|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a ostale spajaj prema potrebi. ako snimas drive sa recimo RAT-a, nema smisla da drzis i ostatak pedala spojenih u lancu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ako nista drugo, da mene pitas koristio bih ga naknadno posto volim da imam potpuni dry signal prilikom snimanja, bez ikakvog efekta. ako kasnije u miksu zakljucis da je previse reverba moras sve ponovo snimati. plus sto se javlja jos jedan problem....ako snimis reverb kasnije nemas slobodu u editingu i trimingu tog kanala jer automatski kidas i rep reverba sto zvuci jako neprirodno. zato, snimati suho i efekte dodavati kasnije u vidu plugina ili hardverskog reverba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Jednostavnije je uzeti nekakav rack efekt sa kojeg ?e? midi foot kontrolerom vaditi stvari poput reverba,delaya, pitcha, phasera, flangera, chorusa.. Mislim da su ti modulacijski efekti puno ja?i od onih u pedalama. Quote:
![]() |
![]() |
#15 | ||
Member
|
![]() Quote:
a sto se tice metala...slusam, izmedju ostalog, neke metal bendove (uglavnom one koji probijaju granice zanra) vec 15ak godina, ali, pobogu, ona sranja sa "scary" crtezima i ostalom lord of the rings i "igram fantasy role playing games i sav sam mistican i mracan" ikonografijom su fakat previse...svedska i norveska scena prednjace u tome...
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() routanje signala u externi procesor i nazad je itekako moguce i radi bez problema ![]() ja ga koristim sa yamaha spx990 procesorom ![]() kljucna stvar je da napravis jedan host asio out channel strip u koji ces routat samo signal (na kojem hoces efekt) koji ces sendom poslati na neki od izlaza na docku, zatim patchas kroz uredjaj i vratis u neki od ulaza koji sendom (ili direct monitor setupom) saljes nazad u sekvencer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
zadnji put me emil iz sonarscopea proveo kroz cijeli postupak s jpeg screen captureima i sve, ali opet sam dobivao mikrofoniju cim sam pojacao signal...namjera mi je bila profurat rhodes iz kontakt samplera kroz moju vibratrem pedalu, ali mi nije bas uspijevalo...cim pojacam rhodes - mikrofonija...ako bi ti imao vremena da ponovim cijeli postupak to bi bilo super...btw, koristim FL Studio i Emil je isprobao i radilo mu je...
![]() |
#18 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Ina?e ne mogu da garantujem ba? 100% ali mislim da je ?to se ti?e reverb pedale u pitanju ?ist placebo efekat, i to ?to reverb pedalu slu?a? tako ?to otpanji? poja?alo pa kad uklju?i? reverb a ono veeeeeelikoooo sve jer je glasno, a software reverb slu?a? iz kompjutera na kontrolisanoj ja?ini. Nikakav specijalno dobar algoritam reverba se ne nalazi u reverb pedali za gitaru. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]()
Sla?em se za reverb pedale u kvaliteti, ne bi nikad takvo ?to koristio za svrhu reverba pri obradi i?ega.
Softver je daleko nadma?io i skuplje reverb sprave od pedalica. Ja svoje hardverske reverbe vi?e i ne koristim, ni u?ivo. Ne vidim svrhe u kori?tenju efekata tipa reverb , delay u?ivo u ve?im prostorima, pri br?em sviranju ili tehniciranju. Treba pedalu pa u poja?alo i to je to ![]() Quote:
![]() ![]() U svakoj glazbi ima sme?a, pa i u BM-u, samo u BM-u je 95% ?kart, ali ne treba generalizirati, ima i tamo vrhunskih muzi?ara/aran?era i ?kolovanih kompozitora. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
...ja sam konacno docekao da vidim paradise lost u beogradu.
![]() svirali su na line6 "Flextone" glavama,i gitare su zvucale 10 puta bolje od predgrupe koja je koristila marshall "Mode Four".pa mi malo cudno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8ch preamp? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 11-12-2008 10:44 PM |
Mic Preamp | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 25 | 12-10-2008 07:11 PM |
preamp: FMR Vs ART | eka-nika | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 30-08-2008 08:09 PM |
Preamp? | Rhino | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-11-2006 10:52 PM |
mic + preamp | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:26 AM |