Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2008, 10:22 PM   #61
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Jmj U Bg!

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
dobro , evo licnog verbalnog duela u crnoj kuci 13 sad u subotu 15-og novembra start od 22h :P
Video sam najavu pojavit cu se, u komsiluku mi je. A mozes i do mene da svrnesh kad si vec u blizini, dobices i za pojest nesto
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 10:25 PM   #62
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

hahahahahaha :] ako bude bilo vremena dolazim tj ako bude sve kako smo planirali tj da probava bude oko 18h ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 10:42 PM   #63
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ja ti kazem kako sam se iskreno osecao posle koncerta.
Poslednjih 15 minuta je bilo kul, i to je to.
Pre toga mi je jedno 10 puta palo na pamet "dal nas ovaj lik zajebava?".
Keytar je tu bio neprevazidjen, vide mi se trbusnjaci od smejanja
Ako treba da lazem kako mi je bilo zato sto je neko velicina onda jeba ga ...

Bespredmetno je pricati o Zaretovoj velicini, nigde ja nisam komentarisao njegov zivotni rad, vec jedan koncert i to sam rekao da je meni kao pojedincu bilo ispod ocekivanja, ne sto se tice svetla, jer nisam dosao da gledam nego da slusam, vec same muzike u kojoj je za moj ukus bilo previse efekata i premalo muzike, to je sve sto sam rekao i ne vidim tu nista toliko strasno.

Ja kada pustim oxygen ne cujem toliko efekata, tj cujem ali su u pozadini, a ovde su efekti bili u prvom planu ceo koncert, nisam ni cuo nesto puno muziku sve dok nije prestao sa drndanjem, a to je tih poslendjih 15 minuta, tek tada me uvukao u pricu, pre toga to nije bilo to, za mene naravno, ne kazem da je koncert generalno imao neke slabe tacke ...

Mnogo tu faktora igra ulogu, ko ce ih sve pobrojati i ko bi to sve citao ...
Jedan cini mi se od najbintijih je taj sto sam ja navikao na klasicne zurke, i po osecaju dok je muzika isla, ne mogu da poredim recimmo vibrasphere, za koga 90% foruma nije ni culo, kojeg sam slusao pre dve subote u klubu sa bezveze zvucenjem i Zareta sinoc u areni i ne mogu niti zelim da lazem sebe po tom pitanju.

Jos da je vibrasphere bio u areni
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2008, 11:48 PM   #64
peter the great
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Aleksandar Filipovic View Post
Zvuk jako dobar,vizuelno sve svedeno na pravu meru(nista prebudzeno),a malo "divljanja" na Thereminu je lako oprostiti.Covek je ipak deo muzicke istorije.Ako nista drugo lepo je bilo videti i cuti onu gomilu analogije na jednom mestu.
Ovde je sve receno, bravo...

peter the great is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 01:11 AM   #65
vly
Member

vly's Avatar

Ja sam kupio i majcu i sholju za kafu, a malo je falilo da kupim i ceger,toliko sam odlepio na koncert...

Ovo sto smo imali priliku da cujemo,cist je poklon,i pitanje je da li cemo tako nesto ikad ponovo cuti,a ko to ne kapira,i ne treba...

JMJ,TNX!
vly is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 01:42 AM   #66
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

gledam ovaj snimak gde skace po bini drago mi je sto nisam bio!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 01:57 AM   #67
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
nisi ga dobro skontao , daleko od toga da barem ja njega ne postujem cak sta vise tu je ako ne i malo veci od kraftwerka i vangelisa
Alo, Alavuce!!!
Ipak te molim, malo razmisli pre nego li izbacis takvu konstataciju, za Kraftwerk ne znam, svako ima pravo na svoje misljenje, ali nemoj Vangelisa molim te da uzimas u obzir za poredjenje ni u sali, tu je debela razlika u klasi. Postujem JMJ-a veoma, mnogo je doneo tokom svog rada (na pocetku) ali Vangelis je za njega kombinacija
Mozarta, Wagnera i Gustava Mahlera... U odnosu na Vangelisa, Jare je decija muzika, ali dostojna postovanja, voljenja i divljenja zbog svezine i pristupa.
Vangelisov koncert u Sava Centru je ono sto bih voleo da vidim i cujem, sa simfonijskim orkestrom i horom, naravno, a i ucinicu sve sto je u mojoj moci (znaci ne mnogo, nazalost) da do tog koncerta dodje, iako je, kako cujem jedno tri puta skuplji i tezi za realizaciju od JMJ.
Pozdrav, zdravlje i sreca svima!!!
Old 10-11-2008, 03:35 AM   #68
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

koncert je bio SUPER. ko voli i razumije Oxygene i njegovu velicinu, sigurno je uzivao..

meni je sound bio do jaja. bilo je fascinantno cut eminent310 kroz small stone, arp2500 bas (koji ruši kuću), RMI harmonic synth i sve one ostale soundove u originalu uzivo, nakon 30 godina.. Gregor Z i ja smo bili skupa... u trenucima highlighta (kojih je koncert imao nekoliko) smo se pogledali u nevjerici.. jel mi to zaista cujemo to uzivo ili sanjamo.. sound je bio DEBEO i nenad*ebiv. ko ne voli zvuk analogije, nema sto da trazi na tom koncertu.. nek uzme ex i trci medju ostarejle rejverice.. da nesto umoci,... (makar nije ni to lose hahahaa)

salu na stranu... zamjerke: i mene je udavio sa thereminom jer ga ni nakon svih ovih godina nije naucio tocno svirati.. liberation solo je imao momenata, .. ali predug. miks: cesto su solo lines bila prejaka (i presuha) u odnosu na kontrpaunktalne linije na eminentu, minimoogu itd.. .. medjutim ko sto rekoh prije,,,, bilo je jedno 5 - 6 momenata/trackova,,, koji kad su krenuli... najezio sam se...i "upade mi nesto u oko" ... e to mi ne moze napravit nijedan izvodjac danas...koliko god se trudio.. eventualno nastup victoria's secret show... da sjedim u prvom redu,..,.i sjedne mi u krilo alessandra ambrosio.. .

snimili smo nesto na video i malo fotki.. al ostade kod gregora .. eto cim mi posalje danas sutra.. stavicu na rumski..

eto, drago mi je da sam ga vidio za zivota. kako god okrenes tip je obiljezio, ne samo elektronsku glazbu, vec glazbu uopce u zadnjih 30 godina. da ga nije bilo tada kad se pojavio, puno stvari bi islo drugim putem. ukljucujuci mene.. to mije , uz Stratosphere od Tangerine Dream, bila prva ploca elektrnoske muzike koju sam cuo.

kad bi se ovako Tangeirne Dream skupio u oriingalu, sa originalnom opremom i odsvirao... mogao bi mirno da legnem... i umrem. Svaka čast Jarreu na ovakvoj turneji, u doba laptopova i matrica..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 04:50 AM   #69
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Alo, Alavuce!!!
Ipak te molim, malo razmisli pre nego li izbacis takvu konstataciju, za Kraftwerk ne znam, svako ima pravo na svoje misljenje, ali nemoj Vangelisa molim te da uzimas u obzir za poredjenje ni u sali, tu je debela razlika u klasi. Postujem JMJ-a veoma, mnogo je doneo tokom svog rada (na pocetku) ali Vangelis je za njega kombinacija
Mozarta, Wagnera i Gustava Mahlera... U odnosu na Vangelisa, Jare je decija muzika, ali dostojna postovanja, voljenja i divljenja zbog svezine i pristupa.
Kako je to lepo kad neko kaze sve sto si pomislio...

samo bih dodao... Ljudi, kad sledeci put kucate ime "Vangelis" ... molim Vas ustanite i stanite mirno makar na trenutak...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2008, 06:58 AM   #70
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

evo i čika Jarre-ovih komentara sa njegovog bloga:

http://aerojarre.blogspot.com/2008/1...n-on-blog.html
fischek is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules