Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-04-2011, 08:40 PM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Preporuka za Auto

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
........ali ipak ne bih voleo da vozim neki auto, pa da uvek budem nezadovoljan kada udjem u njega...
To ti niko ne moze garantovati, makar i nov auto kupovao, bilo koje marke. Ako nemas mnogo para, auto treba kupovati zbog potrebe, a ne zadovoljstva... ako nemas potrebe... bolje ne kupuj...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 12:55 AM   #22
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Da, jos kad u obzir uzmes i nove cene goriva pa tek najavljene cene... Sad mi je vec pred zgradom jedno 5-6 kola vidno ne pomeranih duze vreme...a sve fina kola...

No, kad god kupujes polovna kolica, nikad ne kupujes za ceo budzet. Uvek moras ostaviti "denf" za sredjivanje. Dakle koliko god ti se kunu u "super stanje", uvek treba bar minimalan servis sa uljima,filterima,diskovima,lamelom i mozda necega sto ce tek da se pokaze.

Dakle ako je budzet 5500, kupujes za 5000...
Razlike u delovima vise nisu tolike kao nekad, mislim na cene...
Mada jeste , Skoda je bas jeftina sto se toga tice. Matorci voze Fabiju od 2001. Osim loseg izbora motora pri kupovini (1.4 mpi), auto je p-e-r-f-e-k-t-a-n! Osim redovnih servisa, ni 500e nije ulozeno za 10 godina. Lanac (90e), svetlo razbijeno (3000din - tursko,identicno) ,mozda jos neka sitnica van redovnog sto mora i to je to...
Cak je i jedan lik kojeg znam, koji je jedan od najstarijih ovlascenih servisera VW kupio sebi Oktaviju-2, cim je izasla...

Sa druge strane, licno sam fan japanaca, a sad vozim Corsu '88 - 1.2 karburatorka stara...
Autic je zivopisan...ahaha...ali ide je6es je...i trosi 5 - 5,5 l benzina po gradu...cak i posle 23 godine...

Eto, moj savet je da uzmes auto koji malo trosi. Bez šale!
Divan je osecaj kad zaboravis gde ono bese lokalna benzinska stanica...!

Last edited by Bockie; 19-04-2011 at 01:01 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 01:12 AM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Slažem se sa Surferom za Fabije i Škode generalno. Sledeći auto koji kupujem je Oktavija, jednog lepog dana kada bude bilo para. Imao sam Fabiu,stariji model, 1.2HTP, išla je ko zmaj, 160 auto-putem, jedva prelazila 7l potrošnje. Udobna i što je čudno, stabilnija od Corse (nova) koju sad imam. Corsa je tvrda, teža a ista mi je kubikaža 1.2, iako je ovo 4ocilindrični motor sa 80konja. U prvoj godini vožnje krenula je škripa volana, na godinu dana krenula je škripa i karoserije kad se penjem na ivičnjake, malko posle godinu dana krenula je škripa zadnjih automatizera ako se vozi više od jedne osobe pozadi, a prelazi preko ležećih pandura. Plastikčna "srebrna" folija na ručki brave sa unutrašnje strane se razlistala na vrhu u 2goj godini, i počela da seče ljude koji ne znaju pa pređu prstom preko toga. Inače, ovakva identična ručka sa "srebrnom" folijom se nalazi i u njihovom top modelu, Insignia, koju moj burazer vozi. Takođe, difuzori vazduha (plastične one reštetkice od ventilacije sa unutrašnje strane, koje pomeraš levo-desno gore-dole da ti ne duva u lice), 2 od 4 na prednjoj maski su posle 2 god prestale da se pomeraju (unutrašnja krilca, koja služe da se otvor zatvori), a traže mi 3k dinara po jednom difuzoru da to srede, jer mora da se lomi i stavlja ceo nov. Najobičniju sijalicu od prednjih farova ne možeš sam da zameniš, nego mora u servis, jer u potponusti nepristupačna iz haube. Sve u svemu, low quaility built, tvrd na osećaj , i prilično inertan (doduše, glup izbor motora -1.2 na 1200kg mase). I da, na autoputu 160km na sat imaš čudniji i nestabilniji osećaj vožnje nego u Fabiji ili čak italijanskom original Puntu,noviji model.

Zato - Oktavija.. jednog dana...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 07:36 AM   #24
igormink
Member

A što bi falilo nekoj Mazdi, Toyoti, Hondi? Zaboravi priču o Njemcima, po mom mišljenju japanski automobili su danas najkvalitetniji. Ja sam već 13 godina u kontaku s dvije Mazde - savršeno, frend ima Toyotu Corollu - isto tako, znam još par ljudi koji rade ozbiljne kilometre u svojim Japancima. A ovo očito ne mislim samo ja, dovoljno je pogledati ADAC-ove testove pouzdanosti (Njemačka kuća), pa vidjeti gdje su ti obožavani Njemački automobili, a gdje Japanski po pouzdanosti. Još jedna stvar, ako radiš do 10ak tisuća km godišnje kupi benzinca - jefiniji je i jednostavniji za održavanje, manja šansa da ima milion kilometara i da je tri kuće izgradio, a dugo ćeš se trebati voziti da bi uštedio na razlici u gorivu. Znači ja bi Mazdu 3, ili Toyotu Corollu.
igormink is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 09:02 AM   #25
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
A što bi falilo nekoj Mazdi, Toyoti, Hondi? Zaboravi priču o Njemcima, po mom mišljenju japanski automobili su danas najkvalitetniji. Ja sam već 13 godina u kontaku s dvije Mazde - savršeno, frend ima Toyotu Corollu - isto tako, znam još par ljudi koji rade ozbiljne kilometre u svojim Japancima. A ovo očito ne mislim samo ja, dovoljno je pogledati ADAC-ove testove pouzdanosti (Njemačka kuća), pa vidjeti gdje su ti obožavani Njemački automobili, a gdje Japanski po pouzdanosti. Još jedna stvar, ako radiš do 10ak tisuća km godišnje kupi benzinca - jefiniji je i jednostavniji za održavanje, manja šansa da ima milion kilometara i da je tri kuće izgradio, a dugo ćeš se trebati voziti da bi uštedio na razlici u gorivu. Znači ja bi Mazdu 3, ili Toyotu Corollu.

He he...Pa rekoh u nekom prethodnom postu, da kada bih imao jos 1000-2000e znao bih sta da uzmem..Evo npr. od svih automehanicara i elektronicara sam dobio pozitivne komentare za Toyotu RAV4 pa i 2001god..Kako su mi rekli to je auto koji bi oni kupili.. Ali ispod 8000e je nema..Pa onda mitzubisi outlander itd...a ni mazda 3 nije 5500. Ali necu trosit vase vreme da pricamo o ovim autima kada nemam para za njih..
Skoda oktavia mislim da bi mi bila ogromna, jer nemam ja nekog iskustva u voznji, pa bih ipak uzeo neki manji auto..Gledao sam i fabio 2008, ove novije modele, ali nekako su mi manji od ovih starih, lice mi na minimoris.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 09:53 AM   #26
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Šta god da pazariš,računaj da ćeš odmah morati da mu uradiš veliki servis,pa to dodaj ili oduzmi na cifru od 5500 eura,ako to ne uradiš sačekaće te odmah iza ugla.Pozdrav.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 10:10 AM   #27
igormink
Member

sori, nisam razmi?ljao da su im ba? tako visoke cijene
igormink is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 03:42 PM   #28
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Sve je stvar ukusa, ja sam imao kojekakve automobile svaki ima svoje dobre i lose strane. Moj glas ide za nesto kao ovo http://www.polovniautomobili.com/ogl...n_almera_15_b/
Razmisli pravili su odlicne automobile do 2003 kad je reno previse umesao prste. Sve preporuke jeftino odrzavanje smesna potrosnja i najvaznije-POUZDANOST im je najjaca strana.I to juri benzinca nikako dci. Ja imam primeru dve godine mladju mladju haubu sam otvorio jednom(za mali servis). Jedina mana im je sto su tvrdi(meni pogotovo posle renoa)
Old 19-04-2011, 05:53 PM   #29
alek019
Senior Member

Glas za japanca (honda).
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 07:55 PM   #30
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

...Narafski. Odlicni automobili. Imao sam jednu sa njihovim cuvenim 1,6 16v(koji su stavljali u razne automobile od 1988 do 2001, kada sam ga prodao na km-satu je bilo 530 hiljada. Covek ga i dan danas vozi bez namere da radi generalnu. A (ja mislim) da je sve ono sto je bio sinonim za nemacke automobile odavno postao za japanske

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules