Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2006, 04:11 PM   #61
majevica
Junior Member

majevica's Avatar

Default Re: Beovizija / Eurovision

Ma sve ce to narod pomlatiti
majevica is offline  
Old 11-03-2006, 01:40 AM   #62
alpha
Junior Member

Quote:
Originally Posted by LACKY
To je je tako verovatno u dosta slucajeva.Nas su na Beoviziju zvali nismo kupovali od njih pesme nismo dali 3 soma a nemamo ni politicke klanove cak stavise dali su nam 1500e za troskove snimanja!
bibermusic.com
Da li, slucajno, imas informaciju da li su svi ucesnici dobili istu sumu za troskove snimanja?
alpha is offline  
Old 12-03-2006, 04:29 AM   #63
idekius
Mason

idekius's Avatar

Samo cekam prvog ko ce da mi prica nesto o nivou nase muzike, velikim profesionalcima i nivou na kom se nalazi nasa muzika...

Svaka cast za ljude iz zirija koji su glasali nepristrasno i sinoc i preksinoc...
Licno mislim da je onde najpodesnija pesma u tom trenutno aktuelnom evrovizijskom fazonu bila pesma Romale, romali (ili tako nesto) koju je izvodila Ana Nikolic... a i cini mi se da je i matrica za tu pesmu bila prilicno dobro odradjena, ma da nisam mogao nesto preterano da cujem zbog loseg prenosa...

Lackiju sa foruma, takodje cestitke za pesmu...

Sto se tice mnogih, ispod svakog nivoa... pojedinci su pevali takve falshcine, da je ono zaista nedostojno i iole boljeg amatera, a kamo li pevacha koji ozbiljno konkurise da pretstavlja svoju zemlju na nekom inostranom estivalu. Neke matrice su mi delovale kao da su ih pravila deca na chasu OTO-a. Par linijica i to je kao pesma... a taj koji ih je pustio tamo nema dva grama mozga...
Pravi naziv za ova desavanja je: -BANDA!

Glasanje Crnogorskog dela zirija je zaista sramno i ni malo im ne sluzi na cast... ipak su oni muzicari... A momci iz grupe No Name su poslednji kreteni ako prihvate pobedu osvojenu na onakav nacin... Valjda imaju za toliko obraza da ne dozvole da zbog nekog ucesca na festivalu u Atini ostanu upamceni kao deo lopovske mashinerije...

Meni licno se ne dopada ni pesma Mungosa, Flamingosa, ili kako se vec zovu, No Name jos manje, kad bolje razmislim, ne svidja mi se bas ni ta Evrovizija , ali ovo nema veze sa tim... Jebo te, svi Srbi dali glasove Mungosima, a svi Montenegrosi No Name-u, samo sto su Srbi glasali i za Crnogorce, pa samim tim i za No Name (po neko hteo da ne bude bas do te mere nesavestan), a Crnogorci iskljucivo za Crnogorce... Pa jel' to jebe lood zbunjenog?

Last edited by idekius; 12-03-2006 at 05:22 AM.
idekius is offline  
Old 12-03-2006, 05:42 AM   #64
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Thumbs up Re: Beovizija / Eurovision

Zabavno je primetiti da je 60 poena koliko su imali Flamingosi došlo isključivo od "Srba" (tj. 4 naša predstavnika i 11.000 glasova publike) što će reći da je "žiri" iz CG koji je glasao kako kažu "po svojoj savesti" dao ukupno 0 (i slovima: nula) poena. "Mi" smo kao bili malo savesniji pa smo No Name dali ukupno 8 poena (64 = 48 od njih, 8 od publike i 8 od "nas") mada ajd, da ne grešim dušu zaslužio je No Name više od 2 poena u proseku po članu "našeg" žirija, a opet, s obizrom da svi znamo kako zvuči ta pesma onda treba da se zapitamo čemu 24 izvodjača kad će od toga 18 biti tu čisto da popuni mesto i da se kao "razvije" konkurencija?!? Možda bi bilo pametnije da kao Makedonci prošle godine izabremo dva predstavnika i da svako od njih otpeva po 3 pesme različitih kompozitora pa da izmedju tih 6 pesama biramo svog favorita. Ili ipak bolje ne

Meni je najbolja na festivalu bila Mari Mari. Izuzetno emotivna i jaka pesma, pomalo me aranžmanski podseća na Jutro, ali daleko od toga da imaju išta zajedničko. Koliko se sećam tu pesmu je trebalo da otpeva Aleksandra Radović ili grešim? Biber mi se takodje dopao, izuzev muškog vokala koji mi nije baš najprijatnije legao u pesmu (ako je taj dečko ovde na forumu, izvni, moje mišljenje ) iako je ideja bila sasvim solidna. Ana Nikolić je možda imala i najbolju pesmu za Evroviziju s obzirom da bi Grci podivljali tamo i doprineli atmosferi. Maja Nikolić takodje nije imala lošu pesmu, kao ni Ivana Jordan ali me sve više i više iritira njeno prenemaganje (pogotovu u onom delu pri kraju kada peva nešto visoko gde se jedva i čuje koliko joj je tanak glas). Stefan Faddy je imao fin gitarski solo, i moram priznati da sam to očekivao kod svih samo ne kod njega Dobro i kod No Name ne bih to očekivao Blah Blah Bend je imao prijatnu pesmu, ali mi se čini da je mnogo više festivalska nego evrovizijska, Romana me je iznenadila sa tim nekim pop-rock pristupom, a Ana Bekuta nasmejala do suza sa onim grčko-rimskim stilom i dvokolicama a peva o spremanju slave i dolasku na konak

Flamingosi & Luis.. Ono što mora da se prizna to je da pesma lako ulazi u uši i da je energična, ali iskreno sumnjam da bi takva pesma uradila nešto bitno na Evroviziji, barem ako se prisetim da je "taj" tip pesama do sada slabo prolazio.

E da, sad se setih, možda nisam u toku i možda je neko pre napisao, ali šta bi sa Zvezdama Granda & Šabanom Bajramovićem? Odustali/Diskvalifikovani (znam da je Tijanić nešto spominjao da će biti rigorozna kontrola oko Beovizije)/Nešto treće?

U svakom slučaju, žiriju svaka čast na glasanju. Ja mislim da bih veoma teško spojio 12 pesama koje su mi se dopale i za koje bih mogao da glasam po ličnom ukusu i uverenjima "kakva bi pesma bila dobra za Evroviziju"

Ono što mene malo buni to je kvalitet vokala u polufinalnoj večeri. Imao sam utisak kao da i nije bilo nekih reverba, kompresora, limitera te je bilo svakojakih "ispada" i sa pevačke (verovatno i zbog njihove neuvežbanosti/treme/štagod), ali i sa tonske strane a to mi je pomalo neshvatljivo pogotovu kad muzika ide na matrice sa sve pratećim vokalima te je na njima da ozvuče dva do tri mikrofona maksimalno po pesmi. Bojim se da zamislim kako bi sve to zvučalo da kojim slučajem stoji u propozicijama da ništa ne sme da se pušta sa matrica nego mora sve uživo da se svira

Sva sreća pa tolikih propusta nije bilo u finialnoj večeri.

edit: E da, šta je to bilo na bini što je izgledalo kao "veoma opasna zona za hodanje" u polufinalu kad je Boda morao dva puta da upozori žiri koji je dolazio da "pazi gde hoda", poslednji član žirija (zaboravih mu ime, kompozitor, dugokosi bradati stariji sedi lik) došao sa rečima "jedva sam živ stig'o dovde" a isto tako je i na kraju nastupa Koktel Benda njihov basista zamalo pao (čini mi se da je čak ispustio bas na pod u tom trenutku da bi se zadržao na nogama)?

Last edited by wladymeer; 12-03-2006 at 06:40 AM.
wladymeer is offline  
Old 12-03-2006, 02:33 PM   #65
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Bina!!! Vidim da si primetio, Rastko iz Bibera je na probi propao kroz binu i jedva zivu glavu izvukao jer na sred bine imas ogromnu rupetinu koju su prekrili platnom tako da se nevidi ali ako stanes onda naglavacke u ambis!
A dalje oko festivala nebih nista komentarisao jer sve ima debelu politicku konotaciju a mislim da netreba time da se bavimo! Oko samih pesama sve vam je manje vise jasno napisali ste cak mnogo izbalansiranije kritike i ocene(normalno sa sitnim razlikama,jer svako ima svoj ukus)nego sam ziri! Sta je bilo dalje videli ste a bilo je jos dosta toga u delu gde su boravili izvodjaci i autori (ali vec ce to da ispliva preko medija)!

Last edited by LACKY; 12-03-2006 at 02:40 PM.
LACKY is offline  
Old 12-03-2006, 03:15 PM   #66
X-Dreamer
Stara Rumski Elita 2003.

X-Dreamer's Avatar

Ma ja ovo definitivno necu vise da gledam, nego me zena nagovara, hajde pa hajde.Ovo je totalni isfur svega sto je u domenima korektnosti i zdravih rezona.O organizaciji ove priredbe necu ni da komentarisem a kamoli o necem drugom!Pa mislim.....Haloooooooooo!!!!Imao sam neke svoje favorite za koje se vidjelo a i culo da su dorasli ovako nekim manifestacijama, nazalost, bilo ih je malo.
Old 12-03-2006, 04:51 PM   #67
drums
Member

drums's Avatar

ja sam iz CG i sinoc me je bilo sramota,od svega sto se desavalo.
umjesali su u politiku sve zivo,i najvise ce da nadrljaju ovi momci koji su tu dovedeni da odrade sto im je receno.poceli su da se prepucavaju vlasti i svak to je iskoristio za svoju igru,svi koji nijesu dobili boda zasluzili su makar nesto za svoj trud,ima tu igranki i sa jedni i druge strane.niko nije cist,i mi smo jedan propali narod kojim je najlakse manipulisati na ovom svijetu.
svi su dobili sta su mislili,a mi cemo da im i dalje ispunjavamo zelje.
drums is offline  
Old 12-03-2006, 08:51 PM   #68
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Slazem se u potpunosti.
Ovo je bila demonstracija opsteg stanja naseg jadnog drustva i svaki dalji komentar je izlisan.
Ja "navijao" (blago) za Romanu iako je pesma trostruko pokradena. Prvo baza, stari srpski hit "Shape of my heart", pa onda Graja (Goran Stankovic) pokrao malo sebe od Mine Lazarevic (prosla ili pretprosla godina), pa jos jedna pesmica, pa Marina (Ljilja Jorgovanovic)...
Ipak mi je najvise prijala dok sam sedeo (stid me je, ali sta da radim).

Pesmu od Mari Mari i jeste otpevala Aleksandra, ali na budvanskom festivalu (Karta za jug)
Maja Nikolic otpevala pesmu od Natase Bekvalac koju je lemala u Zrenjaninu na festivalu ("I kada teee, svi napusteee, ja bicu tuuuuuu..."). A zanimljivost je da je i Natasina verzija pokradena od stranog hita koji je bio zastitna pesma Italijanske mobilne telefonije TIM na Sanremu neke 2000. na primer. Jos zanimljivije je to da je "autor" pesme slucajno nasa istaknuta hitmejkerka...
Barem sam siguran da ne gledam jedini redovno Sanremo

Ima jos mnogo, ali ja sad nemam bas vremena... (sad svi u sebi misle "Sva sreca" )

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 12-03-2006, 09:44 PM   #69
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

znaci, crnogorci su nas zeznuli na istu foru..
samo glup ne moze da nauci na svojim greskama..
lesha is offline  
Old 12-03-2006, 09:53 PM   #70
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ljudi nas su(tj Rastka kao kompozitora) jos u oktobru pozvali da napravimo nesto za Beoviziju i da bi im bilo drago da ucestvujemo! Da smo znali na sta ce sve ovo da ispadne u zivotu se nebi prijavili.Sinoc u bekstejdzu(ne znam kako se tacno pise) je bila takva atmosfer da je nedostajala samo mala varnica pa da dodze do katastrofe! Ne znam sta da vam kazem.
Mene iz Beograd je bilo sramota na sta je sve to ispalo.Dal bi trebaolo da se stide i ljudi iz Crnogorskog zirija to neka sami odluce.Svako neka nosi svoju sramotu!Nemogu da verujem kakav jad, cemer i beda ove Balkanske kaljuge zvane scg(ovo nije zasluzilo velika slova)!!!

Last edited by LACKY; 14-03-2006 at 11:50 PM.
LACKY is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules