Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-09-2011, 07:43 PM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Roland Juno Stage

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Po?to ima? XV-5050 ne znam da li si upućen i da li će ti trebati uop?te, ali evo malog tutoriala vezanog za XV seriju i čuveni JD-800: http://www.gearslutz.com/board/6094517-post22.html
u super! ja imam neke waveforme sa JD990 navodnio u xv5050...... i super zvuci to, probacu i ovu varijantu.
Old 29-09-2011, 08:52 PM   #12
akordeonista
Senior Member

Probao sam juce Juno Stage i prvi utisak je vise nego pozitivan! Dirke kao na Fantomu, boje veoma iskoristljive, za klavijaturu od 6,5 oktava vise je nego laka a opet ne deluje da je losa izrada.
Sve u svemu, deluje kao veoma prakticna sprava pogotovo ako se ima u vidu da konkurencija ne nudi nista slicno (pre svega mislim na 76 kvalitetnih dirki) u tom cenovnom rangu! Jedino, i njega su prestali da proizvode ili prestaju ubrzo...
Jedno off topic pitanje, sta jos ima a da vredi (sa 76 dirki) u cenovnom rangu oko 1000e, novo i polovno?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2011, 08:59 PM   #13
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Probao sam juce Juno Stage i prvi utisak je vise nego pozitivan! Dirke kao na Fantomu, boje veoma iskoristljive, za klavijaturu od 6,5 oktava vise je nego laka a opet ne deluje da je losa izrada.
Sve u svemu, deluje kao veoma prakticna sprava pogotovo ako se ima u vidu da konkurencija ne nudi nista slicno (pre svega mislim na 76 kvalitetnih dirki) u tom cenovnom rangu! Jedino, i njega su prestali da proizvode ili prestaju ubrzo...
Jedno off topic pitanje, sta jos ima a da vredi (sa 76 dirki) u cenovnom rangu oko 1000e, novo i polovno?
to je i moj problem.... poluotezane dirke, koje najvise volim........ ono sto ima dobre dirke je pretesko.... bez da mi se smejete, ja sam odavno uzeo Roland G70 (slicno kao fantom), samo sto je jos i mrski aranzer, a super dirke.... ubace se SRX u njega i milina... Ono sto je sad dobro, ko ima volje da nosi - roland G800, stari araznzer, od oko 300e plafon, i modul po zelji uz njega za ostatak para
Old 29-09-2011, 10:35 PM   #14
akordeonista
Senior Member

Dobro si to rekao: "Ko ima volje da nosi..."! Ja nemam volje posto gledam da resim muku oko nosenja el. klavira koji ima nesto oko 21-22 kg plus FlightCase 12 kg i veoma cenim lakocu koju nudi pominjani Juno Stage. Najverovatnije cu ga i pazariti kad prodam svoj klavir. Pitao sam da li postoji jos nesto slicno cisto da proverim da nisam nesto prevideo a i nije lose cuti tudja misljenja!
Old 29-09-2011, 11:02 PM   #15
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Koliko ja znam, nema nista lako a dobro....... da bi dirke bile dobre, moraju biti teshke x 76 komada
Old 30-09-2011, 12:58 AM   #16
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

U tom cenovnom rangu najbliže tome si imao do skora Kurzweil PC3 (+1300€) ali je on po meni i previše težak (17kg). Prestao se proizvoditi doduše tako da ga jedino možeš naći polovnog ili ako je negde zaostao na lageru.

Imaš i Yamahu MoX8, koja ima klavirske dirke, audio interfejs, totalnu integraciju sa Cubaseom i Motif XS u sebi i teži oko 15kg. Ali ima samo 64 polifoniju, što je po meni premalo za ozbiljan rad ako će to biti osnovni instrument. A i pitanje je koliko je "u rangu" pošto je oko 1500€.

Tako da u tom nekom rangu, slažem se da je Juno Stage verovatno najoptimalniji izbor, pogotovu ako ti 61 dirka nije dovoljna. Da nisam kompletirao priču sa ROMplerima verovatno bih i sam opet uzeo Juno Stage. Koristio sam ga oko godinu dana i osim MIDI CC# implementacije stvarno se ni na šta drugo ne mogu požaliti kod njega. Čak je i po pitanju SRX proširenja sasvim bogato opremljen sa 2 slota. Moram priznati da ne razumem odluku da tehnički najjači model Junoa povuku iz prodaje, ali dobro, valjda bi bio konkurencija Jupiteru zbog 76 dirki.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 01:13 PM   #17
akordeonista
Senior Member

Kurz Pc3 mi deluje kao zanimljiva sprava, slusao sam ga jednom prilikom (mada je bila varijanta sa 88 dirki) i to je radilo skroz dobro! Jedino, pretezak je za klavijaturu koju treba stalno da cimam negde! Razmisljao sam i o varijanti Motifa ES7 ali je tek on tezak, ima preko 19kg (videh u specifikaciji na oficijalnom sajtu http://usa.yamaha.com/products/music...s7/?mode=model)!
Juno Stage mi je trenutno najdrazi izbor ali moram prvo da prodam klavir pa tek onda da pazarim spravu a dotle cu jos malo da se raspitujem, razmisljam (u sebi i naglas)...
Old 30-09-2011, 03:19 PM   #18
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ako ćeš ići na svirke često i pritom nemaš svoj prevoz, ništa preko 15kg ja ne bih uzimao u obzir, ako ništa drugo a onda zbog kičme... a nije da sam sitan, 193cm i 110+
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 04:51 PM   #19
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

nemojte biti mekusci..... 2 klavijature po 20kg nisu problem, ako se ide sopstvenim prevozom

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules