| 
 | |||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  15-06-2005, 12:59 AM | #1 | 
| Super Moderator Join Date: Jun 2003 Location: Banja Luka 
				 |  SATA II standard 

Da li se isplati kupiti SATA II standard jer cuo sam da je u nekim stvarima dosta napredniji od starog, e sada koliko je to za nas interesantno?

__________________ Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! | 
|   |   | 
|  15-06-2005, 01:24 AM | #2 | |
| Pro Member Join Date: Jan 2005 Location: Split 
				 |  Re: SATA II standard Quote: 
 nazalost, ogranicenje diska nije u tom vec u mehanici...diskovi su dostigli vise manje vrhunac brzine koristeci trenutnu tehnologiju (kao i CD/DVD citaci). inace, malo je toga naprednije u sata2 standardu...ali trgovci moraju zaraditi, ne?   | |
|   |   | 
|  15-06-2005, 01:28 AM | #3 | 
| Super Moderator Join Date: Jun 2003 Location: Banja Luka 
				 |   

Mislim da sam cuo da diskovi u SATA II standardu imaju dve fiksirane glave na koje idu ploce koje se okrecu. Sada ja to laicki objasnjavam   .... Uglavnom na nekim testovima se dobijao i duplo brzi rezultat valjda brzinom slucajnog pristupa ili nesto slicno tome   
				__________________ Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! | 
|   |   | 
|  15-06-2005, 01:35 AM | #4 | |
				 |   Quote: 
 osim ako ne pokusavaju prodati maglu pa pod dvije glave podrazumjevaju ovo: ------\ (glava) __________ (ploca) ------/ (glava) sto je standardna praksa u izradi diskova vec duuuugo   | |
|   |   | 
|  15-06-2005, 11:18 AM | #5 | |
| Administrator Join Date: Jan 2003 Location: Novi Sad 
				 |   Quote: 
 Brzina harddiskova se moze povecavati drasticno na samo dva nacina: 1. Povecanjem brzine rotacije ploca (cini mi se da odustaju od ovog metoda). 2. Povecanjem gustine zapisa (svi idu k tome). Uskoro jos mnogo konkretnih odgovora na drugom Novom forumu. | |
|   |   | 
|  15-06-2005, 04:04 PM | #6 | |
				 |   Quote: 
 pogledajte samo koliko kostaju 15K SCSI diskovi  2. vidim da experimentiraju nesto sa holografskim nacinom zapisivanja, nesto sa 3D-om. | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |