|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz,za sve clanove foruma.Studio koji je u izgradnji,u stvari,grubi radovi su vec uradjeni,na jedini moguci nacin,posto je to u stvari 30god star objekat za neku sasvim drugu namen,skoro je prezidan i uradjena je drvenarija,u smislu prozora,vrata.Ali naravno,dosla je na red izolacija i samim tim sumiranje budzeta i mogucnosti.Pratim forum dosta dugo,ali sam do skoro bio ubedjen da cu uspeti uz sve prikupljene informacije da sam sve realizujem,ali kako je doslo do izbora materijala,stao sam i neznam vise sta da radim.Prostor ima 42 m/2 i podeljen je na cetri prostorije,od kojih je jedna soba za sviranje(snimanje),soba za vokal,soba za miks i soba za pivo.soba za snimanje se prva izoluje radovi bi trebalo sto pre da krenu.Velicine je 16 m/2,sa spoljne strane je postavljen stiropor 8cm,a unutra je do skoro bio stiropor i neki stari azmofon koji je skinut,tako da sam na pocetku i hteo bi da uradim na sto bolji nacin,budzet sa kojim raspolazem je nekih 50000din.Vec sutra cu nadam se da postavim slike sa rasporedom i velicinom prostorija i koriscenim materijalom.
Last edited by nik1883; 20-08-2013 at 06:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
udri po knauf kamenoj vuni, zatvori je baštenskim filcem (jako jeftin a jako dobar kao filter prašine), pa presvuci nekim vazduhopropusnim platnom. Ovo uradiš u meri koliko ti se čini da je potrebno, ako preteraš osetićeš da soba postaje pregluva. I da, smisli neki sistem konstrukcije koji ti odgovara, da tu vunu ipak odaljiš od zida 10-20cm, bolje će upijati niske frekvencije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
jel mislis na tvrdo presovanu kamenu vunu?radio bi rostilj resetku,a unutra da naguram nekako vunu,mada bi to lakse uradio samekom kamenom.a na resetku sam mislio plutu ili regips plocu i osb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
mislim na Knauf KR-S ili neku težu seriju , L ili čak P ako imaš novaca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pitao sam za kr-p i imao bih kintu,ali onda od sajta do sajta i video da ona i nije najbolja za zvuk da je za to najbolja kr-SKG http://joter.rs/knauf-insulation-proizvodjac.html jeste skuplja ali bi imao za 5cm debljine,dali mislis da je to bolja varijantna?
Last edited by nik1883; 23-08-2013 at 11:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima. Ovo je layout studija, dimenzije su date za mix i sobu za svirku, one se rade.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
kolko vidim na slici, ovo je naslonjeno direktno na zid? malko si bacio materijala uludo ako je tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
i koji je ovo knauf? i kako si ga uopšte zakačio da stoji samostalno?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ono sto se na slici ne vidi,to je da ispod vune idu letve koje je odvajaju od zida 7cm,dalje se vec vidi,postave se nekoliko table i onda na spojevima,na primer cetri table vune zasrafe letvom kao na slici u letvu ispod.Tako sa napravio vazdusni prostor i od zida do vune a i 3cm od vune do sledeceg sloja.Razlog sam vec napisao,za otprilike 2,3 meseca se prosiruje prostor pa cu taj jedan zid u sirini da prosirim za 2m i jos koj cm preko pa posto je sve srafljeno,lako se skida i namesta ponovo.Ovakva procedura je bila malo teza(narocito za plafon) jer je nekoliko ljudi moralo da drzi ploce dok je jedan srafio al je rezultat super,vuna se odlicno drzi(bez stomaka,dodatnih srafova,eksera itd) a i lako se skida i dobro je zbijena.Ovu sam vunu koristio:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Jedno pitanje:nasao sam foliju(bastenski filc) pa da pitam dali je to ovo
http://www.astoria-trade.com/shop/index.php?c=14&p=61 http://www.astoria-trade.com/shop/index.php?c=14&p=62 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio "Helga" u izgradnji. | Kres7787 | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 15-12-2008 06:36 PM |
Novi studio u izgradnji | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 14-11-2008 10:57 PM |
studio u izgradnji | gricko | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 19-03-2007 01:52 PM |
Studio Puk! | X-Dreamer | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 12-04-2005 10:16 AM |