Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-07-2006, 06:42 PM   #21
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: uad pitanjca

Chim se bude zaradilo dovoljno kesha,uzimacu.Mozda i neshto probam da sredim sa profom,on je njihov korisnik duze.Videcu vec...U svakom sluchaju hvala.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 01:00 PM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Evo ja stigao jos malo da se poigram... tojest, poceh da radim sa istim... prvo moram da naglasim da su ovi iz UA totalno siznuli posto su nam dali ukupno 200$ bonusa za dve nove kartice koje smo prijavili na postojeci studio pak nalog... tako da smo kupili Neve EQ, Pultec-Pro, Plate 140 i na kraju zgurali i precision limiter u to... Neve jos nisam ozbiljnije testirao, malo me nervira interfejs, pultec je divan, mekan, tolerantan... a Precission limiter se ponasa veoma slicno kao timeworskov limiter sa tom razlikom sto pri prepaljivanju ne krene da distorzira kao timeworks vec da pumpa i jace gura basseve... inace je veoma transparentan i poprilicno raspolozen za paljevinu... Ja sam u osnovi pazario Uada zbog Cambridge-a i 1176ice, a oba pluga odavno znam kako rade i presrecan sam...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 03:50 PM   #23
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
Precission limiter se ponasa veoma slicno kao timeworskov limiter sa tom razlikom sto pri prepaljivanju ne krene da distorzira kao timeworks vec da pumpa i jace gura basseve... inace je veoma transparentan i poprilicno raspolozen za paljevinu...
Mislish na Timeworks mastering compressor?Probao sam ga ali,ne svidja mi se posebno...
Mislish da se isplati uzeti precision limiter pored josh nekih plug-ova ili je bolje uzeti neki od kompresora,pa eventualno koristiti jedan od njih i kao limiter(LA2A,1176LN...)?
Elf is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 04:23 PM   #24
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

I ja koristim Precision limiter .. po mom ukusu vise mi se svidja od Timeworks .. mada ima i gomila obrnutih misljenja ..

Cinjenica i dalje stoji .. da je Timeworks limiter najbolji limiter od native pluginova i tu nema dileme ..
Old 02-08-2006, 09:58 AM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

cini mi se da osim distorzije u preopterecenju, nema ama bas nikakve razlike... i to mi se sve vise svidja od L2/L3 serije...
Sinoc sam izdrndao i one dream/real verb plugove, i cini mi se da su veeoma upotrebljivi... do sada sam koristio Art Acoustic reverb, i cini mi se da ga uadovi siju za duzinu..
Old 02-08-2006, 02:08 PM   #26
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
cini mi se da osim distorzije u preopterecenju, nema ama bas nikakve razlike... i to mi se sve vise svidja od L2/L3 serije...
Sinoc sam izdrndao i one dream/real verb plugove, i cini mi se da su veeoma upotrebljivi... do sada sam koristio Art Acoustic reverb, i cini mi se da ga uadovi siju za duzinu..
Drago mi je da ti se UAD svidja , ali ipak provedi mesec dva sa njim jer ce ti se neka misljenja promeniti . Po meni precision Limiter ne moze da pridje na kilometar Timeworksu ( mada ne zelim sad da pocnem raspravu o tome ) jer je Timeworks jedini limiter , koji zapravo ostavlja matricu tvrdom ( i time sigurno najbolji za gitarski tvdji zvuk ) i pri tome ne menja frekvencijski balans mixa . UAD ov limiter je dosta meksi i sigurno ne moze da podnese vece pumpanje od ostalih limitera , cak mislim da je tu slabiji od takmaca ...

Ja ga ponekad koristim u baladama , jer mi se cini da se pojavi nesto lepo na problematicnoj frekvenciji oko 250 - 300 hz i dosta je mekan ..... ali kad god ukljucim u nekoj pesmi Timeworks posle nekog drugog limitera ( pa cak i posle brickwall limitera sa TC m 6000 ) prijatno se iznenadim jer mi se cini da osim u House muzici gde koristim l2 namerno jer pumpa baseve , na onakav nacin na koji je to ockeivano , uvek mi najbolje is[adne Timeworks .......

Sto se tice reverba , slatki su ako nemas nista drugo i sigurno upotrebljivi , mada mislim da je za glavni vokalni reverb , neki impuls uvek bolje resenje ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 04:25 AM   #27
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max

Sto se tice reverba , slatki su ako nemas nista drugo i sigurno upotrebljivi , mada mislim da je za glavni vokalni reverb , neki impuls uvek bolje resenje ....

Pozdrav
Ja koristim impulse, a svi ostali reverbi su boranija.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 05:38 AM   #28
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Plate 140 (EMT 140) nije boranija... ko voli plate...
Old 04-08-2006, 07:59 AM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Ima da se probere medju tom boranijom .. recimo Waves arts master verb .. jakoooo dobar native reverb
Old 04-08-2006, 12:02 PM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@max
hvala na opservaciji... ja sam do sada samo jednom stigao da na veoma heavy pesmi uporedjujem ova dva limitera, i jos uvek nisam skontao neku ozbiljnu razliku, doduse, cini mi se da je precision stvarno mekan. Na drugom projektu koji trenutno radim (roots reggae), precision mi trpi vise maltretiranja od Timeworksa, u pomenutom "probijanju" na bassevima.. Kad mi kick zakuca preko neke duboke H zice na bassu, kod timeworksa ume pristojno da zaprdi.. Kao da precision nekako ravnomernije rasporedjuje tu distorziju, ne znam, za sada mi je to sve dosta nabacano, skontacu vremenom preciznije...
Isprobavao sam sinoc i Neve 1073 i mogu da mu pohvalim visoke, jako osetljivo ali cisto dodaje.. Jedino me i dalje zestoko nervira interfejs, jer mi je veoma tesko da misem "nezno i osetljivo" podesavam parametre.. Naravno, kontam da je to zbog "autenticnosti" emulacije, al i dalje meni jednostavno smeta.

Sto se reverba tice, imam neku skromnu kolekciju impulsa sa m5000, pcm91 i slicnih sprava, i retko kad mi pomognu na tako bitnom zadatku kao sto je glavni vokalni reverb... jednostavno mi zvuce malko suplje i cesto metalno... zato fantasticno leze na akusticniim gitarama, el.clean gitarama, pa cesto i na napucanijim dobosima.. Za vokale sam cesto zestoko maltretirao Art Acoustic reverb, ali i u krajnjim njegovim dometima textura, cini mi se da je textura za klasu losija od recimo Dreamverba na UAD-u.. a o plate-u da ne pricamo, ja obozavam plate reverbe generalno! Jedino sto se na dreamverbu mora provesti duplo vise vremena da bi se svaki parametar cacnuo i namestio jer su mu preseti blago retardirani...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules