Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2007, 11:26 PM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Prostor Za Probe I Studio

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Sto vise slusam, sve mi je prijatnije, vokal je jasniji, reverberacije bolje definisane, a odnosi instrumenata bolje postavljeni! Mala intervencija, ali mi znatno popravlja kvalitet slusanja i monitoringa. Hvala Boggi, jos jednom od srca! Kao da sam u drugom studiju!
Nema na cemu... uzivaj!
Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Puno pozdrava tebi i Zorici!
Hvala!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 11:43 AM   #22
grada27
Senior Member

Napokon sam odlucio sta i kako.Pocinjem od poda,radim rostilj od greda koji stoji na gumenim podloskama.I izmedju greda kamena vuna najvece gustine i to se zatvara osb plocama u 3 sloja.Dalje zidovi,kompletna soba oblepljena sundjerom termo silentom,a plafon dodatno oblozen azmom.Na zidove stavljam i ursa 5cm.Rostilj drveni odmaknut od zida koji takodje stoji na gumi 3cm.Slojevi, govorim od zida:sa unutrasnje srane rostilja prema unutrasnjem zidu sundjer termo silent 2cm,osb ploca,u samom rostilju,azma sa kondorom posto je vec imam,karton valoviti u slojevima debljine jedno 2-3 cm, kamena vuna 5 cm,zatvaram rostilj osb plocama 2 sloja,na njih ponovo kamena vuna 5 cm i jos jednom zatvaranje osb plocama koje oblazem azmom.Plafon isto rostilj i izmedju kamena vuna .Takodje azma na samom plafonu i sa unutrasnje strane.Uglove punim kamenom vunom kao bass trap.Ako negde gresim,bilo bi super da se sada ispravim, jer sam tek poceo sa pravljenjem rostilja za pod.Unapred hvala na savetima ako ih bude bilo.Napominjem da mi je sada trenutno najbitnije da zvuk ostane u sobi,a ako nemoze tek onda bih se zabavio oko akustike.

Pozdrav!

Last edited by grada27; 04-09-2007 at 04:32 PM.
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 12:00 PM   #23
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
....kompletna soba oblepljena sundjerom termo silentom,.....
Samo ovo..

Pre nego sto, na kraju, oblepis sobu sa sundjerom.. probaj je! Pitaj bubnjara kako mu se soba dopada. Zatim... privremeno pricvrsti sundjere kako si planirao ali da ih mozes skinuti bez ruznih tragova.. pa napravi isti "test" sa bubnjarom... pitaj ga sta mu vise prija.
Kazem, bubnjar.. posto mu je instrument zaguljen.. ali mogu i ostai muzicari da se "iskoriste"....

Pa onda odluci da li ces stavljati sundjer za stalno... kada sve utiske sakupis.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 04-09-2007, 12:34 PM   #24
grada27
Senior Member

Nisi me razumeo, taj sundjer se nevidi, zidovi sobe i zadnji deo rostilja koji se nevidi su tretirani tim takozvanim sundjerom, da ga nazovem tako, posto meni taj materjal i ne lici na sundjer.Ono sto ce se videti, bice samo azma, e sad eventualno neko platno preko i tu i tamo planiram po potrebi onaj piramidalni sundjer.Ili i azmu da stavim unutar rostilja,a spolja da kombinujem piramidice i osb ploce.

pozdrav!
Old 04-09-2007, 12:41 PM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Nisi me razumeo, taj sundjer se nevidi, zidovi sobe i zadnji deo rostilja koji se nevidi su tretirani tim takozvanim sundjerom, da ga nazovem tako, posto meni taj materjal i ne lici na sundjer.Ono sto ce se videti, bice samo azma, e sad eventualno neko platno preko i tu i tamo planiram po potrebi onaj piramidalni sundjer.Ili i azmu da stavim unutar rostilja,a spolja da kombinujem piramidice i osb ploce.

pozdrav!
Problem je u tome sto sam zeleo da pokusas da sam ustanovis sta sundjer "radi" u prostoriji sa zvukom.... ako bas insistiras na njemu, a da se licno ne uveris, nemam problem sa tim

pozdrav

bogi

Old 04-09-2007, 01:25 PM   #26
grada27
Senior Member

Kako sam razumeo nema neke drasticno velike primedbe na ceo projekat.
Sto se tice tkz. sundjera nije da insistiram na njima nego ih vec imam,ali cu ih ubaciti u i iza rostilja samo u svrhu zaustavljanja(sirenja)zvuka van sobe, da kao bude sto vise razlicitih materjala.Jos nisam samo siguran jedino sa azmom da li da i ona ide u rostilj ili da ostane spolja.Jos nesto da li bi bilo ok,ali dobro sve je stvar eksperimenta, da bas trap oblozim drvenim dascicama opet napominjem time bih se pozabavio tek ako se bude culo vise nego sto sme.
Hvala jos jednom na savetima i podrsci.

Pozdrav!

Last edited by grada27; 04-09-2007 at 01:29 PM.
Old 04-09-2007, 01:45 PM   #27
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Kako sam razumeo nema neke drasticno velike primedbe na ceo projekat.
....
Ne, drasticno velikih primedbi nemam, osim sundjera....
Kao sto sam vec vise puta ponovio ... u prodaji preovladjuje tapetarski sundjer, koji nije dobar. Onog drugog nisam do sada uspeo da nadjem, osim u Primacoustics i Auralex paketima... koji su skupi.

To je sve... ostalo se moze uraditi na mnogo raznih nacina.. ti si izabrao jedan i teraj tako...

pozdrav

bogi

Old 04-09-2007, 02:06 PM   #28
grada27
Senior Member

Znam,ali ovo nije sundjer klasican vise lici na onaj materjal sto se oblazu cevi i samo ime mu govori, termo silent,uzeo sam ga na preporuku i skida neznam tacno koliko decibela mada sam na internetu kasnije video da je dobar za utisavanje udarne buke,ali sad sta je tu je u zemlji Srbiji je sve komplikovano,a toliko proizvodjaca svakakvih materjala sto se tice zvuka,akustike i svega,ali nama nedostupan nego dovijaj se i krpi kako mozes.
Cuo sam za neki silikon kojim se zalivaju spojevi,da li mozda znas kako se zove i ima li ga u prodaji?

Pozdrav!

Last edited by grada27; 04-09-2007 at 04:27 PM.
Old 04-09-2007, 05:26 PM   #29
DEMONIO
Member

Quote:
Cuo sam za neki silikon kojim se zalivaju spojevi,da li mozda znas kako se zove i ima li ga u prodaji?
Ako na spojeve izmedju AMZA AD ploca onda ti treba akrilni silikon ukoliko planirash da ih farbash jer se farbaju poludisperzivnim ili akrilnim bojama na vodenoj bazi.

Kao shto reche dr. Ru: "Jos jedan razlog za silikon: lepo ce da "vakumira" spojeve ploca"
DEMONIO is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2007, 05:59 PM   #30
grada27
Senior Member

Ne,ne, nemam azma ad ploce,finis je osb ploca,pa na spojeve istih bih isao sa tim silikonom i izmedju poda i zida i zida i plafona ustvari na svim spojevima.Znaci koji silikon koji zaptiva osb plocu(IVERICU)??Azmafon razmisljam jos, da li da stavim u sam rostilj ili spolja?

Pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules