|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam varijantu da uzmem od preko tri channelstripa,ni jedan nisam imao prilike da cujem uzivo..sad ne zna za sta se odluciti..jer nemam priliku da ih probam,vec samo da mi donesu.
1. Universal audio La-610 mk1 (730e) 2.Focusrite isa430 producer pack mk1 made in england 650e 3. Spl channel one mk1 (500e) Jos trazim to ili nesto slicno ovde kod nas da bih mogao da ga probam, ali izgleda da niko nema nista u ponudi.. E sad sa neta znam da uad ima karakter,isa430 je transparent..za taj spl ne znam..ali ne vezano za to,interesuje me vase misljenje,onih koji su koristili neko od njih. Trba mi ta snimanje instrumenata, drvenih duvaca-kaval, saksofon, onda ac gitara i vokala Last edited by Nemania; 24-04-2014 at 01:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 24-04-2014 at 02:06 PM. Reason: stereo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Studer 169 je dosta "ravan"... GA isto odličan za lovu.
La sam koristio...ostale isprobavao... Ni?ta revolucionarno..jbmlg..preamp ko preamp... Generalno, IMHO - preampi su "precenjeni" u smislu toga da im se pridaje mnogo veća pa?nja, kada se govori o komadu ili dva. Preampi (određena farba, ili neka od već "magičnih" osobina) imaju svoj su?tinski smisao tek na sumiranju. Dakle 8-10 kanala pa na vi?e. Neko mo?e da zloupotrebi sledeće, da koristi to za račun sprdanja, ali evo, skoro sam zabadao jedan skuplji mikrofon u prdavi preamp nekog miksera i zatim u veoma skup i nadasve popularan preamp, rekiran, zaista izuzetno urađen i da mu supicu njegovu, u momentima sam debelo morao da se skoncentri?em koji je koji snimak, i skontao da je zaista previ?e 1000-2000 evra za takvu ekskurziju. X puta sam to primetio. Celokupan utisak se geometrijskom progresijom uvećava sa opadanjem cene preampa ispod 4 cifre. P.S. - neću pominjati proizvođače, kontraproduktivno je i prilično neva?no. Dakle - Da, imalo bi smisla 10 takvih kanala u nekoj sumi, pa da se eventualno čuje neka "skupoća" , ali ovako...Ulo?i u mikrofon! Ili kupi ne?to provereno i povoljno kao ?to sam i predlo?io na početku, jer ako nema? love, ne mora? ni da je baca?. No... Ja tako kapiram stvari, ne ka?em da sam u pravu. Dakle, moj savet je - Ulo?i u mikrofon! Poz'
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Ahem... pročitaj jo? jednom naslov teme. Ili je channel strip u međuvremenu postao sinonim za preamp
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Čovek je tražio preporuku za channel strip. Ja, slično kao i Bockie, mislim da je jedan ko nijedan. Isto što sam davno pominjao u okviru one teme: http://rumski.com/forum/showpost.php...05&postcount=8 i http://rumski.com/forum/showpost.php...3&postcount=28 Za razliku od Bockiea, ne mislim da su svi preampi isti, a mislim da neko ko je spreman da izvadi pare za UA 610 verovatno ima para i za bolji preamp od Golden Age-a (koji je naravno ODLIČAN u odnosu na cenu). I da je bolje dati pare za dva preampa nego za jedan channel strip. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-04-2014 at 03:45 PM. Reason: slovne greške |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Hvala čika Vaso, nisam se tako osetio, tako bude samo kada osetim da ne?to nije dobronamerno.
Sad vidim da sam pa?nju posvetio preampu, ali da, po(j)enta je bila upravo to, da se tek na većem broju kanala oseti ulo?en novac. Naravno da nisu isti, neki su sa vi?e, neki sa manje karaktera, ali ka?em, imam utisak da se tome pridaje daleko veća pa?nja nego ?to su te razlike izra?ene i imaju uticaj na snimke. ?to se celog kanala tiče, IMHO - hardverska kompresija i/ili ekvalizacija zaista..."drugačije" rade i to vredi, naročito ako je neki skuplji i kvalitetniji uređaj u pitanju...
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Quote:
a od ovih gore La-610....730e super cijena!!!! Last edited by telefon; 24-04-2014 at 04:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Imam vec dobar mikrofon..Imam jos uvek i varijantu Api lunch box 6mesta +2 gold age preampa+2 gold age eq ,sve za 800e..lik nece da razdvaja..Ali to mi je u principu mnogo para jer ne zelim golden age preampe..
Api,chandleri i sl..prvo sto su skupi, nema ih polovnih na trzistu za pristupacnu cenu..a nisu komercijale i zato ih ne bi kupovao,jer se kasnije kad pozelim jos bolji upgrate tesko mogu ili jos verovatnije ne mogu prodati, a i nisu fancy kao Uad ![]() Last edited by Nemania; 24-04-2014 at 05:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
to sto ti nebi api... neznam ![]() ![]() ![]() imas focusrite red isto za api 500 format oko 900 eura novi... Last edited by telefon; 24-04-2014 at 08:43 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li kupiti? | Marcus | Computer Hardware | 10 | 30-01-2011 08:01 PM |
Kupiti UAD ili ne | tomycrosound | DSP forum | 38 | 08-09-2010 06:40 PM |
Gdje kupiti??? | zeleni | Kupujem/trazim | 0 | 14-06-2010 09:40 PM |
Gde kupiti?? | zeljo07 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-11-2007 02:43 PM |
UAD&POCO channelstrip upotreba? | Dompax | DSP forum | 1 | 27-02-2006 12:04 AM |