Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2004, 02:09 PM   #1
Vedran
Junior Member

Default Bend METEOR

Pozdrav Raja.

Naime zelio bih da poslusate nasu pjesmu, koja vrlo dobro zvuci a uvjerite se sami klikom na link http://www.metalprovider.com/meteorb...Necu_znati.mp3 i napisite komentare. I pogledajte web site www.meteorband.tk

Pozdrav.
Vedran is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2004, 06:30 AM   #2
Shady
Banned

Shady's Avatar

Evo mojih primjedbi, na prvo slu?anje. (eventualne kritike su upu?ene u najboljoj namjeri)

1. - Bubanj ne zvuci lo?e.

2. Zvuk je ?ist.

3. Previse dileya (eha) ima na uvodnoj ritam gitari, ja bih ga smanjio!

4. Ritam gitara je uop?eno jaka kroz cijelu pjesmu, tako da na momente ?ak pokriva vocal, ?to ne bi smjelo! Posebno se to vidi u djelovima kada zapocinje pjevanje u prvoj strofi! Ja bih tu ritam gitaru malo smanjio a dodao bih neki fin patos koji ne bi bio ba? tih.

5. Bass gitara je zamra?ena i sti?ana. Poja?ajte je malo.

6. Prate?ih vokala mora biti mnogo vi?e i da budu poja?ani! (obavezno i neizostavno vi?e prate?ih!)

7. Solo deonica na gitari je previ?e suhoparna i jednoli?na, morali biste to malo obogatiti, ovaj gitarista to sigurno mo?e (pogledajte kako to radi J. Satriani, npr.)

8. I pod osam, po meni, NAJVA?NIJE PRIMJEDBE:

a. Tonalitet pjesme bi morao biti bar dva polutona ve?i, ako ne i 3 ili 4. jer ovo je doista prenisko za ovog pjeva?a! Morao bi ovo otpjevati ponovno sa tim da poku?a sa malo vi?e rock stila (i obavezno, u najmanje dva polutona ve?oj intonaciji, a poku?ajte i iznad toga)

b. ?to je sa panoramama?!?!?! :roll: Ne ide da sve ide iz centra, raspr?ite to malo!

c. Takodjer, poradite malo na prepoznatljivosti, tj. napravite nekakvo iznenadjenje u pjesmi, jer sve ovo je u su?tini veoma standardno... Na primjer, razmislite o nekim finim strings linijama na nekim specifi?nim dijelovima pjesme.

d. Poradite malo na tekstu refrena (ne?to mi je tu pomalo nelogi?no)

Puno sre?e.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2004, 08:32 AM   #3
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

bravo, shady! svaka ti je na mistu 8)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules