Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-07-2006, 12:28 PM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: uad pitanjca

Quote:
Originally Posted by Ivan

Kad smo kod toga, poceo sam koristiti MD3 od TC6000 .. uhhhhh.. kakva alatka .. vredi svaki jebeni euro ..
na cemu?:o

ne falis se
Old 27-07-2006, 12:31 PM   #12
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
na cemu?:o

ne falis se
Stigao, koonacno
Old 27-07-2006, 02:22 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

....nego....ovaj.... da nisi nesto zaboravio??
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2006, 03:51 PM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
daklem, definitivno je da upadam u kombinaciju sa studio pakom, tako da najbitnije stvari vec imam... preko toga pazarice se Neve, pultec pro i plate140 najverovatnije... Dimension D mi definitivno nije prvi na listi... eventualno sam razmisljao da doplatim za precision limiter zbog rastuce pomame klijenata za glasnim snimkom, ali Timeworks mi stvarno odlicno radi...
Roland Dimension D ne posmatraj kao chorus. Jeste on chorus, ali vrlo specifichan i mekan... Nije to onaj upecatiljiv chorus efekt... Ja ga stavnjam na send (na insertu je neupotrebljiv), ukljucim obicno onaj preset 3 i lagano dodajem tamo gde mislim da treba. Ako ga preko senda malo pustis na bass, niko nece znati da ti na tom bass-u imas malo chorusa, ali dobices "shiri" zvuk i zdrave srednjake na bass-u i bass ce lepse da ti "izadje"...

Plate 140 jeste dobar plug, on je zapravo emulacija starog EMT 140 Plate-a iz 60 i neke, ili bese 70 i neke godine... on stvarno lepo radi, nema sta... cesto ga koristim, narocito za bubanj... sad, da li ti vise treba on, ili Dimension D... ko bi to znao...

@Off - Fairchild 670 jeste chudan i specifican...spor..., ali... kada ga stavljas na neki instrument, ili grupu, moras da vodis racuna da ga ne pustas da komprimuje previse! Ja trasholg podesavam tako da ona njegova skala ide maximum do 1db i to je sasvim dovoljno! Barem meni se dopada ono sto se tako dobije...
Posebno mi se kod njega svidja LAT\VERT mod u kom levi i desni vise nije levi i desni, vec M\S... tako da recimo mozes trvrdje da naguzis stereo sa dva klika... i dobijes lep rezultat...

Neki Fairchild koriste i za master, ma da ja licno nisam za to... mnogo je to chudna sprava za master, a i skida bass... Sad, to su moja licna zapazanja i misljenja i ne znaci da su tacna... Koliko znam Sandro ga koristi u masteru i on covek ima sasvim lep rezultat sa njim...

Mislim da bese Oggy koristi Fairchild 670 i za paralelnu kompresiju, sto ja nikada ne bih uradio... meni je za to 1176LN sa surovim podesavanjima zakon, ali... Oggy sa njim dobije lep rezultat... dakle, sto da ne...

Last edited by idekius; 27-07-2006 at 04:04 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2006, 04:42 PM   #15
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Uskoro bih pazario UAD-1 Flexi pak,pa me zanima da li postoji neki problem vezan za njihove plug-in-ove (tipa konflikt sa nekim drugim plug-in-ovima).
Inache,upoznat sam sa mogucnostima UAD-1 i slushao sam svoje stvari obradjene npr,precision limiter-om i znam koliko su dobri-zato i hocu da ih kupim!

Pozdrav
Elf is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2006, 05:45 PM   #16
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf
Uskoro bih pazario UAD-1 Flexi pak,pa me zanima da li postoji neki problem vezan za njihove plug-in-ove (tipa konflikt sa nekim drugim plug-in-ovima).
Inache,upoznat sam sa mogucnostima UAD-1 i slushao sam svoje stvari obradjene npr,precision limiter-om i znam koliko su dobri-zato i hocu da ih kupim!

Pozdrav
Nema nikakvih problema, pozz
Old 29-07-2006, 06:18 PM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

STIGLO!!!
Jos uvek cekam autorizaciju od drugara pa sam stigao samo malko da se poigram sa demo-ima, i mogu ti reci da mi je plate140 izmamio mnoge osmehe!!!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2006, 06:19 PM   #18
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
STIGLO!!!
Jos uvek cekam autorizaciju od drugara pa sam stigao samo malko da se poigram sa demo-ima, i mogu ti reci da mi je plate140 izmamio mnoge osmehe!!!
Blago tebi... meni je izmamio novce
Old 29-07-2006, 06:31 PM   #19
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Nema nikakvih problema, pozz
To sam i mislio,ali reko',samo da proverim ...Hvala
Elf is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2006, 06:37 PM   #20
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf
To sam i mislio,ali reko',samo da proverim ...Hvala
Flexi pak ti se ne isplati osim ako imas neku extra kombinaciju kao sto je imao arthur ..

Postoji mogucnost da za 650 eur imas Ultra pak sa NEVE EQ i Dimension D pluginovima , znaci dobijes novu karticu, sve pluginove od ultra paka i + ova dva pluga ..

Kada budes resio da uzimas javni mi se imam takvu kombinaciju .. delio bi nalog sa jos dvojicom ,pozdrav

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules