Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2006, 01:18 AM   #1
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Mic ???

Interesuje me koji mic preporucujete za recimo 200e (do 250 ako mora).
U pitanju je Home studio (znaci nema zive svirke i pevanja na stage-u) ali sa tendencijom da vremenom bude sve kvalitetniji, tako da mi ne igra ona prica da, posto je home studio, zavrsice posao i SM58 (ne aludiram na Vas vec na neke lokalne debilchice).
Znaci kondenzatorski mic... e sad, neko kaze Neumann, neko Sennheiser, neko AKG...
... potrebno mi je vase misljenje sta je najbolje uzeti za tu lovu (nisam gadljiv ni na dobre polovne u tom rangu cena)...

Hvala unapred

Pozz
Old 06-12-2006, 01:26 AM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Mic ???

Preslusaj prvo onaj Manleyev test 7 mikrofona, tamo imas i sprave u toj klasi
Moj drugar je prodavao Rodu nt1000 za 200e , polovnu, ali u super stanju, ako odlucis za to, PM
Old 06-12-2006, 01:29 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Rode NT 1000 (do 200 ) i Rode NT 2a (oko 300)

I cisto za tvoju informaciju, SM 58 je mikrofon koji je mnogo "poznatiji" od mikrofona iz ove jeftine klase i vazi za vokalni standard kada je live svirka u pitanju, a cak i u studiju kada je pevac malo "cvrsci".

Kondenzator ti pokrece pitanje pristojnog preampa, fantom napajanja i poskupljuje pricu najmanje za jos 100 evra, pa navise.

http://www.sunflower-fest.com/

Last edited by Oggy; 06-12-2006 at 01:37 AM.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 01:48 AM   #4
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Rode NT 1000 (do 200 ) i Rode NT 2a (oko 250)

I cisto za tvoju informaciju, SM 58 je mikrofon koji je mnogo "poznatiji" od mikrofona iz ove jeftine klase i vazi za vokalni standard kada je live svirka u pitanju, a cak i u studiju kada je pevac malo "cvrsci".

Kondenzator ti pokrece pitanje pristojnog preampa, fantom napajanja i poskupljuje pricu najmanje za jos 100 evra, pa navise.
Znam da je SM58 mnogo poznatiji od mnogih drugih i da je standard, ali kao sto si rekao, za Live svirku. Ipak ga nijedan studio ne koristi za snimanje vokala u studiju. Nisam mislio da omalovazim taj mic, vec jednostavno nije ono sto meni treba (uzeo, probao, vratio).

Imam M-Audio Firewire Solo koji ima svoj preamp i fantom napajanje.

Pozz
Old 06-12-2006, 02:00 AM   #5
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Moj drugar je prodavao Rodu nt1000 za 200e , polovnu, ali u super stanju, ako odlucis za to, PM
Preslusao sam test i najradije bih uzeo onaj pod brojem 2, ali koje sam srece ispasce da je neki koji kosta bar tri puta vise nego sto ja mislim da dam za mic.
Kada sam preslusao i procitao thread jos nije objavio koji je koji mic, bas me zanima koji su ono mic-ovi pod br. 5 i 7 da znam da ih ne uzimam(subjektivno misljenje), mada mozda gresim, i nije mi jasno zasto covek nije otpevao bar iz istog tonaliteta

Za Rodu da sacekamo da vidimo na testu koji je koji... mozda je 5 ili 7 he he he
Old 06-12-2006, 02:04 AM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Za Rodu da sacekamo da vidimo na testu koji je koji... mozda je 5 ili 7 he he he
Meni ni taj 5 nije tako los kao 7 i 3..... Ali je roda bolja od svih ovih, sigurno
Old 06-12-2006, 02:09 AM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
a cak i u studiju kada je pevac malo "cvrsci".
Ja nisam siguran da li ti pitas za savet ili ih delis. Ja kad ne znam, pa pitam, onda obratim paznju na to sto mi je neko odgovorio.
Kada me je moj dobar prijatelj pitao da li da kupi B1 ili SM 58 za 120 evra, ja sam mu rekao "SM 58". Ne bez razloga. Svejedno, ja sam tebi ipak preporucio nesto drugo, sa malom napomenom za SM 58...

Sa preampom koji imas, nece ti ni jedan raditi onako kako bi ti zeleo, tako da ne ocekujes previse ni od skupljih mikrofona, dok ne nabavis neki bolji.

Za mic 2. sa testa, spremi somica i jos toliko za preamp

p.s. Rode uopste nema na testu

Old 06-12-2006, 02:12 AM   #8
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Pa OFF zeznuo si me, mislio sam da je i Rode na onom testu ali nije, kako si mislio da preslusam test i da se eventualno opredelim za njega kada ga nema na testu. He he salim se naravno, znam sta si hteo da kazes. Samo da vidim sta je ona dvojka pa saljem poruku na PM za Rodu.
Old 06-12-2006, 02:40 AM   #9
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Ja nisam siguran da li ti pitas za savet ili ih delis. Ja kad ne znam, pa pitam, onda obratim paznju na to sto mi je neko odgovorio.
Kada me je moj dobar prijatelj pitao da li da kupi B1 ili SM 58 za 120 evra, ja sam mu rekao "SM 58". Ne bez razloga. Svejedno, ja sam tebi ipak preporucio nesto drugo, sa malom napomenom za SM 58...

Sa preampom koji imas, nece ti ni jedan raditi onako kako bi ti zeleo, tako da ne ocekujes previse ni od skupljih mikrofona, dok ne nabavis neki bolji.

Za mic 2. sa testa, spremi somica i jos toliko za preamp
Oggy nismo se razumeli, je ne znam koji kondenzatorski mic za studijsko snimanje da kupim za 200-250e (sada znam jedan - Rodu) pa onda pitam Vas za savet, ali znam da necu dinamicki mic SM58 koji kosta duplo manje (ma cena ni nema veze - cuo sam ga). Kud i pomenu taj mic u prvom postu, samo sam hteo da kazem da mi je jedan lik iz kraja, kada sam mu rekao da hocu da kupim mic za 200-250e i za sta mi treba, rekao da ne bacam pare i da kupim SM 58 za 110e... mislim...??? . To je sve.

Reci mi molim te sta bi od preampa bilo pametno uzeti (mislim, da znam sta me ceka) recimo za taj Rode nt 1000 ili u toj klasi mic-a

Pozz
Old 06-12-2006, 02:44 AM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ultragain 2200 dual pre.
Kosta oko 100 evra i provereno radi dobro sa NT 1000.
Prvo sledece sto bih preporucio je 500 (i to je minimalan izbor koji ti ne nadomesta kvalitetom razliku u ceni) ka 1500 evra

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules