Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2005, 03:37 PM   #1
enzomat
Member

Default Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?

Volio bih da mi kazete svoja misljenja o najboljem mic preampu kada posmatramo kvalitet cijena odnos. Razmisljam o kupovini, pa me interesuje ima li neko intersentan prijedlog
enzomat is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2005, 04:44 PM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?

1. Prebaciti ovo u 'instrumenti i studijska oprema"

2. Ja bih ti od srca preporucio Amek 9098 EQ gde za najmanje para dobijas vrhunski pre+ Ruper Neve EQ. Razmisli o Focusrite Red 7 (pre+ dinamika) koji sam licno razmatra da uzmem i Avalonu 737 (kompletan tube procesor), ali je njihova cena duplo veca. Ne znam da li imas mogucnost da nabavis Mileniu, a imas jos od avalona m5 koji je odlican i kome sam takodje razmisljao...
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 01:46 AM   #3
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

slozio bih se sa Ogijem, i dodao: Amek CIB i Universal Audio LA-610. 1000e-1500e i mislim da je to optimum cena-kvalitet. Naravno, uvek ima jedan van konkurencije: RNP koji je jeftin, fenomenalan, made in USA i tesko se nabavlja u EU. Cluster je dosta pisao o njemu, pomalo i ja.... uglavnom, nekoliko ljudi je culo na delu RNP
Old 02-07-2005, 07:17 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja iman millennia hv-3c i jako san zadovoljan.
to je goli stereo preamp (bez eq i comp).
nisan isa na soluciju sa eq-om, jer ne volin koristit eq kad sniman, nego se uzdan u softwarevske eq-e (uad, poco, urs...) u mixu i masteringu.

naravno, ne sumnjan da je ogijev neve vrhunski, samo se radi o drugom nacinu rada (koristenja).
Old 02-07-2005, 09:20 AM   #5
davormen
Member

davormen's Avatar

Slazem se sa svime gorenavedenim, ali bih jos dodao i Groove Tubes The Brick, koji jako hvale po stranim forumima, a cena prava sitnica: $350-400... Jes' da je ruzan i da ne moze da se stavi u rack, ali kazu da radi posao samo tako... Btw, cuo sam i dosta negativnih kritika za RNP (mislim, ne bukvalno negativnih, nego da nije toliko dobar koliko ga neki hvale)... A na Thomann-u imaju RNP... Mozda vredi ispitati mogucnost narucivanja sa njihovog sajta. Mislim da su locirani u Nemackoj, tako da postarina ne bi trebalo da bude previse skupa...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 10:51 AM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ja koristim EQ na usnimku u 5% slucajeva, ali zato moze da se koristi kao insert. Da i UAD preampi su odlicni.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2005, 04:11 AM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Exclamation Re: Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?

Quote:
Originally Posted by enzomat
Volio bih da mi kazete svoja misljenja o najboljem mic preampu kada posmatramo kvalitet cijena odnos.
to je malo tesko ako se nezna namjena tog pre-ampa. koji mikrofoni, koji intrumenti? dali vokali, akustika/klasika ili npr. gitarska pojacala? sintevi? naime, vrlo je sirok izbor "dobrih preampa za novce", ali nista nije toliko jeftino da si priustis krivo pretpojacalo za svoje namjene.

takodjer je bitno koji ti je budget (min, max)?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2005, 10:02 AM   #8
enzomat
Member

Uglavnom za usnimavanje vokala, mikrofon bi bio Studio Projects TB1, a budzet je oko 1000 dolara
enzomat is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2005, 10:25 AM   #9
davormen
Member

davormen's Avatar

Obrati paznju i na Sebatron... Odlicna tube pretpojacala... Mislim da im je jednokanalna verzija ispod $1000... Mada, tube mic + tube preamp... mozda je previse... no, nikad ne znas dok ne probas... Imas i SPL Gainstation i SPL Channel One... i oni su tu negde cenovno... ali su i oni tube... jbt, sad videh da ja samo tube opremu preporucujem... sta cu, kad volem... Sto se solid state-a tice, pogledaj neke jeftinije varijante Great River preamp-a... mozda se i neki Hardy moze naci za tu cenu... inace, ovo su sve proizvodjaci koji su "slavu" stekli radeci klonove legendarnih console preampa (uglavnom Neve)...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2005, 09:22 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Wink Re: Koji preamp preporucujete? Odnos kvalitet-cijena?

Quote:
Originally Posted by enzomat
Uglavnom za usnimavanje vokala, mikrofon bi bio Studio Projects TB1, a budzet je oko 1000 dolara
Great River ME-1NV bez daljneg best buy. Napravljen je po NEVE 1073 formatu - pre s kojim je snimljeno navise albuma u povijesti. ali pored "transformatorskog" zvuka koji ima tu famoznu saturaciju, moze raditi i prilicno cisto. Karakteristika se mjenja odnosom ulaznog i i izlaznog levela - ulazni ide u transformator pa time odredjuses koliko ces 'farbati'. Rock, pop, rap vokali, snimanje pojacala sto god. ako ti zatreba i kompresor preporucio bi RNC - strahovito jeftin i transparentan - umetne se u insert point na Great River-u. Slazem se s ostalima da EQ nije neophodan, najbolje je pare utuci iu sto kvalitetniji preamp. Jedan od naprodavanijih NEVE-tip pretpojacala zadnjih 5 godina.

takodjer fenomenalan DI input i za gitare, pogotovo za sinteve. moze tankim "digitalcima" bez problema dati masnoce.

search-aj malo reviewe i forume vani sto kazu o njemu..

http://gearslutz.com/board/forumdisplay.php3?f=1
http://www.3daudioinc.com/cgi-bin/ul...?ubb=forum&f=1
http://www.mercenaryaudio.com/greatrivmp1.html

ako snimas klasicne vokale i instrumente, te zborove - Millenia je tu zakon. nazalost nemaju mono verziju od poznatog HV-3. jedino stereo, a to je dosta iznad 1000 dolara.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules