|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav cijeloj ekipi!
Pitanje je slijedeće: Kako slo?iti kobinaciju opreme i softvera za profesionalne live nastupe (ga?e-svedbe,fe?te i sl) isključivo sa laptopom kao osnovom (stabilan, pun MIDI fajlova i MP3 matrica) i nekim MIDI kontrolerom? Koji softver na laptopu za brzi pregled i učitavanje MIDI fajlova i koji kontroler za efikasnu, jednostavnu i dobru kontrolu nad istime? Sve to spojeno na bolju mixetu, zajedno sa 2-3 mikrofona i bas te električnom gitarom, pa na kvalitetniji razglas, čini mi se dobitnom kombinacijom u dana?nje vrijeme. Nadam se da sam bio dosta konkretan,te bi mi Va?a pomoć bila vi?e nego dobrodo?la. Pozdrav i unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nisi bio bas konkretan, sve ovisi o tome kak zelis nastupat, ak ces pustat mp3 matrice to mozes i iz winampa bez midi kontrolera.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Vi?e bih se bazirao na kvalitetnim midi fajlovima i tek po nekoj matrici u mp3 formatu.Ideja je LAPTOP+midi kontroler.Laptop kao izvor fajla(skladi?te),a kontroler jednostavan uređaj za kontrolu (nezgodno je na nastupu baratati mi?em tra?eći i kontrolirajući fajlove po laptopu).
Taj kontroler bi trebao imati slidere i knobove koji omogućavaju i trenutnu kontrolu nad fajlom (tempo,promjena instrumenta po kanalu midi fajla) i mogućnost editiranja koje se mo?e trajno snimiti kao trajna promjena na midi fajlu.Dakle, da kontrolerom mogu prilagoditi midi fajl i trenutno(prilikom "pu?tanja") i doma, kada si sređujem i prilagođavam midi fajl. Dakle direktno pitanje je: koji takav MIDI KONTROLER i koji softver na laptopu koji ga prati (brzo pronala?enje fajla i sva potrebna editiranja fajla). Nadam se da sam bio jasniji. Ta laptop-midi kontroler kombinacija bi trebala zamjeniti cijeli bend, dakle sve osim vokala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
od softvera ableton live, a od kontrolera zavisi koliko ti treba slidera i knobova..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Dobro lesha kaze-Ableton Live a kontroler nesto iz Novation Remote SL linije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Znaci smatrate da je Ableton Live u potpunosti moguce kontrolirati sa kontrolerom Novation iz RMT serije? Npr. RMT 37 SL?
Meni je isključivo bitno, kada uvučem midi da mu mogu mjenjati VST-ove(instrumente) po kanalima preko kontrolera i to sve onda snimiti (dakle, prilagoditi si neki lo?iji midi fajl kako mi odgovara, bez uporabe mi?a, samo preko knobova i slidera sa kontrolera). VA?NO: Zna li netko neki link za free download ABLETON LIVE ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Mozes da ucitas u svaki midi kanal po jedan plug-in i namestis za te kanale samo da primaju midi input za kanal 1,2,3,4,5...
Ukljucis monitoring za svaki i kada prebacis midi kanal na kontroleru svira ti taj sint koji je na tom i tom kanalu. Na istu foru mozes da uradis i split tj. da sviras istovremeno vise vst-ova odjednom, bitno je samo da kontroler ima tu funkciju (da podeli tzv. zone po klavijaturi sa razlicitim midi kanalima).Split i generalno routing midi i audio traka je po meni najbezbolnije reseno u Liveu .Iskreno, u Nuendu ni ne znam kako se to radi- logicno bi bilo da armujem recimo dve midi trake odjednom i stavim na prvu da prima signal sa midi ch1 a drugu sa midi ch2, namestim na kontroleru split setup i sviram dva instrumenta ali nece... ![]() Jel moze neko da objasni ovo,sigurno je neka sitnica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hvala, ali bih ipak neku free pravu, full operabilnu verziju, makar i stariju.
?ta mislite o BEHRINGER U-Control UMA25S? Cijena sitnica...cca. 200?...čini se zgodna spravica za spregu sa laptopom....a dobije se i licencirani Ableton Live Lite 4 u paketu... Mo?e li se s ovime i laptopom napucanim midijima u profesionalne vode live nastupa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|