![]() |
SATA II standard
Da li se isplati kupiti SATA II standard jer cuo sam da je u nekim stvarima dosta napredniji od starog, e sada koliko je to za nas interesantno?
|
Re: SATA II standard
Quote:
nazalost, ogranicenje diska nije u tom vec u mehanici...diskovi su dostigli vise manje vrhunac brzine koristeci trenutnu tehnologiju (kao i CD/DVD citaci). inace, malo je toga naprednije u sata2 standardu...ali trgovci moraju zaraditi, ne? ;) |
Mislim da sam cuo da diskovi u SATA II standardu imaju dve fiksirane glave na koje idu ploce koje se okrecu. Sada ja to laicki objasnjavam :)....
Uglavnom na nekim testovima se dobijao i duplo brzi rezultat valjda brzinom slucajnog pristupa ili nesto slicno tome :) |
Quote:
osim ako ne pokusavaju prodati maglu pa pod dvije glave podrazumjevaju ovo: ------\ (glava) __________ (ploca) ------/ (glava) sto je standardna praksa u izradi diskova vec duuuugo :) |
Quote:
Brzina harddiskova se moze povecavati drasticno na samo dva nacina: 1. Povecanjem brzine rotacije ploca (cini mi se da odustaju od ovog metoda). 2. Povecanjem gustine zapisa (svi idu k tome). Uskoro jos mnogo konkretnih odgovora na drugom Novom forumu. |
Quote:
pogledajte samo koliko kostaju 15K SCSI diskovi ;) 2. vidim da experimentiraju nesto sa holografskim nacinom zapisivanja, nesto sa 3D-om. |
All times are GMT +1. The time now is 10:43 AM. |