|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Koja je neka bitna razlika izmedju PA60, PA80, E96, EXR5, EXR7...
Imam trenutno PSR 290 i menjao bih za nesto bolje, ali samo za neku kucnu svirku. Ne treba mi nista extra, ali bih voleo da imam vise stilova, glasova, varijacije, prelaze, introe, endove... savete na e-mail: danilovicn@eunet.yu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vidi ovako - PA serija se razlikuje od svih ostalih u osnovi po tome sto ima dva sekvencera, sto je jako dobro za sve nas koji ne sviramo! Korg je izbacio tu klavijaturu specijalno za mene! Pritisnem play i pisem sms poruke, a posle malo vezbam skale! Ko je lud da skida te gluposti od pesama!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ako vec hoces dobar aranzer, uzmi nesto od Roland VA serije. Krecu se od 700-1000e, u zavisnosti od modela, a po meni, mnogo bolje zvuce od Korga. Ja radim animir muziku u jednom restoranu sa VA3, i za te tihe, meke, nenapadne svirke je ODLICAN, a broj user ritmova-neogranicen.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Do jaja, znaci kupim pa80 i mogu da sviram u kaficu \o/ \O/ \o/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
1. PA60 jest jeftiniji ali je uskracen za dosta mogucnosti koje pruza PA80 2. PA80 za tu lovu zaista najvise pruza, osobno mi se ne svidja kako zvuce akusticni drum setovi na njemu (sviram citav zivot na rolandima ![]() 3. E96 je pregazilo vrijeme, zaboravi na njega 4. EXR5 i 7 su igracke prema PA80, ne mozes na njima praviti ritmove, da bi promjenio sound, moras pritisnuti prvo broj pa onda kotacicem odabrati ![]() Roland Va serija, istina lijepo zvuci uzivo, ali ima gresku u konceptu sa touch screenom (fali dosta kljucnih dugmica na kontrolnoj tabli za zivu svirku). Dakle bilo da ces svirati ili statirati, u svakom slucaju PA80. Pozdrav
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "mnogo bolje zvuce od Korga"?!?!?!?!?! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() neces se ti `leba najesti od sviranja. izvini ali tako nesto moze da kaze samo harmonikas koji je prekomandovan. ovo je provereno. dakle, bilo za kucu ili nesto drugo PA80 je zaista zahvalna naprava. da je mogao ispasti bolji, mogao je (software), ali i je i ovako bolji od Rolanda. a i moze se napraviti skoro neogranicen broj usera ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
a sad da ja nesto pitam.
je li neko probao da stavi fles karticu nekog drugog proizvodjaca u KORG PA 80? mislim, oni su lepo napisali only KORG ali se pitam da li je to zbog uvaljivanja svojih kartica koje su neverovatno skupe ili to moze biti istina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
E, ne volim takve iskljucive stavove i taj polu-ironicni ton!
Ja sam izneo svoj sud, zasto mi se Rolandovi aranzeri vise svidjaju, a i za svoj novac sam sebi kupio Roland, a ne Korg. Nisam cuo ni jedan pa80 koji zvuci onako kako se meni svidja (i ako se doduse ne krecem uopste po splavovima, folkotekama i slicnim mestima gde se aranzeri najcesce srecu). Takvo misljenje ima i vecina mojih iskusnijih kolega, pogotovo onih koji su presli sa Rolanda na Korg. Jedino se slazem da je Korg operativniji od VA (ali ne i G serije), i mozda (ali bas mooozda) bolje resenje za one koji nose samo jednu klavijaturu i nije im previse vazno kako to zvuci. Mada, verujem da i to moze da se natera, uz flash karticu i mnogo muke, da zvuci pristojno. A sto se tice mog iskustva i znanja o komercijalnim (digitalnim) sintisajzerima, mozemo uvek 1na1. Sa druge strane te razumem. I ja sam bio takav pre mnogo godina kad sam kupio Korg Trinity i pljuvao po svemu ostalome, posebno po Rolandima.
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||