Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 13-10-2007, 05:52 PM   #241
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

anap25, članak je sasvim na mjestu, no test koji je Bitch radio je uključivao digitalne ALI I analogne sabirnice, o čemu u textu nije bilo riječi.
ANITA is offline  
Old 13-10-2007, 08:10 PM   #242
anap25
Member

Ja se ispricavam. Trebao sam napomenuti da u proslom postu sa stranice br 24.mislim i ja pricam samo o digitalnim mixerima. Analogni su naravno potpuno nesto sasvim drugo. Moja isprika sto nisam odmah napomenuo i hvala sto ste me podsjetili. Svejedno tvrdim da test nije potpuno ispravan zbog glasnoce. Naravno da ne moze biti potpuno ista na svim primjerima ali koliko vidim mogle je to i bolje. Ovak je normalno da neko percipira glasnije kao bolje.

Usput iskopao sam jos nesto da se malo nasmijemo svi
Evo pravi oglas ako netko hoce nabrzinu zaraditi milijun dolara hahahaaaaa
(napomena...."audiofili" izbjegavajte ovo)

http://gizmodo.com/gadgets/calling-b...ter-305549.php

Last edited by anap25; 13-10-2007 at 08:16 PM.
anap25 is offline  
Old 28-10-2007, 12:42 PM   #243
google
Banned

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Sada ne (ne ovog trenutka), ali u Septembru cete moci da cujete o cemu pricam, obzirom da zavrsavamo 2 ili 3 albuma... Ja necu praviti AB test sabirnica, samo cu vam prezentovati kako zvuci smiksano, a kako je zvucalo u startu, recimo, avi presudjujte o karakteru i zvuku, a o tome sam dovoljno prdeo:

1. polu-extremno budzenje (novi album Jelene Karleuse, koji mora da zvuci komercijalno, nadrkano, dakle, bice primera jacih kompresija itd. Ideja nije sterilan album, bice prljavstina i raznih igrarija, al' ok, otom potom.)

2. transparentniji, prirodan pristup (Adama Yalomba - cuveni muzicar iz Malija, Afrika cija grupa novi album radi kod nas, u studiju Ateljea Trag u Beogradu. Ujedno to je za nas i pocetak, nadam se uspesne, saradnje sa Africkim celeb. muzicarima/grupama iz Malija. Radi se o potpuno akusticnom albumu koji se i snima i miksa kod nas, u nasoj produkciji. Veliko mi je zadovoljstvo sto ce se to odigrati, jer malijski muzicari drze visoku poziciju u world musicu, a ovakva saradnja ne dogadja se bas svakog dana, da ne kazem uopste, kod nas. Uglavnom rade u Francuskoj ili Americi)

3. polu-extremno budzenje, ponovo (MAROKO, tj. Marko ex 187 ciji album pripremamo vec duze, ali do kraja Septembra imacemo bar veci deo, nadam se. Estetski se album razlikuje drasticno od ranijih nasih radova sa 187, daleko je sofisticiraniji, ali obzirom da je rec o repu, tj. miksu repa, komercijale i "slicnih" zanrova, ocekuje se da bude tvrdo i krupno.)

Eto, toliko... Mislim da ce primeri biti ok, jer su potpuno razliciti. Sem kod Adame Traore Yalombe, mi smo i autori svih aranzmana i vecine kompozicija... Sve se snima i miksa u nasem studiju, u nasoj produkciji. Sad ne mogu i nemam vremena da se petljam i postavljam nesto sto jos nije zavrseno.

Ok, da ne serem vise... Strpi se de tada, pa cemo diskutovati!

Pozdrav!
Marko, da li je ovo gotovo ili pri kraju?
google is offline  
Old 29-10-2007, 01:35 AM   #244
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Marko, da li je ovo gotovo ili pri kraju?
Gotovo nije... Pri kraju jeste!

Jebi ga, opusteni smo, i previse... Al ispunicu obecanje, polako!

Pozdrav!
perun is offline  
Old 29-10-2007, 09:07 AM   #245
anap25
Member

Hehehe evo(ako vec nije) vam jos malo linkova analog vs digital console. Fala bogu ovi iz digidesigna su to napravili ispravno.

http://www.digidesign.com/index.cfm?...9&itemid=25711

Dubljke u stranici se moze naci i kviz(challenge). Pogodio sam samo dva puta od 7 sto znaci 29% iliti vjerovatno slucajno. Izgleda da nisam od onih koji imaju "zlatno uho"
anap25 is offline  
Old 29-10-2007, 12:09 PM   #246
Max
Pro Member

eeee .....bilo , pricali , proslo .....

Hajde potrudi se pa procitaj ovaj thread od pocetka do kraja , posto se konstantno vracas na njega , pa bi bilo pametno i da ga procitas celog .....

Pozdrav
Max is offline  
Old 29-10-2007, 01:08 PM   #247
anap25
Member

Ok, obecajem
anap25 is offline  
Old 15-11-2007, 11:09 PM   #248
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Evo danas licno bio kod gos'n Bitch-a i poslusao sve sabirnice side by side, i razlike su drasticne SPL I NEVE su daleko ispred svih po pitanju definicije i puncha i topline i dinamike i sve, mada je svaka obojena na svoj nacin, za razliku od soft koje su vrlo slicne. Jedino se izdvaja Pro Tools HD koja ima delic tog hardverskog zvuka, ali ni blizu kao gorespomenute. Al koliko para toliko i zvuka
silicon science is offline  
Old 16-11-2007, 11:02 AM   #249
Max
Pro Member

...... Je l' ima neki smajli koji puca sebi u glavu ????

Pozdrav
Max is offline  
Old 16-11-2007, 11:09 AM   #250
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
...... Je l' ima neki smajli koji puca sebi u glavu ????

Pozdrav
sasaristic is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules