Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-06-2011, 12:33 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default MVP - "Za bolje znam, al'mi bolje ne treba"

http://mtv.rs/downloads/mvp-i-mtv-va...aju-novi-album

Album je u celini i celosti snimljen i editovan u studiu Underground od strane Nemanje Filipovića, uz pomoć Dušana Filimonovića, a uz moj tehnički nadzor, kao i producentski nadzor Baneta Lalića, autora pesama i lead vokala benda.

Mix je radio Marko Jovanović (moja malenkost).

Živo me zanima vaše mišljenje o ukupnom utisku, kao i ujednačenosti kvaliteta produkcije albuma, obzirom da je sam mix ploče odrađen pri extremnoj velikoj žurbi zbog fixnog termina promocije. Što znači da su pesme rađene jedva nekoliko sati po numeri, tako da jednom ustanovljen kriterijum nije naknadno revidiran.

Lično, zadovoljan sam rezultatom sa obzirom na uslove i vremenski rok, i imam veliki problem da razlučim više taj neki globalni utisak, jer mi se same pesme i performans većine muzičara prilično dopadaju (žanr-related),

Ko ima želje nek skine, jako sam radoznao.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2011, 02:55 PM   #2
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: MVP - "Za bolje znam, al'mi bolje ne treba"

Mene nije mrzelo da skinem i poslusam.

Pesma "Mina" mi se istice, mix je bas po mom ukusu, ali imam utisak da je ta pesma produkcijski dve klase iznad ostatka.Mada je ta stvar pametno aranzmanski uradjena, sto se kasnije prepoznaje kao produkcijski plus

Mada je mnogo glasnija od ostatka (uporedi sa stotine zena, kao najblizi primer, pocinje isto sa duvacima).

Igraj sad mi je najhiticnija stvar na albumu,bar meni. Produkcijski slabija, ali opet, taj mix mi je LIKEABLE a ne IMPRESSIVE ... a to je pogodak, svakako.

Overall, dopada mi se album. Jedina zamerka na globalnom nivou je sto je mozda malo vise kompresovano nego sto bih ja voleo. Dobar rad Marko, bravo za tebe i ekipu.

Daj malo vise detalja o snimanju .
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2011, 07:16 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Vidiš, eto jednog čudnog favorita & zaključka Ima taj neki trip sa početkom te pesme koji je uvek subjektivno glasniji duplo od cele ploče, i u par navrata kad sam se bakćao time, nisam skonto o čemu se radi. Sve pesme su manje više koliko je moguće na sličnom nivou, naročito njihovi refreni. Moj lični zvučni favorit je "Ne brini se ništa", mada mi je Mina među dražim pesmama po atmosferi. "Igraj sad" je maltene žanrovski i aranžmanski kompletno druga planeta, i mix je rađen tako da ta pesma "radi" a ne da se nešto baš mnogo uklapa u neki zvučni milje. I na njoj, i na svim na albumu imam još milion zamerki i intervencija po pesmi, ali...

Ne znam šta te zanima što se samog snimanja tiče, al evo otprilike generalija -

Bubanj je 90% živ, editovan, i skoro nigde triggerovan. Svirao ga je Dario Janošević (Negative,Rare), Bosphorus handmade wood ( ne znam koje, al skoro nisam čuo impresivniji set). Sniman je na SoundCraft Ghostu sa blago podgrejanim input levelima, jako blizu clippinga. Standardni set majkova - d112, 57ice na sneru, tomovima i ambience, c451 cymbals i hihat, mislim da su male oktave na overheadima.

Bass je svirao Miloš Bosnić, na 5žičanom MusicMan Stingrayu, uglavnom direktno u Fosucriste ISA 410 preamp, dok je par pesama snimao kroz KlarkTeknik DM100 dibox pa u MCI MJH500 diy preamp.

Gitare - Banko Banković, Fender Stratocaster (Clapton signature), uglavnom DI klarkteknikov pa naknadno farbano, ponešto je snimao i preko svog Fender HotRod Deluxe pojačala ali i Roland VirtualGuitar procesora (tema na "Ne brini se ništa").

Duvači - Pera Milanović (S.A.R.S, Zemlja Gruva), uglavnom trombon na sm7b ili MD441, isto važi i za saxovon (Ivan Teofilović) i trubu (Vlada Mandić)

Klavijature su programirali svi po malo, uglavnom Nemanja Filipović, i isključivo VSTi (LoungeLizzard, Grand2, NI B4)

Vokale pevali Bane Lalić lead, od pesme do pesme (uglavnom nerezonski) na SM7b ili RODE k2, kroz MCI MJH500

Back vokali Lejla Hot, Nemanja Filipović, Bane Lalić, Žarko Kovačević (S.A.R.S), 95% na SM7b i MCI

Editing ponegde Elastic Audio iz PT, al uglavnom ručni slicing u Cubaseu. Sav pitch correction je VariAudio iz Cubase5, kao i Autotune VST za manje problematične i prioritetne kanale.

Mixing isključivo Cubase5 - Sonnox, UAD, Fabfilter, Waves7, Lexicon Native, ArtAcousticReverb

Ako vas još nešto zanima, pitajte.
Old 28-06-2011, 08:56 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

e da, konverzija za snimanje je bila FF800 za bubanj i bass, a za sve ostalo RME 9632
Old 28-06-2011, 11:14 PM   #5
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Mozda se nisam dobro izrazio, MINA meni lezi po produkciji, ali nije hit svakako ...
Nisam napisao, a hteo sam, pesma "ne brini se nista" ima najvise tvoj signature zvuk, mozda toga i nisi svestan (pratim tvoj rad sa nekoliko bendova). Kako je pocela gitara na intru, to je to, rekao bih da si ti radio da sam cuo na radiju

Pa ipak, meni je igraj sad duplo jaci hit. Ne zvucno, vec umetnicki Opet, to je moje misljenje, daj boze da se album proda pa da saberemo utiske
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 06:41 PM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ima li još neko neki utisak o ovome? Ako vam se ne sviđa, napišite i to, svaki komentar i kritika su veoma poželjni Jako me zanima da li se može na prvo slušanje provaliti koje su pesme odrađene za nekoliko sati, a koje su rađene normalno, pošto se i sam nekad iznenadim
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules