|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Gledao sam ovo ima godina sigurno. Dobar klip za pogledati, mada...
Pravim razliku izmedju u87 i u87ai, ne trivijalnu, ali nije ni placebo.. Ali opet ih nikad nisam testirao na istom preampu u istoj sobi, tako da ko zna? Moze bit ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da, razlike ima, ali da li bi ta razlika učinila materijal toliko boljim...Ne.
Pa, da moram da izaberem poklon, uzeo bih Ai, ali bih bio potpuno jednako srećan i sa matorim...ehehe... poz'
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() Uzmi koji god hoces a meni ostavi drugi, necu da pravim frku. ![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam, nisam ih nikad uspoređivao paralelno ali rade i jedan i drugi odlično.
Neumann je Neumann. Mogu Gearslutzi pljuvati po AI ili po TLM 103 ali to su vrhunski mikrofoni i jedan i drugi. Da sad idem nešto snimati u studio gdje imaju U87, U87ai i TLM 103 rekao bih inženjeru da mi spoji bilo koji od njih |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sedi nekolicina likova (i jedna likinja), SVI su profesionalci i imaju potpuno različite utiske o "toplini", "svetlosti", "prisutnosti", trt-mrt... toliko o objektivnosti u verbalnom procenjivanju bilo kog aparata. Pošto, ako "profesionalci sa Zapada" ne mogu da se dogovore šta znači "svetlije", "toplije", štatijaznam... kako onda tumačiti forumske debate na temu "svetlosti", "topline", "karaktera" i čega sve ne??? Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Dokaz koliko pricanje i prepucavanje po forumima stvarno moze da bude jalovo jer svako drugacije dozivljava jednu istu stvar... ![]() A o preampima necu ni da pocinjem ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
... a od preampa do DAW-a je samo jedan korak, i zove se konvertor
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Da, poenta videa je u razlicitom "vidjenju" iste stvari, ne kod nekih klinaca, pocetnika, diletanata, sta ti ja znam, nego kakvih-takvih profesionalaca...
![]() Medjutim, fakat je da U87Ai ima mnogo veci izlazni nivo, primetno nizi S/N, vecu osetljivost i sve su to stvari koje se mogu opaziti. Cak mi nije ni jasno kako su oba mikrofona na testu doveli "u nivo", kakvim su to "hiruskim alatom" nadoknadili desetak dB u izlaznom nivou... ![]() Kako god, ja bih, ako mogu da biram, pre uzeo Ai. Nikad nisam imao priliku za neki A/B test, ali, eto, meni je (po secanju) U87i malo "mutaviji", no, iskreno, ko bi se sad setio celog REC lanca i sta je bilo do pevaca, a sta do "radnog stanja" samog mikrofona...
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neumann 67 vs TLM 67 vs U87ai??? | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 05-04-2009 07:04 PM |
zanimljivo... | Danny Lou | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 22-03-2009 09:52 PM |
Neumann U87ai | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 23-02-2009 01:00 AM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |