|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ovako imam problem kad snimam solo deonicu dok sviram sve zvuci dobro ali kad preslusam ono sto je snimano sve zvuci pomalo usporeno i brljavo.
Radi se o vst-u Kontakt 5 a kao midi klavijaturu koristim Technics kn1000 spojen sa kompijuterom preko usb to midi kabla. Ako moze neka pomoc, mozda treba nesto pdesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ali midi na daw-ovima svakako nije precizan.mozda imas neki jitter zbog necega,zato kazem prvo se snimi audio.ili probaj svirat samo cetvrtine uz metronom pa vidi kako ti sijedaju note. i jos ako imas midi in i midi out na zvucnoj (ili mozda midi interface) spoji tu klavijaturu midi kabelom,pa probaj.jos testiraj midi loop back (ako imas midi in/out) sa nekim kvantiziranim beatom. i jos mogucnost u cubaseu u midi setupu vidi na koji midi driver su ti stavljene kvacice. i stavi kvacicu na Use system timestamp for direct inputs. to ti je sve pod "device setup/midi port setup" Last edited by tajsam; 14-01-2013 at 06:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
svakako pogledaj i kvantizaciju
kad svira? sve izgleda fino, točno a kad malo preslu?a? i virne? u midi editor padne? na ............. zato nakon snimanja otvori midi editor pa malo tamo poslo?i kak spada i onda bu ok. a jesi li probao neki drugi vsti na istom tracku -mislim nakon snimanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ovo me vec muci duze vreme, uspeo sam da odredjenim podesavanjima dovedem to do neke normale ako se to moze nazvati normala, ali mozda ima vise razloga za to jedan od njih bi mogao biti i taj sto na sistemima imamo sve i svasta jer nam komp ne sluzi samo za audio....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali ako inzistiras prvo provjeri Preference>MIDI>Thru active-check> Chase events sve chack osim SysEx Ako sam i najmanje pomogao bilo bi mi zadovoljstvo. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
kao sto rekoh uspeo sam da dovedem to na neku normalu, juce sam instalirao Studo One 2 i mogu da kazem da je snimanje vst-a preko midi-ja mnogo mnogo bolje ,daw se ponasa mnogo optimizovanije i rasterecenije i brze.
A sto se tice audio snimanja u cubase5 nikad nije bilo nekih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIDI problem Roland MC303-CUbase 5 | Yacky | Audio Software | 3 | 05-06-2012 07:09 PM |
MIDI learn - Cubase | tomycrosound | Audio Software | 3 | 05-05-2012 07:29 AM |
Cubase midi problem | Preeview | Audio Software | 4 | 29-04-2010 07:13 PM |
Ako imate problem sa audio&MIDI sinhronizacijom u Cubase | Digital Cave | Audio Software | 9 | 10-03-2008 10:23 AM |
MIDI Problem CUBASE SX3 PA1x | mozart554 | Computer Hardware | 0 | 07-02-2007 04:22 AM |