Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2014, 07:46 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

evo malo da diskutujemo...nismo dugo.
Kao sto kaze naslov - sta je po vama to kad se kaze da je neko "uspeo u muzici"? Kod nas..preko..gde vec?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2014, 08:36 PM   #2
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Default Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Ja mislim da je uspeh kad mozes pristojno da zivis od toga i da ti je to jedini izvor prihoda. Sa druge strane postoji i uspeh sa umetnicke strane koji je vrlo tesko ostvariv. Retko ko radi muziku koju voli i zivi od toga. Ne verujem da Nicki Minaj voli ovaj trash sto peva ali to joj donosi novac, tako da je lako doneti takvu odluku. Zaradicu novac i pevacu ono sto mi se kaze ali od umetnickog dojama nema nista. Zato je i takva muzika danas, bezlicna, umetnici nemaju hrabrosti da iskazu svoj stav, da probaju nesto drugacije vec se cvrsto drze sablona, po principu sve sto treba samo da uspem.
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2014, 08:43 PM   #3
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Quote:
Originally Posted by NIelectroy View Post
Ja mislim da je uspeh kad mozes pristojno da zivis od toga i da ti je to jedini izvor prihoda.

mile kitic, vera matovic and 123 others likes this
Old 10-10-2014, 10:21 PM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Uspeo je onaj ko je pre trideset tri / četrdeset pet / pedeset godina snimio album, a mi taj album slušamo više od četvrt veka i još nam nije dosadio. Uspeh u muzici ne povezujem sa parama i životnom srećom, jer onda bi Hendriks i Morison bili najveći luzeri. A znamo da su kraljevi. Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio nešto vredno iza sebe.
Old 11-10-2014, 12:18 AM   #5
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by znak View Post
. Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio ne?to vredno iza sebe.
+1
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 01:27 AM   #6
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Wink Re: Sta za vas znaci pojam "uspeo u muzici"?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Kao sto kaze naslov - sta je po vama to kad se kaze da je neko "uspeo u muzici"? Kod nas..preko..gde vec?
Pitanje mozemo postaviti umetniku (o kome pricamo ili kome se postavlja pitanje) ili slusaocu...tu ce se razlikovati odgovori .

Vecina slusalaca ne bi zelela ovisnika o drogama u svom drustvu (ili prezire to, cak i one lagane, znam puno takvih u sirem drustvu), a uziva u Nirvani, Elvisu, Doors-ima, Fleetwood Mac-u i tako dalje...zar to nije malo cinicno?....

Uspeti...sta danas znaci uspeti...finansijski ili kvalitetom samog dela\albuma\pesama..ko je relevantan da komentarise kvalitet necijeg dela uopste?

Auh odoh ja u nedogled...mada je pitanje dusu dalo za forum .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 01:48 AM   #7
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Odgovor moze zavisiti od toga sta sam umetnik smatra svojim uspehom u muzici i u tom pravcu se i nastavi razvijati (da li su novcanice u pitanju, broj pregleda na Youtube-u, broj download-a pesama ili nesto trece...)

Moze neko ici sa onim bljutavim odgovorom: "Ako znam da sam svojom muzikom i 2 osobe oraspolozio na ovom svetu ja smatram da sam uspeo u muzici"...sto je poprilicno bljak sto rece zeka u onom vicu...

Neko drugi ce brojati "suske", rasturati sa honorarima na zurkama/svirkama, imati svoj private jet i smatrati sebe vrlo uspesnim ne razmisljajuci da li ce se njegova muzika slusati za 50 godina, kada ovaj nece ni biti ziv, jer ga to, jel'te ni ne zanima...on je u svom vremenu uspesan...

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Uspeo je onaj ko je pre trideset tri / četrdeset pet / pedeset godina snimio album, a mi taj album slušamo više od četvrt veka i još nam nije dosadio.
U velikoj meri se slazem, ali..zamisli da se pesma poput Britney Spears-ove "Ups, I didi it again.." slusa i za 30 godina i bude popularna (ili njena obrada, kao sto su 2000-tih bile popularne House obrade disco numera iz 70-tih i 80-tih), da li bih ja (ili ti) smatrao da je ona uspela u muzici ili da je muzicki svet slusalaca i ukus otisao u...persun?

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Dakle, uspeo je onaj ko je ostavio nešto vredno iza sebe.
Kako da znam da li je nesto "vredno" ako se to pored svega ipak zasniva samo na subjektivnom dozivljaju (ako recimo ne racunamo kompleksnost aranzmana i smislenost teksta sto kod mnogih "vrednih" numera nije slucaj)...

Ne znam...moze se o ovome raglabati uz pivo barem 2 sata .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 11-10-2014 at 01:36 PM. Reason: Slovna greska...
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 06:59 AM   #8
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Kako da znam da li je nesto "vredno" ako se to pored svega ipak zasniva samo na subjektivnom dozivljaju
Naravno da je u pitanju lični do?ivljaj, zato je DaBear u naslovu ove teme s pravom stavio ono "za vas".
Old 11-10-2014, 07:17 AM   #9
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Po meni je uspeh npr zadnji album daft panka.tu muziku bilo kome da pustish odushevice se.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2014, 07:42 AM   #10
Francuz
Member

Umetnik ne razmislja o uspehu nego iskljucivo o svom delu a uspeh dodje ili ne dodje zavisnosti o dela ko je stvoreno i dal se to sirikoj naradni masi svidja .A pravi umetnik samo razmislja iskljucivo o stvaranju svojih dela i nista drugo ga ne zanima .ZAto i postoji problem u novijoj istoriji novac se upleo i politika u sve svere umetnosti i samo se razmislja o profitu a ne o umetnosti .A novo komponovani umetnici sad prvo razmisljajo koliko para ce zaraditi i dal ce biti uspesam a delo ide u treci plan i zato vise nema dela koji ostaju vekovima i odusevljavaju nanovo sve novo pristigle generacije .
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules