|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da, vjerojatno je glupost. No bi li se mogao neki vst iskoristiti kao neki externi efekt u live izvedbi nekog benda. Naime i danas mnogi zvuce jbno na full ali nikako kad sviraju na "tiho". I kako bi bilo da se. Sad preko karte i laptopa iskoristi npr neki vst (izotope).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ja sam ovako radio dosta puta. Doduše, nisam koristio Izotope. a čak i limiter sam ostavljao na nuli - baš da bi bio limiter!
Sve zavisi šta koristiš, koji sistem, ja sam išao na Nuendo-3 plagove, ove koje dobiješ uz program, eq, gate, comp, možda koji bolji reverb plug da nije osnovni iz daw-a i to je to. I to je radilo fantastično. Sve to se vrlo lagano koristi, bez nekih drastičnih vrednosti! Možda neko baš hoće nešto glasno da izvede, a ti ga limituješ, ili tiho da šapne a ti gejtuješ, dakle to ne ide. Naravno, budi svestan upotrebe kompresora u lajvu, bilo na kanalu, grupi ili masteru. Paljenje nekog preseta na tim zajebazerima koji naduvava snimke +7-8db bi istog momenta proizveo killer feedback koji bi spalio ljudima uši a tebi ozvučenje itd... Držao sam se postavke koja je na mom sistemu davala oko 5-6ms kašnjenja i to je moglo da prođe bez da smeta muz'čarima... Mislim da bi preko toga se značajnije čulo i smetalo... Mada je pokazivao da ima dovoljno snage (tada imao c2d intel), dešavalo se da ako metnem neki tako malo "zajebaniji" plag...krene žurka, kašnjenje, dropovi itd...pa sam to izbegavao posle...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Izotope sam pomenuo jer ima brdo master preseta pa bi fakticki svaku stvar mogao prasnuti svoj preset. A sto se tice latencije...mislio sam da nije vise toliko izrazajna gledajuci cuda tehnike..sto racunala sto audio interfejsi. A i sad ide li to sve na sent-aux ili da ide slejv na izlaz karte. Teoretski mi izgleda da bi bila bolja opcija...ako uopće i jest opcija. Ipak su svi ti "zajebajzeri" dosta zahtjevni..I da upravo sam mislio na ono napuhavanje jer kad bend svira tiho, sve je nekako....neslano.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2016 at 05:01 PM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ovaj, samo da pojasnim da ne kažem da nema vajde, ima i te kako - ako se pametno koristi! Slažem se sa čika Vasom, zvuk je pre mikrofona i apsolutni je prioritet!
Kao i standardni rek, ovo može da unapredi zvuk ali ne i da napravi zvuk ako ga već nema...!
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Nisam citirao sve što je @obicni_user napisao. Mislio sam na to da od postprodukcijskih „master preseta”, smišljenih da učine master glasnijim i „sugestivnijim” u živoj svirci nema vajde. Nikakve
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST live | tomo | Live Sound | 32 | 29-01-2011 10:16 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |