|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Member
|
![]() Quote:
Inace nitko ne spominje ovdje Oktave. Oktava ima citav dijapazon kapsula baziranih na MK012 za dobar budget. Ima i drugih dobrih i jeftinih mikrofona. Mozda ne bi bilo lose, ako netko zna jezik, virnuti tamo na neki forum, pa vidjeti sto Rusi kazu za Oktave i klasicnu harmoniku. Imam MK012 rucno odabrani stereo par i skoro u 80% slucajeva mi funkcioniraju bolje od NT5, a ponekad me bas oduseve, kao na klasicnoj akusticnoj gitari. Inace harmoniku snimam sa AKG 414 ali cesto, ako snimam samo desnu ruku uzimam Oktavu i znaju ispasti vrhunske snimke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Kako snimas sa C414, samo jednim ili imas dva uparena mikrofona? Kakvo ti je misljenje u vezi njega? Trenutno skupljam pare za neki mikrofon koji bi mogao da mi koristi i za druge stvari osim harmonike (vokali, violine, klarinet, sax...). Tu sam na umu imao pre svega Rode K2 ali sam bio veoma zainteresovan i za C414 (mogu da se nadju po vrlo slicnoj ceni, 450-480 eura) a onda su mi ga ljudi uglavnom "izljagali", bar kada je rec o novom mikrofonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
http://www.thomann.de/gb/rode_nt_5.htm Quote:
![]() Oktava MK012 MSP6 je odlican set mikrofona za svaku priliku (pa i za harmoniku). Po mom misljenju imaju nesto tamniju boju i sa nekim dobrim predpojacalom daju izvrsne rezultate. Negativno iskustvo sam imao samo sa njihovim originalnim drzacima koji su prilicno neupotrebljivi. Sasa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Alternatina njemu je po mom misljenju svakako Audio Technica AT4050 koji se takodje koristi u iste svrhe kao i AKG i nesto je jevtiniji (u Americi cak dosta) i nije toliko poznat svuda. Sasa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Member
|
![]() Quote:
Nismo se dobro razumjeli. Rode ti pod imenom "Matched Pair" proda dva mikrofona proizvedena jedan za drugim, bez ikakvog usporedjivanja, u istom lijepom crnom plasticnom koferu. To imam, oni nisu ni po cemu "Matched", osim po tome sto imaju dva serijska broja za redom. Da bi se stereo slika bila vjerna i prirodna potrebna su dva mikrofona sa vrlo slicnom frekvencijskom karakteristikom.U AKG-u i Oktavi inzenjeri ispituju svaku kapsulu i rucno uparuju najslicnije, buduci da svaka proizvedena kapsula ima razlicitu karakteristiku. Ona karakteristika koja se objavi na webu je ustvari prosjek ili zeljena karakteristika. Tako rucno odabrani stereo par u AKG-u i Oktavi masno naplacuju, cak do 20% vrijednosti mikrofona i obavezno dobijes frequency plot, a kod Oktave i rucni potpis nadzornog inzenjera. U Thomanu ti za Rode "Matched Pair" jos daju popust na kolicinu od 5? po mikrofonu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Kod tih "masovnih" firmi covek mora da ima zdravu dozu podozrenja kad kupuje i treba detaljno isprobavati. Nasuprot tome imao sam priliku da isprobam 2 para Sennheiserovih MKH mikorofona, razmak izmedju proizvodnje 10 godina i nikakvu razliku nisam mogao uociti ni poslije 2 dana intenzivnog usporedjivanja i snimanja. Sasa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
2. Nisi mi rekao da li ih koristis za harmoniku i kako ti se cine za tu namenu? 3. Da li si imao prilike da probas ili cujes ove nove C414 - XLII i XLS? Koja je razlika medju njima? Da li ti se uopste svidjaju? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode k2 vs NTK | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 28-03-2011 07:32 AM |
rode ntk | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2009 04:31 PM |