|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Member
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Member
|
![]() Quote:
Mislim da na www.digital-cave.com mozes da nadjes pod "razno". Jedino neces imati Euphonix cs2000 i ne preporucujem Joe Meek kompresor, ima mnogo boljih. Focusrite 1 nije los ali trebao bi da uzmes Red 8. Idi sa setup-om sa Mackie Control koji imas pa dokupi par stripova Neve i teraj preko njega sve, radi EQ. Pokusaj da nabavis neki Studer koji je ispravan da sav miks presnimis na njega radi topline (treba izbegavati ove pluginove koje postoje, jednostavno nije to to). pcm91 odlican ![]() uzmi 160 dbx par komada odlicni su i jeftini za behringer mozes da koristis delay ali i pluginovi imaju odlican delay. Ako uzmes opciju TC Powercore dobijas i Oxford EQ sa kojim mozes da radis sto sta, ali nakon probanih pluginova sa UAD definitivno ti savetujem da uzmes onaj najveci paket sa svim pluginovima. TDM i RTAS su super ali ovi ce da ti odrade posao super. Monitori su jako bitni. Da sam na tvom mestu uze bih Dynaudio neke velike kutije i eventualno neke koje ti daju malo realniju sliku kao Tannoy. Obavezno da budu aktivni zvucnici da se ne zezas posle oko pojacala i tih stvari. A za audio usnimavanje trebao bi da imas neki dobar AD/DA konvertor ->> Appogee bi bio super ![]() Pa ne znam sta da ti kazem. Da napravis sada od nule sve sto ti treba da moze da se radi bas ono lepo treba ti $30,000 kanadskih. E sada ti to preracunaj koliko je u eurima itd. Imaj u vidu da je oprema skuplja u evropi. Znam da si pricao da zelis da snimas nesto kao RTS orkestar itd. << Ako je to slucaj onda su to veliki zahtevi i tako nesto cete kostati mozda kao Georgieva oprema. Pozdrav. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Djole, ja ti na sve to mogu samo reci da neces pogresiti (ako imas kinte da ulozis u takvu opremu). U skoli imamo dve sale za mix. U jednoj imamo PT TDM i Pro Control a drugoj PT HD i Control 24.. U prvoj sali uglavnom radimo mix filmova a u drugoj vecinom muziku, stereo ili surround (5.1).. Jeste da je papreno skupo ali radi kao bombonica. Kao sto je pure rekao, sta ces iz svega toga izvuci , to vec zavisi od tebe iliti coveka koji za tim sedi... Vazna stvar je i da si kompatibilan sa vecinom profi studija i studija za postprodukciju zvuka, sto je po meni veoma vazno pre svega za politiku poslovanja i "popularnosti" medju ostalima.. Predpostavljam da studio sa takvom opremom nepravis za igranje i snimanje demo bendova.. Do sada sam bio u 3 studija koji imaju Dolby Digital licencu, u sva tri studija rade na Pro Toolsima! Naravno celu politiku firme uveliko podrzava i video editing sw AVID , koji perfektno komunicira sa Pro Toolsem (ovo ti igra ulogu ako radis zvuk za filmove)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Member
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Color, zanimljivo je to sto si rekao za kompatibilnost sa ostalim studijima. Koliko sam upoznat sa nacinom poslovanja Srbiji ekstremno mali broj ljudi radi projekte u vise studija, 98% zavrsi tamo gde i pocne...ne vidim to kao neku prednost PT u Srbiji.Ocigledno je da nisi radio zvuk za film kada tako pricas, arhitektura PT nije za film vec za muziku jer je za to i napravljen, a druga je stvar sto se i tu uvalio kao "nezaobilazno" sredstvo....Pyramix,Nuendo to je za film a to ti mogu potvrditi dvojica koji rade zvuk za Kusturicu ( a spadaju u najbolje u svom poslu u Srbij) necu pominjati njihova imena, svakodnevno rade na PT imaju isto misljenje....ovde govori iskustvo a ne reklama. :roll: . Ista stvar vazi i za AVID...Final Cut Pro je uzeo svoj danak. Iskreno se nadam da niko od vas nece poceti da radi MASTERING na PT....prvo treba da se nauci sta ta rec znaci.
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
@Color
A koja ti je to skola??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetnicko pitanje za ProTools | Domestos | Audio Software | 16 | 31-05-2009 04:51 AM |
Jos jedno pitanje ProTools HD | djole970 | Vlado Georgiev | 8 | 28-02-2005 05:25 PM |