Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Beatsonics - Lady Madonna (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39227)

igormink 08-10-2011 08:26 AM

Beatsonics - Lady Madonna

Pozdrav. Okupio sam nedavno bend koji svira samo covere od Beatlesa, ali uskoro ćemo krenuti i sa autorskim materijalom u tom nekom stilu. Snimili smo 4 pjesme kao neki promo, pa šaljem prvu:
http://www.box.net/shared/rpp40lbmahkgkvs65ccd

Sve odsvirano uživo, naknadno odpjevano. Bilo bi mi drago čuti neke komentare na snimku i eventualno izvedbu,
Hvala

awacs 09-10-2011 10:50 PM

Re: Beatsonics - Lady Madonna

Quote:

Originally Posted by igormink (Post 314058)
Sve odsvirano u?ivo, naknadno odpjevano. Bilo bi mi drago čuti neke komentare na snimku i eventualno izvedbu,
Hvala

Pevač ima jako lenju dikciju, a dikcija je jako va?na za izvođenje Bitlsa u ovom maniru u kom ih vi izvodite (tj. 1:1). U Srbiji postoji bend Bestbeat koji radi istu vrstu covera, i imaju isti problem (ako je to uop?te problem).

Pozdrav,

Vasa

igormink 10-10-2011 06:01 AM

Hvala na odgovoru, vidi? nisam nikad razmi?ljao na taj način :)
Dodu?e ima jedan problemčić ovdje: jako nam se ?urilo zbog nekih vremenskih rokova, pa nismo imali vremena čekati da ozdravi - pjevao je pod upalom grla i sinusa, tako da je jo? dobro i ispalo, ali hvala na kritici - imam u vidu :)

Braca 10-10-2011 09:31 AM

Meni se svidja, samo napred nastavite, prvi prateci odlicni oni posle toga malo unjkavi, ali ovo sto ste snimili ima neku energiju, na kraju meni nije ni vazno kako to zvuci u odnosu na original, ovo sto cujem zvuci dobro, posebno mi se svidja varijanta da ste snimili sve instrumente, 2 cents for you!

Znak 10-10-2011 10:41 AM

Vokal je malo prejak u miksu. Automatic double tracking bi dao malo "mase" vokalu i mislim da bi sve zvučalo jo? bolje (sličnije originalu :)). Inače, osim ovog problemčića sa dikcijom koji je Vasa pomenuo, sve lepo zvuči.

awacs 10-10-2011 11:57 AM

Quote:

Originally Posted by igormink (Post 314236)
Doduše ima jedan problemčić ovdje: jako nam se žurilo zbog nekih vremenskih rokova, pa nismo imali vremena čekati da ozdravi - pjevao je pod upalom grla i sinusa, tako da je još dobro i ispalo, ali hvala na kritici - imam u vidu :)

E, pa dobro - to objašnjava sve. Samo da ne bude zabune: kad kažem "dikcija" mislim prevashodno na "envelopu" vokala (koliko su brzi nastupi slogova) i generalni tajming u odnosu na matricu. Pošto su vokali kod Bitlsa kako melodijski i harmonski, tako i ritmički element (u brzim pesmama, naravno). Odnosno, to je moj doživljaj tog benda ;)

Inače - super! Želim puno svirki i dobrog provoda posle istih :)

Pozdrav,

Vasa

igormink 10-10-2011 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 314252)
E, pa dobro - to obja?njava sve. Samo da ne bude zabune: kad ka?em "dikcija" mislim prevashodno na "envelopu" vokala (koliko su brzi nastupi slogova) i generalni tajming u odnosu na matricu. Po?to su vokali kod Bitlsa kako melodijski i harmonski, tako i ritmički element (u brzim pesmama, naravno). Odnosno, to je moj do?ivljaj tog benda ;)

Inače - super! ?elim puno svirki i dobrog provoda posle istih :)

Pozdrav,

Vasa

Hvala na dobrim ?eljama i kad malo bolje razmislim u pravu si. Ba? danas imamo probu (radimo Help) i ta pjesma bi mogla biti dobar teren da isprobamo tvoju sugestiju. Super! :grin:

igormink 10-10-2011 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 314240)
Meni se svidja, samo napred nastavite, prvi prateci odlicni oni posle toga malo unjkavi, ali ovo sto ste snimili ima neku energiju, na kraju meni nije ni vazno kako to zvuci u odnosu na original, ovo sto cujem zvuci dobro, posebno mi se svidja varijanta da ste snimili sve instrumente, 2 cents for you!

Ma čak razmi?ljam da te prateće jo? jednom otpjevamo jer ni meni nisu legli skroz, ali nije stvar miksa, nego izvedbe, pa ću rađe jo? jednom pjevati nego čačkati po gumbima do prekosutra :)
Inače ideja nam je sve snimati u?ivo. Jako mi je drago ako se osjeti energija, to je prije svega i bio cilj (osim ?to smo htjeli zabilje?iti kako bend zvuči u ?ivo jer radimo te snimke kao neku vizitku za svirke), mo?da je trik u tome ?to nije snimano kanal po kanal, nego sve zajedno. Prije sam dosta snimao kanal po kanal i shvatio da (osim nadosnimavanja pokojeg instrumenta) tu zapravo nema muziciranja.
Hvala na komentaru! :)

All times are GMT +1. The time now is 11:06 AM.