Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2011, 08:26 AM   #1
igormink
Member

Default Beatsonics - Lady Madonna

Pozdrav. Okupio sam nedavno bend koji svira samo covere od Beatlesa, ali uskoro ćemo krenuti i sa autorskim materijalom u tom nekom stilu. Snimili smo 4 pjesme kao neki promo, pa šaljem prvu:
http://www.box.net/shared/rpp40lbmahkgkvs65ccd

Sve odsvirano uživo, naknadno odpjevano. Bilo bi mi drago čuti neke komentare na snimku i eventualno izvedbu,
Hvala

Last edited by igormink; 08-10-2011 at 10:11 PM.
igormink is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2011, 10:50 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Beatsonics - Lady Madonna

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Sve odsvirano u?ivo, naknadno odpjevano. Bilo bi mi drago čuti neke komentare na snimku i eventualno izvedbu,
Hvala
Pevač ima jako lenju dikciju, a dikcija je jako va?na za izvođenje Bitlsa u ovom maniru u kom ih vi izvodite (tj. 1:1). U Srbiji postoji bend Bestbeat koji radi istu vrstu covera, i imaju isti problem (ako je to uop?te problem).

Pozdrav,

Vasa
Old 10-10-2011, 06:01 AM   #3
igormink
Member

Hvala na odgovoru, vidi? nisam nikad razmi?ljao na taj način
Dodu?e ima jedan problemčić ovdje: jako nam se ?urilo zbog nekih vremenskih rokova, pa nismo imali vremena čekati da ozdravi - pjevao je pod upalom grla i sinusa, tako da je jo? dobro i ispalo, ali hvala na kritici - imam u vidu
Old 10-10-2011, 09:31 AM   #4
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Meni se svidja, samo napred nastavite, prvi prateci odlicni oni posle toga malo unjkavi, ali ovo sto ste snimili ima neku energiju, na kraju meni nije ni vazno kako to zvuci u odnosu na original, ovo sto cujem zvuci dobro, posebno mi se svidja varijanta da ste snimili sve instrumente, 2 cents for you!
Braca is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 10:41 AM   #5
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Vokal je malo prejak u miksu. Automatic double tracking bi dao malo "mase" vokalu i mislim da bi sve zvučalo jo? bolje (sličnije originalu ). Inače, osim ovog problemčića sa dikcijom koji je Vasa pomenuo, sve lepo zvuči.
Old 10-10-2011, 11:57 AM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Doduše ima jedan problemčić ovdje: jako nam se žurilo zbog nekih vremenskih rokova, pa nismo imali vremena čekati da ozdravi - pjevao je pod upalom grla i sinusa, tako da je još dobro i ispalo, ali hvala na kritici - imam u vidu
E, pa dobro - to objašnjava sve. Samo da ne bude zabune: kad kažem "dikcija" mislim prevashodno na "envelopu" vokala (koliko su brzi nastupi slogova) i generalni tajming u odnosu na matricu. Pošto su vokali kod Bitlsa kako melodijski i harmonski, tako i ritmički element (u brzim pesmama, naravno). Odnosno, to je moj doživljaj tog benda

Inače - super! Želim puno svirki i dobrog provoda posle istih

Pozdrav,

Vasa
Old 10-10-2011, 01:43 PM   #7
igormink
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, pa dobro - to obja?njava sve. Samo da ne bude zabune: kad ka?em "dikcija" mislim prevashodno na "envelopu" vokala (koliko su brzi nastupi slogova) i generalni tajming u odnosu na matricu. Po?to su vokali kod Bitlsa kako melodijski i harmonski, tako i ritmički element (u brzim pesmama, naravno). Odnosno, to je moj do?ivljaj tog benda

Inače - super! ?elim puno svirki i dobrog provoda posle istih

Pozdrav,

Vasa
Hvala na dobrim ?eljama i kad malo bolje razmislim u pravu si. Ba? danas imamo probu (radimo Help) i ta pjesma bi mogla biti dobar teren da isprobamo tvoju sugestiju. Super!
Old 10-10-2011, 01:47 PM   #8
igormink
Member

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Meni se svidja, samo napred nastavite, prvi prateci odlicni oni posle toga malo unjkavi, ali ovo sto ste snimili ima neku energiju, na kraju meni nije ni vazno kako to zvuci u odnosu na original, ovo sto cujem zvuci dobro, posebno mi se svidja varijanta da ste snimili sve instrumente, 2 cents for you!
Ma čak razmi?ljam da te prateće jo? jednom otpjevamo jer ni meni nisu legli skroz, ali nije stvar miksa, nego izvedbe, pa ću rađe jo? jednom pjevati nego čačkati po gumbima do prekosutra
Inače ideja nam je sve snimati u?ivo. Jako mi je drago ako se osjeti energija, to je prije svega i bio cilj (osim ?to smo htjeli zabilje?iti kako bend zvuči u ?ivo jer radimo te snimke kao neku vizitku za svirke), mo?da je trik u tome ?to nije snimano kanal po kanal, nego sve zajedno. Prije sam dosta snimao kanal po kanal i shvatio da (osim nadosnimavanja pokojeg instrumenta) tu zapravo nema muziciranja.
Hvala na komentaru!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules