Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2005, 01:22 PM   #31
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
Quote:
Originally Posted by zmaj
Nego...skapirao sam i konacno podesio ovog mog Helicon-a u Korgu...i mogu reci da sam promenio misljenje :oops: Sve mi se vise i vise svidja...i dalje stoji da su mu preseti ruzni i da ima puno posla oko njega ali se na kraju isplati...recimo terca koju mi peva je kao da jos jedan Ja stoji i peva iza mene i to ne isto kao ja nego jos bolje sa sve vibratom i tim cudima...odlicno

izvini....zamislio sam te na bini kako pevas narodnjake.....
E,jesi zao... Pomeri se s'mesta... Prva asocijacija kod muzicara kada mu kazes aranzer je svadba...hocu da poludim zbog toga...pa onda objasnjavam..."Vidis,pa to je fini aranzer,mnooogo dobar...I ja ne sviram narodnjake..."A i kojekakvi "muzicari" definitivno zloupotrebljavaju i "siluju" doticni instrument i rezultati su porazavajuci...a sve moze i drugacije
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2005, 01:27 PM   #32
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Da taj helicon sa Korga je drugaciji nego ovaj stand alone koji je mnogo bolji od tog sa vise opcija i boljim efektima. E da vibrato na Tikijevom mmmmmmmmmmmm je zvucao nista manje losije nego da je Tiki rodjen sa tim talentom
Old 09-01-2005, 01:31 PM   #33
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Znam,cuo sam i ovaj "stand alone"...nije da nema razlika...ali nista drasticno...njegova cena je visa zbog drugih stvari kao sto su za pocetak konverteri,kuciste,cela elektr-skalamerija,...a u korgu je samo njegova kartica,sve ostalo je Korg.
Old 09-01-2005, 03:44 PM   #34
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Znam,cuo sam i ovaj "stand alone"...nije da nema razlika...ali nista drasticno...njegova cena je visa zbog drugih stvari kao sto su za pocetak konverteri,kuciste,cela elektr-skalamerija,...a u korgu je samo njegova kartica,sve ostalo je Korg.
Helicon u korgu PA1Xpro i ovaj Helicon o kome mi ovde pricamo je kao nebo i zemlja .. razlika je velika u korist ovome drugom

Samo bi lud bio vise za masinu nego za zivi glas , tako sam i ja naravno za pevanje .. ovde pricamo o veoma dobrim alternativama
Old 09-01-2005, 10:16 PM   #35
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Pa verovatno da gresim...i malo mi je to cudno...pitao sam i kazu da specifikacijski i nema nekih razlika,mada je i meni ne moguce jer samo ta sprava kosta jos malo pa ko pola cele klavijature...Ja drasticne razlike u zvuku nisam primetio,kod Korga je mnogo toga na preset principu,a na spravi vise finih podesavanja...Znas li u cemu je razlika?Bas me interesuje...
Old 09-01-2005, 10:27 PM   #36
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

najbolje bi se videlo kada bi se uporedilo one by one, videcu sa tikijem da i to uradimo pa da otkrijemo i tu misteriju
Old 10-01-2005, 09:54 PM   #37
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Ovaj Helicon od 1800 eur i dobijes dve Aleksandre Radovic , po meni najbolji zivi back vocal u EX-YU ..
zasto samo back vocal?......Aleksandra ima "glascinu" za sve i takvu boju da retko ko sa ovih prostora moze da joj parira, a malo mi i neverovatno zvuci da je ona bilo sta "gadno" otpevala
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2005, 10:09 AM   #38
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

uhitili smo se velikih prica. o tom helikopteru raspravljamo ima godinu dana, ali rezultata i dalje nema.
ja san svoje backove uploada na sud rumskom vijecu mudraca, a jos niko nije pokaza snimak uradjen tim helikonon?!? :P
nemojte mi sad rec da neka skinen demo!!!

bdv: prije par dana san snima dvi radijske reklame. jedna je sa profesionalnim backovima a jednu pjeva cura od 17 godina, koja nije 5 puti u zivotu bila u studiju. sad san na radiju, pa ne mogu uploadat, ali veceras cu bas postavit mp3ove da cujete. :roll:
Old 11-01-2005, 12:04 PM   #39
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
uhitili smo se velikih prica. o tom helikopteru raspravljamo ima godinu dana, ali rezultata i dalje nema.
ja san svoje backove uploada na sud rumskom vijecu mudraca, a jos niko nije pokaza snimak uradjen tim helikonon?!? :P

bdv: prije par dana san snima dvi radijske reklame. jedna je sa profesionalnim backovima a jednu pjeva cura od 17 godina, koja nije 5 puti u zivotu bila u studiju. sad san na radiju, pa ne mogu uploadat, ali veceras cu bas postavit mp3ove da cujete. :roll:
Nemoj zezat , nije postavljeno jer niko ga nema zbog tolike cene a mnogi su svedoci te opake pizdrarije od vokalista .. Sto se mene tice kada ga budem uzeo odmah se javljam sa dokazima
Old 11-01-2005, 12:17 PM   #40
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Quote:
Originally Posted by SandRob

Nemoj zezat , nije postavljeno jer niko ga nema zbog tolike cene a mnogi su svedoci te opake pizdrarije od vokalista .. Sto se mene tice kada ga budem uzeo odmah se javljam sa dokazima

Pa zar nisi bio nesto rekao da si uzeo nekog hardw pjevaca za jako male pare.
Imam i ja u planu otvorit aerodrom,al to je skupo i ne mogu jos.
Kad bude para......Bio ja na aerodromu i vidio.....ma to je cudo....ja to moram imati......
Bio sam ubijedjen da ga imas jer si mene zainteresirao i ja svud trazio i nisam nasao po cijeni po kojoj si ga ti kupio.

@Sandro
To je i moja teorija.Zivo je zivo i kraj price.

@Ostali
Kakva sjebana masinerija.Ja ovim curama koje mi inace pjevaju backove doma samo kazem sta treba da pjevaju,a u zadnje vrijeme vidim da i same kuze gdje sta i kako.Po potrebi duplexi,pa prosarat sa panoramama,......na na na na i da vidis.A sto se tice dobivanja na vremenu......
Auto,WV BUBA je jos dan danas na cesti a ova nova nece sigurno vozit 30 godina.To ti je to.Kakva brzina.Danas se pjesme snimaju takvom brzinom i izdaju van,da je postalo normalno sto vise nema hita koji traje dulje od mjesec dana.Svaka susa snima,pise,pjeva,aranzira,producira,masterizira,a ima skolu KV zidara.Nisam htio uvrjedit zidare nego sam da kazem da skolovani zidar moze pjevusit dok radi,odnosno zidje neki zid.To je njegov studio,rezija ili sta vec......sve je ostalo...............
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules