Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2013, 01:46 PM   #21
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Neznanje ljudi koji postavljaju oglase po popularnim sajtovima za prodaju

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Tačno tako, osim ?to isto va?i i van ovog bud?aka.
Tacno, ali si daleko fleksibilniji...200km severnije (uskoro i zapadnije - HR) i vec ces moci da biras tv sa primjetno nizom cijenom, a o ostalom asortimanu robe da i ne govorim...(npr u Srbiji ne mozes naci nijednu TI FW kartu na trzistu, nema rack kucista koje smo nabavljali, nema Antec kucista koje smo nabavljali...svega toga ima u HR, da ne pominjem EU zemlje...mogu zamisliti kako je ostalim malim privrednicima kada trebaju nesto nabaviti). Govorimo naravno o tehnickoj robi...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 02:05 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Neznanje ljudi koji postavljaju oglase po popularnim sajtovima za prodaju

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Tacno, ali si daleko fleksibilniji...200km severnije (uskoro i zapadnije - HR) i vec ces moci da biras tv sa primjetno nizom cijenom, a o ostalom asortimanu robe da i ne govorim...(npr u Srbiji ne mozes naci nijednu TI FW kartu na trzistu, nema rack kucista koje smo nabavljali, nema Antec kucista koje smo nabavljali...svega toga ima u HR, da ne pominjem EU zemlje...mogu zamisliti kako je ostalim malim privrednicima kada trebaju nesto nabaviti). Govorimo naravno o tehnickoj robi...
Pa naravno, samo ni Evropljani ne bi to dr?ali u radnjama kad bi potra?nja bila "srpska". Mislim, kad bi dvaput nedeljno razni ljudi tra?ili TI FW kartice verovatno bi ih bilo na tr?i?tu.

To za televizore znam (ako misli? na onu segedinsko-subotičku kombinaciju), ?impraga kupio Sony Bravia 32" Nisam siguran, ali naslućujem da je "tajna" te cene u tome ?to kupi? TV koji je pri izlasku iz Evrope oslobođen njihovog PDV-a, a ekipa se sna?la kako da preskoči carinu Odsustvo garancije u Srbiji me navodi na tu pomisao.

Pozdrav,

Vasa
Old 26-03-2013, 02:33 PM   #23
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
@Filip:
Da izvine?, to ?to si napisao se odnosi na ceo Internet, i ne samo na kupoprodajne sajtove. Ali jedno je "lupetanje", drugo je "prevara".

Meni recimo ponekad pripadne muka kad čujem kakve savete ljudi dele po forumima, a jebiga računam na to da i oni kojima su ti saveti namenjeni imaju malo mozga u glavi da se ne zaleću i poslu?aju prvi savet na koji nalete.

Pozdrav,

Vasa
Ne bih se bas slozio ali ok...

Ja bi to pre nazvao: Svesno lupaju po pojmovima ("zadivljuju znanjem") da bi im prevala uspela kod slabo informisanih i pritupih ljudi .

Savet prihvatis, ne moras, ne placas ga, sem sto ces nauciti dosta cak iako ne valja...ovde strada budzet, malo i zivci...a o cimanju za eventualno vracanje ne bih...nisam imao jos takva iskustva, ali evo ljudi napisase i o tome...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 02:35 PM   #24
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ne mislim uopste na tu sverc varijantu, vec na dostupnost razlicitih tva (druge robe) i to sto zbog male traznje istih (skupljih tva kod nas), kada su i dostupni, ide veca marza (jer se ostali troskovi "isplacuju" na manjem brojem tva).

OK za TI karte, i ok za HR, ali cak i u BiH mozes naci i rack i antec kucista... To samo govori da smo mi veci "budzak" od ostalih (no dobro, gori smo i u drugim mnogo bitnijim stvarima, cak i od BiH... i to je ono sto me zabrinjava)...

Last edited by diviner; 26-03-2013 at 02:38 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 02:51 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Ja bi to pre nazvao: Svesno lupaju po pojmovima ("zadivljuju znanjem") da bi im prevala uspela kod slabo informisanih i pritupih ljudi .
Ma naravno! Daleko bilo da branim vaćaro?e! Nego je tr?i?te takva stvar - zahteva (tr?i?nu) kulturu i od prodavaca i od kupaca.

Dobar deo onoga ?to je navedeno (osim klasičnih prevara, naravno) spada pod "spinovanje" (nagla?avanje onoga ?to je po?eljno i umanjivanje nedostataka). Jebiga, spinovanje je na?alost op?teprihvaćen metod reklamiranja - od Behringer studijskih mikrofona do humanitarnih intervencija NATO pakta

Pozdrav,

Vasa
Old 26-03-2013, 03:34 PM   #26
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Evo shta ti je srbija i koliko kasnimo za ostalim svetom,trazio po oglasima monitor 22incha od 10000(din) pa navishe,a lik u sveckoj dao oglas poklanja quad i delov monitor 22 i placa 20eura onom ko mu odnese sa praga.doshao buraz i pokupio i tako ja dobi dell 22 inca..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 04:26 PM   #27
bubu
Member

Evo tu u hrvatskoj jefitnij iphone nego u njemackoj, kak to? (mislim znam kak to al glupe su vam usporedbe). Ne mozete usporedjivati svedsku i balkan (il slicna kombinacija). Oni imaju para da mijenjaju namjestaj, tehniku i ostalo svkaih godinu dana, a ovdje kupis jednom i ima da traje sljedecih 10 godina. A i mi balkanci volimo precijenjivati stvari plus jos kod nas stvari duze vrijede nego u europi (ne kuzim kako ona dorinina cokolada bljutava moze biti jednako skupa ko milka, koja se jos i uvozi i bolja je). Manje para, manje promjena. Tako je golf 2 na ovim prostorima jos uvijek dobar auto koji moze posluziti, a u njemackoj nemozes 4 vise vidjeti na cesti
bubu is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 04:41 PM   #28
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Dorina je extra cokolada odoh off..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2013, 04:48 PM   #29
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
Ne mozete usporedjivati svedsku i balkan (il slicna kombinacija). Oni imaju para da mijenjaju namjestaj, tehniku i ostalo svkaih godinu dana, a ovdje kupis jednom i ima da traje sljedecih 10 godina.
To je apsolutno tačno. U ?vedskoj je IKEA name?taj potro?na roba poput gaća i četkice za zube, ovde je to maltene statusni simbol .

Pozdrav,

Vasa
Old 26-03-2013, 05:18 PM   #30
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Golf 2jka
Korg Triton
Dynacord 5.55 revizija

sveto trojstvo srpskog narodnjaka
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules