|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Kupio sam pre neki dan tc electronic-level pilot. Miksujem i snimam na hard disk recorderu Boss br-1600 koji ima chinch na izlazima. Kad mikser povezem direktno na monitore (chinch-kenon), napravim neki mix i preslusavam, sve je ok. E sad kad mikser povezem sa tc-level pilotom, pa iz njega idem u monitore i preslusavam isti mix, zvuk mi je 'tanak' pogotovo u basovima, nema onu dubinu, cuje se razlika za 30-40 %. Da li je to zbog kablova ili je nesto drugo u pitanju ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To moze biti problem sa svim pasivnim atenuatorima (i onim jeftinim), i prica po netu da oni ZATO ne "kolorisu" zvuk jer su pasivni je cista izmisljotina. Svaki iole iskusan elektronicar i dizajner zna da duzina kablova na potenciometru za regulaciju gaina igra veliku ulogu u frekventnom odzivu ukupnog lanca,... no... nekom to smeta... nekome ne. ALI potraznja postoji, bajka da to ne kolorise zvuk je lansirana, postoji isto kao i stotinu drugih bajki, te je i TC to ponudio.... njegov barem lepo izgleda, ako te to teshi. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-02-2011 at 10:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
njegov barem lepo izgleda, ako te to teshi.
pozdrav bogi[/quote] Hahahahaha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Regulacija gaina nije trivijalna procedura na monitoringu i tu svako dobro resenje kosta... od kvalitetnog pota, preko relejnog atenuatora i dalje... Kad visoku impedansu stavis na kabal (pot od 10-20kohm), i "muva ce da mu smeta" .... zamisli da gitarski pot stavis na "produzni gajtan"... nije bas takav slucaj, izlaz je ovde aktivan, ovo je balansirano i tako to... ali bi na gitari bila "drasticna razlika" ![]() Crosstalk bi trebalo izmeriti ... "preslusavanje" levog i desnog kanala. Probaj iz drugog izvora da udjes u level pilot... neceg drugog... balansiranog... pa preslusaj sa i bez. pozdrav bogi p.s. inace nemoguce je napraviti gain regulaciju koja BAREM na neki nacin ne degradira signal... ima samo onih koji to cine u vecoj i manjoj meri... s tim sto su ovi drugi drasticno skuplji.... p.p.s. imaj u vidu da ulazis iz nebalansiranog izlaza u level pilot... e to je vrlo blisko "gitari sa potom na "produzni gajtan""
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 16-02-2011 at 11:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() Hahahahaha ![]() Jako si brz na izjavi sa si bacio pare a da su oni trgovci a da pre togs nisi proverio da nesto nije kod tebe u lancu pogresno. Koristim TC LEVEL PILOT od kada se pojavio, nesto manje od 2 godine i nikada nisam imao ni jednu zamerku ... tc ocekuje balansirani signal a ne nebalansirani chinch . Prvo to promeni pa onda jadikuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Dobro dobro, danas imam probu sa bendom pa cu otici do studia i probati sve to sto ste mi preporucili, hvala. Ja samo neznam kako da naprvim balansirani kabl chinch-kenon, da li je to uopste moguce i kako ? Na mikseti imam i sub-mix banana, da li bi to nesto pomoglo kad bih isao iz njega ?
PS:Moritz, ja sam trazio pomoc, u sustini ovaj forum izmedju ostalog za to i sluzi, zar ne, na osnovu dobijenog odgovora rekao sam sta sam rekao, ne jadikujem koga sisa zivot je lep ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ok Bogy lepo si mi rekao (ako si mu rekao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Izvinte sto upadam ovako u raspravu
![]() Hvala unapred na odgovoru! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tc electronic level pilot | sRce | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 20-11-2009 01:05 PM |
TC Level Pilot | Max | Monitoring | 24 | 20-03-2009 07:15 PM |
Entry level gitara? | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 03-09-2007 06:11 PM |