|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
@ Tazman
Ma da... U medjuvremenu sam i ja video onaj tvoj drugi post, pa mi je postalo jasnije... ![]()
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
meni se chini da se ovaj topic pretvorio u "dechko je debil i nema mu pomoci ni sa uad-om" .. sve jedno,chini mi se kao da je jedino dr ru zapravo prochitao moje pitanje,ostali su gledali da se raspravljaju jedni sa drugima..chudni ste vi ljudi,sve jedno,hvala..
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ovaj, vrlo gresis. Svi su ti lepo rekli da je UAD samo jagoda na vrhu torte, koja puno znaci, ali kad ima na sta da se stavi. Ok, tvoja zvucna je dobra, monitori... ako su u dobroj sobi rade posao.... Kakav komp imas? Koje semplove i VST koristis kad nisi zadovoljan debljinom zvuka?
Veruj mi, UAD je super, ali da radim elektoniku, pametnije bih potrosio taj novac (npr. JP8000, ili NL2 ili sta vec....). Meni puno znaci jer uglavnom mixam zive bendove, i muziku sa dosta zivih instrumenata, ili kao-zivih (BFD ![]()
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Verovatno si to ocekivao da ti kazem jer ne prihvatas ono sto se protivi sa predubedjenjem sa kojim si zapoceo thread. Tvoje je da sam procenis sta od saveta tebi pije vodu, a sta ne... I da, mozda smo mi svi malo cudni sto se toliko trudimo da jednom novajliji pomognemo sa korisnim savetima, cak i kad taj to i ne ceni... Cudni smo mi ljudi...
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
ja samo trazhim neshto od cega ce zvuk da mi bude skuplji,deblji,masniji a to naravno ne znachi da mi je ono shto sad smixam zvuchi jeftino,tanko al eto vi ste to (ne nezam ni sam od kud) sami zakljuchili i ako niste ni chuli nishta shto ja radim niti sam ja to negde rekao- e zato ste chudni..
znachi ajmo ponovo (mada stichem utisak da nema smisla) -znachi svidja mi se kako ovo moje zvuchi i u kucnim uslovima i na zvuku (u diskotekama i sl) ali sam chuo i druge i chuo da to mozhe deblje i skuplje..dosadashnji eq-i mi se ne svidjaju jer mi nekako nisu dovoljno precizni (koristio sam nuendov i sony-ev track eq). ozon 3 izotop sam koristio za master i fino mi zadeblja celu traku ali on mi nekako zamuti mix..i ja sam se pitao dal bi mi uad-ovi eq-ovi i master kompresori (jer sam chuo da su jako kvalitetni) dali bolje rezultate kada bi nauchio da ih koristim mada opet pitam se sad dal bi ja to umeo jer to po vama ko da nije za ljude pravljeno..
![]() |
#27 |
Mason
|
![]()
Pinga, dzaba se ljutis.
Svi koji su se oglasili po ovom pitanju su ti najiskrenije rekli ono sto trebas da znas o UAD-u, a to kako da neki mix zazvuchi mocnije niko ne moze napamet da ti kaze i da ti napise u jednom postu... i nije rec ni o kakvim vanzemaljcima... Niko ovde nema nista od toga da li ces ti kupiti UAD-a, ili ne, ali nemoj ocekivati odgovor kakav zelis, vec ono sto je realno... Dakle, UAD-1 je DSP kartica sa jako dobrim plugovima, posebno kompresorima (1176LN, LA2A, Fairchild 670), koja je svakako korisna u radu... S' obzirom na to da danas postoje takodje kvalitetni native kompresori i EQ-i (Kjaerhus, PSP, Sonalksys, URS...) UAD nije nesto bez cega pesma nece da zazvuchi... a da ga je itekako korisno imati, jeste... Pitao si nesto na temu "UAD u tvojoj postavci sa 1212m i Tapco monitorima"... 1212m je sasvim pristojna kartica sa dobrim AD\DA i ne predstavlja nikakvu smetnju ni UAD-u, ni citavom sistemu... sto se tice Tapco monitora, to ti je najsumnjivija karika... Na tvom mestu, novac za UAD-a bih pre ulozio u slusanje... UAD project pack ti i onako ne bi pomogao, a ostale varijante nisu bas badava... za te pare uz Prodaju Tapco monitora mozes dobiti kud i kamo bolje slusanje... Ja sam ti, kao i svi, rekao svoje misljenje, a ti uradi kako hoces... I izbegni konstatacije tipa "chudni ste", jer svi ovi ovi ljudi su se potrudili da ti izadju u susret! Ako padne jos neka takva konstatacija, tema ce biti zakljucana i ja se nadam da za tim nece biti potrebe... Postavi konkretno i opipljivo pitanje i na njega ce ti biti odgovoreno... Kako da zvuk bude "skuplji, deblji, masniji" niko ne moze da ti kaze... jer pored toga cime se obradjuje, itekako igra i to koji je njegov izvor... Ako je dobro odabran lead sa recimo Arthuria Mini Moog (da ne pominjem Virus, Neuron itd...), vec je sam po sebi dobar i treba mu minimalno sredjivanje, ako je neki jadni synthic, naravno da ni uz pomoc L960, Amek, ili SSL stola, UAD i TC Powercore zajedno, nece zazvucati Bog zna kako... A da ne pominjem ono da kad cujes taj zvuk, moras da znas sta njemu fali i tacno kako ces to da uradis... i cime... a da li ce to biti 1176LN, ili Kjaerhus GCO, to je stvar izbora, zelje i tripa...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 06-04-2006 at 10:45 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
OK,evo nesto konkretno...
Uzeo sam original miks dance pesme "One and Only" sa izdanja "Mixing and Mastering with Waves",i izabrao 3 kanala 1.lead synth 2.plucked synth 3.vokal (svi su isporcesirani sa Waves plug-inovima i to Waves Q10 i Waves C1 na insertima) Zamenio sam neke Waves plug-inove sa onim sa UAD-a trudeci se da sustinski uradim isto (nemoguce je isto jer su totalno drugaciji plug-inovi) ... Cilj je bio da se uporede te dve verzije i ispita koliko se dobija sa UAD-om u masnoci itd... Evo izmene koje sam napravio: 1.Lead synth :Waves Q10 -> Cambridge EQ 2.Plucked Synth : Waves Q10 ostaje,Waves C1 -> 1176LN 3.Vokal: Waves Q10 ostaje, Waves C1 -> 1176LN Svi sendovi su ostali netaknuti kao u originalu. Ja za sada necu komentarisati,a link za download je ovde: http://s39.yousendit.com/d.aspx?id=2...034I34Z9BBBIC1 (14 sec ide original,a onda 14 sec "UAD" verzija) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
ovo je neshto stvarno konkretno
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
i kakvi su utisci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo pomoci oko side-chain-a? | Miha Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 19-03-2007 06:50 AM |
Unapred hvala na pomoci... | Evil D | Computer Hardware | 5 | 30-05-2006 11:43 AM |