehnika je upravo fizichko iscrpljivanje i dehidracija. Sistem koi radi na minimumu resursa odbacuje sve polovichne i sumljive ideje jer nema snage za polovichne pokushaje. No odrzhati fokus kad si neispavan... to i nie bash lako. Inache... kad god se ljudi masovno slozhe s tobom, znaj da si u krivu ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kreativnost u danasnjoj muzici | Everbeatz | Razno | 73 | 18-10-2009 01:39 PM |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Konkretno, ?ta se događa kada ... | alfom | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 13-08-2007 12:58 PM |