Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2008, 09:04 AM   #1
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Default Buducnost muzike

vozim se juce na posao i razmisljam o slijedecem: rodjak me je zamolio da mu ubacim muzike na racunar u kaficu, inace to ne radim ali sam se za svaki slucaj obezbjedio razno raznom muzikom do kraja zivota elem, on bi ovako, on bi onako tj. najbolje bi bilo kada bi muzika svirala tacno onako kako se on osjeca, u zavisnosti od raspolozenja. RASPOLOZENJA. veoma bitna rijec koja mi je ostala u mozgu i od nje je krenulo dalje. moja pretpostavka je da ce u buducnosti (tj. vec jest) muzika za siru publiku klasifikovati ne samo prema zanrovima nego vec i prema raspolozenju slusaoca. publika je sve razmazenija i razmazenija a muzicka industrija nemilice stampa nove stvari i konacan ishod je mozda jedna od ovakvih stvari:

www.musicovery.com

odmah sam se registrovao...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 10:45 AM   #2
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

Živa istina....ja već tako i radim .....a i na netu imaš gomile komplacija po raspoloženju (moods)...za mene je to super...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 11:21 AM   #3
kejkz
banned

Ko jos danas slusa muziku?
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 12:01 PM   #4
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

tako je,
muzika se danas gleda
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 12:31 PM   #5
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Ne slazem se bash.. Mislim da veliki deo auditorijuma i dalje slusa muziku, bar je tako u mom okruzenju.. A sto se muzike podeljene prema raspolozenju slusaoca tice, i meni je to ok, kafana- Haris, vecerinkica sa devojkom- B. White, Kenny G itd...
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 01:08 PM   #6
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Kod mene na poziv tog linka izlazi ovo :
Not Found

The requested URL /forum/www.musicovery.com was not found on this server.

Bez obzira na to :

muzika prema raspolozenju nije nikakva novina vec decenijama.

Jedino sto nije bilo uzelo maha kao nacin izrade kompilacija na veliko.
Postojale su cak i tipicne terapeutske kompilacije.

Jedna je, koliko se sjecam, bila izdata u Zagrebu prije par decenija - tape medij.
I sam sam imao nekoliko izdanja na video trakama.

Last edited by alfom; 05-12-2008 at 01:10 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 01:53 PM   #7
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Kada ste poslednji put preslusali neki album od pocetka do kraja? MP3 je veliki krivac za to nabavis tonu muzike i svaka pesma ti je interesantna 20 sekundi i onda ides dalje. Sto se tice muzike,raspolozenja i kafica, primetio sam da ovde kod nas u varosi najbolje prolaze kafici u kojima svira muzika koja ljudima ne odvraca paznju neki lounge, pre neki mesec sam doziveo nesto neverovatno bas na ovu temu, otisao sam sa drgom na kafu u ''najpopularniji'' lokal u gradu, sedeli smo oko pola sata i nista mi ne bi bilo cudno nego se jedna pesma vrtela sve vreme, meni vec nije bilo dobro i ja reko drugu u kom su ovi fazonu stalno vrte jednu stvar, a on mi kaze ja sam bio danas ovde oko 12 sati i ova pesma se i tada stalno vrtela (a mi smo bili oko 18:00), pozovemo konobara i pitamo ga,: "Brate ko se toliko lozi na ovu pesmu ".
Ispostavilo se da je neko ostavio player na repeat, a da niko ni konobari ni gosti to nisu primetili ni posle 6 sati, gde ja to zivim?
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 01:55 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bash preko ovog chuda sam naleteo na sly & the family stone grupu, skinuo album i poslushao od pochetka do kraja..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 02:20 PM   #9
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

sve je otislo u k***c !
Pre, dok su bile kasete pa i CD neko vreme, kad se kopiralo i rezalo...od tih praznih kaeta i CD-a je isao jedan deo koji se delio medju izvodjacima..

Sad - 1TB hard diska - 100Evra! i snimio si sve muzike koje ti mogu zatrebati ikada..a da ne govoim sto ih nikad necemo ni preslusati...

skoro su na TV-u pitali neke klince sta slusaju na mp3 playerima - nisu imali pojma!! Kazu neko im ubacio muziku za DZabe..i ne znaju sta je...vazno je da nesto svira!!!??

koga to vise znima? a? ima,? koga..? eh?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 03:19 PM   #10
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ne znam kako je vani. Ali ovdje kod nas, kao da je sve zabetoniralo!
Postoji tačan razrez između muzike rađene do 1991 i one poslije 1995/6. Prema onom što sam u prilici čuti na mjestima gdje se radi live ili se vrti, a i kada poslušate midi svirače , od čitave godišnje produkcije se 'zakači' možda par procentića. Ali, i to kratko traje, pa postaje veliki smor za tezgaroše. Međutim, publika (praktično nebitno kojeg je godišta - najčešće) prihvata skoro pa sve od prije prve godine koju sam naveo za evergrin i rado slušanu muziku. Ovo vrijedi za svu klasifikaciju koju mi nazivamo 'žanr'.
Prošlu Novu godinu sam radio u sportskoj dvorani. Ipak je to specifikum jer su svi dosli da se isprazne i izraduju, koliko god je to moguće, pa može proći da se baš tada nekom r&b dopadne i neka od pjesma van tog žanra. Atmosfera je bila potpuno na visini priredbe.
Ali, tek kada sam odlučio da se niže jedna po jedna exYu pjesma (naravno, pažljivo birana), nastala je prava razdraganost i sveopšte veselje. Prisutni : od 10 do 100 god. .
Jasna debela, debela crta postoji.
Od, recimo, 300 'skinutih' i izvođenih pjesama u zadnjih (neka bude) 3 godine, skoro pa da nijedna nije ušla u stalni, standardni repertoar - okosnicu.
One izabrane od prijašnjih vremena - sve!

Last edited by alfom; 05-12-2008 at 03:28 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules