|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Shkakljivo pitanje..... koja je po vama najboljezvucheca soba za slusanje (rezija) u Srbiji (i okolini)....... pitam za Srbiju zato sto bih rado iznajmio termin u njoj da neke stvari u glavi rashchistim (koliko je moguce).... naime, radim neki fine tuning u studiju, i jako me zanima da li idem u dobrom smeru, a laksemi je da odem ja u par studija i poslusam neke poznate i svoje snimke, i vidim gde sam, nego da zovem 10 ljudi u moj studio (sto takodje nije lose)..
Znam da je pitanje shkkljivo, ali ne morate pricati o najgorim, samo o noajboljim sobama (znaci, soba, monitori, d/a... sve kompletno)....i pozeljno je da ne navodite sopstvene sobe..... neka to rade drugi ![]()
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Takodje mislim da ti je ideja dobra, jedino sto je korektnije da ti sam (javno) opises sobe koje si cuo ili kad ih cujes, kao i svoje/tudje rezultate u njima... mozda i nesto smiksas (pa to javno objavis, sto mislim da je mnogo bolja metoda)... nego sto ocekujes da ce neko ovde (objektivno) navesti da je u nekoj sobi najbolje slusanje zbog ovog ili onog razloga... ti navodi su subjektivna stvar, i nesto sto odgovara nekome, ne mora odgovarati tebi... Tako da mislim da na to pitanje mozes samo ti sam sebi odgovoriti, niko drugi... Pri tom: 1. ako ti treba nekoliko sati 2. ...ili vec koliko ti treba za miks nekog multitracka... ako ces "bolju" metodu), 3. ako ces javno i iskreno izneti svoje (subjektivne) utiske, (vidim da to trazis od drugih da urade, jos i za tudje sobe), 4. ucinis nesto korisno i drugima, a ne samo tebi... ... onda mozemo pokusati da ti obezbedimo (vremenski) prostor za tvoje istrazivanje u studijima koje smo mi projektovali, cak i ako se to ne iznajmljuje drugima, pod uslovom da te tako nesto uopste zanima i ako ti tako nesto odgovara. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
apsolutno me zanima, i da podelim svoje iskustvo i greske sa drugima...
jedini problem je moje vreme i kilometraza, koju moram da predjem do npr BG studija..... Ono sto me navodi na pricu je pokusaj da pozicioniram monitore alo drugacije nego do sad i rezultati koji su razlicitiji nego sto sam ocekivao...... tako da ne znam da li mi je stereo slika nekad preshiroka, realno (pricam o slusanju referentnih snimaka), ili izgubim bass (u meri da se primeti, prilicno), ili mi centar slike izadje malo vise ispred ravni zvucnika nego sto sam to do sada imao..... Jednostavno bih voleo da poslusam ultimativan monitorski lanac, i da pokusam da skontam gde sam ja u odnosu na to (naravno, nemam vrh monitore i sobu, ali zelim da izvucem maksimum iz njih, koliko je moguce, a da ne idem u krivom smeru)
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ima i raznih monitora i ovakvih i onakvih... itd... Ne mogu ti sad nuditi termine u studijima u kojima nemamo ama bas nikakve kredite, jer nismo nista tamo radili... Cak i ako podelis svoja iskustva sa drugima... ta iskustva ipak ostaju tvoje vlasnistvo... te ne vidim razlog da ti je benzin problem da investiras da bi doputovao do mesta gde je studio... kako ces inace imati iskren i jasan osecaj da si ga zbog nekog studija samo dzabe sprzio ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti nije daleko, uvek si dobrodosao da probas kod mene, od nedelje ce kod mene biti i Dema, pa mozes i njega da konsultujes. Malo je bezveze da ja preporucujem svoju sobu, ali se mi dobro poznajemo tako da mi nije bezveze
![]() Slusao sam sobu kod Ogija Radivojevica i meni se jako dopao zvuk i to preporucujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
nije mi problem vozikanje, nego vreme ![]() ![]() Takodje, ako je nekome glupo da zbg reklame, ili antireklame pomene par studija ovakvih ili onavih, nek' baci PM.... @Braca, Hvala, ako me put nanese na jug, svracam, obavezno ![]()
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 12-04-2011 at 07:22 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
U svakom slucaju investiras i svoje vreme u svoje iskustvo...
pozdrav bogi p.s. kad radis "na slepo" i ne znas sta ti je cilj... opet trosis neko (svoje) vreme, pitanje je samo odluke da li ces vreme trositi na jednoj ili drugoj strani.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 12-04-2011 at 08:28 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
1. RES Media, Novi Sad (PMC AML1, surround, "MyRoom" dizajn, najbolje slusanje koje smo postigli, dok nismo napravili "Pressed Lizard") 2. Pressed Lizard, Beograd (BoZo SM-3, stereo, "MyRoom" dizajn, apsolutno najbolje slusanje koje smo postigli do sada, bez obzira na izuzetno malu sobu kvadratnog preseka) S obzirom da su gornja dva za tebe prilicno skupa resenja, nije lose da se poslusa, za neku referencu, i: 3. Studio "Pera", Beograd (Dynaudio BM12, vazduhopropusni difuzori pozadi i napred + nas dizajn apsorpcije, posle pozicioniranja monitora, slusanje je premasilo ocekvanja.) 4. Studio Fedje Franklin-a, Zemun (Dynaudio AIR20, Yamaha NS10, nije nas dizajn, vec smo popravili postojeci wannabe LEDE dizajn da bude barem pravi LEDE, i samo u tom smislu mozda nije lose poslusati. jer mi nikada ne bi radili LEDE u maloj sobi od pocetka, da budem jasan) 5. Studio "Kovacevici", Beograd, (Tannoy 1000 ili 1200, ne secam se, nas bass tretman samo bez MLS difuzora koji nisu montirani, po iskustvima slusalaca, opet je jako dobro slusanje) 6. Kompanija "Prizor", Beograd, (Digidesign RM2, cini mi se..., reflektivni "drveni" dizajn, sa nasim bass tretmanom, nema difuzora, po iskustvima korisnika,... sto smiksaju u toj sobi,... tako bude i kod njihovog klijenta) ... ima jos, ako te zanima mogu da nastavim... ![]() Stavove o "kvalitetu" slusanja navodim na osnovu izjava drugih ljudi, najcesce samih klijenata, koji imaju sve razloge da budu iskreni i da mi se eventualno pozale na bilo kakve probleme ako ih imaju. Navodim ih kao neku kratku opasku da se ipak moze proceniti gde se koji dizajn nalazi po kvalitetu, pre nego sto covek potrosi benzin i vreme da bi dosao do njega. Nadam se da ce ti ovo koristiti... a ti se javi ako si zainteresovan pa cemo se organizovati... ne ocekujem da ce u svakoj sobi biti slobodnih termina... ali cemo ti sigurno omoguciti nesto od navedenih studija. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 12-04-2011 at 09:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mala (velika?) soba | sasaristic | Dizajn i konstrukcija studija | 31 | 07-09-2011 07:54 AM |
Soba u Sobi | DeMa | Dizajn i konstrukcija studija | 43 | 07-10-2008 11:10 PM |
Mala soba pa problemi!! | S.a.m.u.e.l | Dizajn i konstrukcija studija | 40 | 15-05-2008 02:19 AM |
Soba za bubanj | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 22-12-2007 06:48 PM |
Soba | SumAnuT | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 26-01-2007 03:44 AM |