![]() |
Mic ???
Interesuje me koji mic preporucujete za recimo 200e (do 250 ako mora).
U pitanju je Home studio (znaci nema zive svirke i pevanja na stage-u) ali sa tendencijom da vremenom bude sve kvalitetniji, tako da mi ne igra ona prica da, posto je home studio, zavrsice posao i SM58 (ne aludiram na Vas vec na neke lokalne debilchice). Znaci kondenzatorski mic... e sad, neko kaze Neumann, neko Sennheiser, neko AKG... ... potrebno mi je vase misljenje sta je najbolje uzeti za tu lovu (nisam gadljiv ni na dobre polovne u tom rangu cena)... Hvala unapred Pozz:mic: |
Re: Mic ???
Preslusaj prvo onaj Manleyev test 7 mikrofona, tamo imas i sprave u toj klasi
Moj drugar je prodavao Rodu nt1000 za 200e , polovnu, ali u super stanju, ako odlucis za to, PM |
Rode NT 1000 (do 200 ) i Rode NT 2a (oko 300)
I cisto za tvoju informaciju, SM 58 je mikrofon koji je mnogo "poznatiji" od mikrofona iz ove jeftine klase i vazi za vokalni standard kada je live svirka u pitanju, a cak i u studiju kada je pevac malo "cvrsci". Kondenzator ti pokrece pitanje pristojnog preampa, fantom napajanja i poskupljuje pricu najmanje za jos 100 evra, pa navise. |
Quote:
Imam M-Audio Firewire Solo koji ima svoj preamp i fantom napajanje. Pozz |
Quote:
Kada sam preslusao i procitao thread jos nije objavio koji je koji mic, bas me zanima koji su ono mic-ovi pod br. 5 i 7 da znam da ih ne uzimam(subjektivno misljenje), mada mozda gresim, i nije mi jasno zasto covek nije otpevao bar iz istog tonaliteta Za Rodu da sacekamo da vidimo na testu koji je koji... mozda je 5 ili 7 he he he:mrgreen: :da: :D ;) /?/ |
Quote:
|
Quote:
Kada me je moj dobar prijatelj pitao da li da kupi B1 ili SM 58 za 120 evra, ja sam mu rekao "SM 58". Ne bez razloga. Svejedno, ja sam tebi ipak preporucio nesto drugo, sa malom napomenom za SM 58... Sa preampom koji imas, nece ti ni jedan raditi onako kako bi ti zeleo, tako da ne ocekujes previse ni od skupljih mikrofona, dok ne nabavis neki bolji. Za mic 2. sa testa, spremi somica i jos toliko za preamp ;) p.s. Rode uopste nema na testu ;) |
Quote:
|
Quote:
Reci mi molim te sta bi od preampa bilo pametno uzeti (mislim, da znam sta me ceka) recimo za taj Rode nt 1000 ili u toj klasi mic-a Pozz |
Ultragain 2200 dual pre.
Kosta oko 100 evra i provereno radi dobro sa NT 1000. Prvo sledece sto bih preporucio je 500 (i to je minimalan izbor koji ti ne nadomesta kvalitetom razliku u ceni) ka 1500 evra |
All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM. |