Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 5,1 midi problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43191)

pekilik 14-01-2013 05:28 PM

Cubase 5,1 midi problem

Ovako imam problem kad snimam solo deonicu dok sviram sve zvuci dobro ali kad preslusam ono sto je snimano sve zvuci pomalo usporeno i brljavo.

Radi se o vst-u Kontakt 5 a kao midi klavijaturu koristim Technics kn1000 spojen sa kompijuterom preko usb to midi kabla.

Ako moze neka pomoc, mozda treba nesto pdesiti?

tajsam 14-01-2013 06:05 PM

Re: Cubase 5,1 midi problem

Quote:

Originally Posted by pekilik (Post 340435)
Ovako imam problem kad snimam solo deonicu dok sviram sve zvuci dobro ali kad preslusam ono sto je snimano sve zvuci pomalo usporeno i brljavo.

Radi se o vst-u Kontakt 5 a kao midi klavijaturu koristim Technics kn1000 spojen sa kompijuterom preko usb to midi kabla.

100% sviras brljavo.snimi audio loopback pa pa se preslusaj.
8-)
ali midi na daw-ovima svakako nije precizan.mozda imas neki jitter zbog necega,zato kazem prvo se snimi audio.ili probaj svirat samo cetvrtine uz metronom pa vidi kako ti sijedaju note.
i jos ako imas midi in i midi out na zvucnoj (ili mozda midi interface)
spoji tu klavijaturu midi kabelom,pa probaj.jos testiraj midi loop back (ako imas midi in/out) sa nekim kvantiziranim beatom.
i jos mogucnost u cubaseu u midi setupu vidi na koji midi driver su ti stavljene kvacice.
i stavi kvacicu na Use system timestamp for direct inputs.
to ti je sve pod "device setup/midi port setup"

amaterius 15-01-2013 01:23 PM

svakako pogledaj i kvantizaciju
kad svira? sve izgleda fino, točno
a kad malo preslu?a? i virne? u midi editor
padne? na .............
zato nakon snimanja otvori midi editor pa malo tamo poslo?i kak spada i onda bu ok.
a jesi li probao neki drugi vsti na istom tracku -mislim nakon snimanja

pekilik 15-01-2013 02:12 PM

Ovo me vec muci duze vreme, uspeo sam da odredjenim podesavanjima dovedem to do neke normale ako se to moze nazvati normala, ali mozda ima vise razloga za to jedan od njih bi mogao biti i taj sto na sistemima imamo sve i svasta jer nam komp ne sluzi samo za audio....

idvi 15-01-2013 08:15 PM

Quote:

Originally Posted by pekilik (Post 340435)

Imao sam iste probleme i probao na razne nacine..moj savjet ti je da ako ti ima Tehnics recording da si snimi? u njemu dionicu koju hoće? pa prebaci? u Cub. Tako ja radim u Ketronu..jer mi je dosta bilo zajb.
Ali ako inzistiras prvo provjeri Preference>MIDI>Thru active-check> Chase events sve chack osim SysEx
Ako sam i najmanje pomogao bilo bi mi zadovoljstvo.:)

pekilik 16-01-2013 11:01 AM

kao sto rekoh uspeo sam da dovedem to na neku normalu, juce sam instalirao Studo One 2 i mogu da kazem da je snimanje vst-a preko midi-ja mnogo mnogo bolje ,daw se ponasa mnogo optimizovanije i rasterecenije i brze.

A sto se tice audio snimanja u cubase5 nikad nije bilo nekih problema.

All times are GMT +1. The time now is 09:24 PM.