![]() |
Pitanje ProTools HD
Sad cu ja opet k'o baba o "..." al' moram da pitam ! :D Kad je ProTools HD u pitanju da li je on kao takav dovoljan sam sebi (hocu reci da li postoji i dalje potreba za recimo eksternim uredjajima efekt procesori, kompresori itd... ) ili ne? Znam da imaju dobar preamp (bar bi trebao biti) ali sto se ostalog tice sve je softver i pluginovi kao za UAD-a i TC Powercore, naravno postoje i razne "zezalice" specijalizovane samo za ProTools.
E sad, nesto kontam posto sam vec uzeo MOTU HD 192 uz njega mi treba i sve ostalo "na nivou" pa kad ja sve to lepo saberem dodjem do cifre od mozda par hiljada evra ispod cene Protools-a sto i nije velika razlika s'obzirom na to sta nudi i sad razmisljam sta da radim pre nego sto nastavim sa kupovinom? Moram priznati da sam se malo preracunao u vezi MOTU-a. Kartica je uzasno dobra i kvalitetna ali nije to ono sto sam hteo. Moze se sa njom raditi i bez eksternog miksera ali nije to to. A ako moram zbog nje da uzmem neki digitalni mikser onda je totalno glupo koristiti efekte iz kompjutera (Uad ili TC svejedno) vec je mnogo uputnije uzeti Lexicona PCM ili neki TC elctronic M serija i to mi sve onda polako povecava racun !!! A skoro sam uzeo dual Opteron-a sa cak 4 64 bit-na PCI-X slota i tu bi ProTools HD "legao" da bolje nemoze biti. Ne stvarno, ako zaista nije nista potrebno od dodatnih uredjaja (tu ne racunam njihove konvertore, preampe i ostalo vec mislim iskljucivo na druge firme) onda kompletan njihov sistem i nije tako skup. A ako sam u pravu i ako se slazete sa mnom onda definitivno kupujem HD !!! |
Ima li nekog da je uopste radio sa ProTools HD? Ako ima hajde budite ljubazni pa podelite malo vase iskustvo i sa drugima. Ne samo zbog mene, siguran sam da ima jos puno njih koji su zainteresovani za HD. :D
|
A valjda ce neko nekada odgovoriti nesto. :cry:
|
Tesko da je sam ProTools HD sistem dovoljan za kompletnu produkciju....cak i pored svih pluginova (znaci HD3/MassivePack) tesko da bi imao kompletan sistem - uvek bi dobro legao neki UAD + eksterne sprave...
Sto se tice same kupovine HD-a......imaj u vidu (to je ono sto pricam cesto) da je HD napravljen za studije koji zaradjuju gomilu love i kojima nije nikakav dzinovski izdatak da kupe HD (zaradice to za dan-dva)...mislim da ne vredi muciti se i kupiti HD sistem i onda ocekivati cudo....da, imaces najbolje konvertore, ali ti jos uvek fali gomila drugih stvari... |
Djole, osnovno nisi napisao... Za kakvu svrhu ti sve to treba! Kad kupujem nesto ili razmisljam o kupovini necega, prvo krenem odatle, sta ja ustvari radim, sta ocekujem od kupljenog i dali cu "iskoristiti" kupljene spravice....
|
Quote:
|
Pa evo sta ja mogu da kazem:
kupis ceo sistem HD3 znaci i konzola i sve sto ide uz njega (time piece,pred pojacalo itd) Lexicon 960, focusrite Red neko predpojacalo Rode II Classic. Ova konfiguracija se podrazumeva sa G5. Imaj dva PC-a sa strane da mozes da vuces GIGA studio i ostale (zna se SATA hardovi u RAID-u i 2 GB ram-a). E sad tu ti trebaju druge stvari sa strane da pomognu kao neki dobar EQ. Za master keyboard imati Triton Studio Pro ili Kurzweil noviji neki. Eto i sada ima tu jos gomila stvari. Ovde ce ti svako reci sto sam ti i ja rekao a mozda i bolje jer svi prate sve. Ali ovakav setup ce kostati uzasno. Naprimer samo onaj kompletni HD sistem bi bio $40,000. PA sada koliko ti mislis da potrosis i sto je neko rekao da li ce ti se to isplatiti i sta je tvoja intencija da radis sa opremom? |
Quote:
Zar nije bolje prosto uzeti neki digitalni klavir ili, jos logicnije, midi kontroler da to odradi, a ne besni workstation (jeste da lepse izgleda...) |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:44 AM. |