|
Nik?a Brato? Glazbenik, skladatelj, glazbeni producent. Izvođači s kojima je radio su: Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, ?The Bond?, Ana Vidović, Zagrebački solisti, Zlatan Stipi?ić Gibonni, Zdravko Čolić, To?e Proeski, Dino Merlin, Kemal Monteno, Petar Gra?o, Danijela, Miroslav ?koro, Nina Badrić, Marko Peković Thompson, Tereza Kesovija, Tatjana Mateja?, Severina, Massimo Savić, Maja Blagdan, Jura Stublić, Vlado Kalember, ?eljko Bebek, Boris Novković, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Luka Ni?etić, Goran Karan, Ibrica Jusić, Ivana Vrdoljak Vanna, te grupe Valentino, Crvena Jabuka, Parni valjak, Majke, Plavi orkestar, Pađen band, Gracia, Zlatni dukati, Te?ka industrija i mnogi drugi. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Po?to 1176 zna? u du?u a ukoliko si isprobao neke od njegovih softverskih emulatora mo?e? li nam reći da li neki od pluginova mo?e barem pribli?no dočarati zvuk i osjećaj ovog hardvera.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Samo smo probali UAD 1176 - radi ok, ali ipak ni blizu hardverske verzije.
Software je uvijek limitiran nedostatkom headroom-a, a tek tu sprave pocinju "raditi", dodavati svoj karakter (zbog kojeg ih i koristimo). Mozda sam subjektivan, ali stalno koristim dvije verzije sprave, originalni 1176 LN "blackface" i novi UA 2-1176. I tu bih blagu prednost dao staroj spravi, a obe rade puuuno bolje od software emulacije... ili mozda rade losije ali se to meni vise dopada... software ima samo jednu prednost - mozete memorirati setup... ...a ostaje pitanje sta je ispravno.. nacin na koji radi hardware ili nacin na koji to imitira software - stvar ukusa i navike Primjer: a) el. gitara direktno u mikser - to je vjerni zvuk el. gitare, tako je konstruirana, i to je njeni puni frekventni opseg...i to je grozno b) el. gitara kroz VOX AC30 - frekventno podrezana s obe strane spektra, neprirodno dodani harmonici, jak lo mid - ali takvu znamo i volimo! Navika cini cuda... |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav Niksa,
Ako ti nije problem da pojasnis sta znaci nedostatak headroom-a u softveru. Verujem da ce tvoja tvrdnja izazvati pravu paniku kod pristalica ITB i softverske kompresije, mada sam i sam cuo da hardver radi bolje od softvera u extremnijim podesavanjima. Da li je tvoj stav isti i po pitanju softverskog EQ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja sam satanizovan ovde zbog slicnih tvrdnji!
Srdacan pozdrav.
#6 |
Pro Member
|
![]()
Koliko je 1176 upotrebljiv za tracking za neke neagresivnije vokale (s' obzirom na brzinu i tek 4:1 ratio)?.... Koji ti je prvi izbor kopresora za usnimavanje, npr vokala (a i ostalog
![]() Hvala
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 18-01-2011 at 12:21 AM. |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ja vokale snimam skoro iskljucivo kroz 1176 - sve sam rekao
|
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
U vezi nedostatka headrooma kod software -
kad signal u digitalnom domenu predje 0, iznad toga nema vise nista, pocinje krchanje, podrezani su tranzienti, zvuk je, blago receno, vrlo grubo limitiran (ne komprimiran) i pojavili su se neki, nicim izazvani, neprirodni harmonici, - to bih opisao kao krchanje. Ako pretjerate (npr. +10dB) od tog zvuka postat cete nervozni Kad signal u analognom domenu predje 0, tad zavisi u koju spravu dolazi. Ako dolazi u jeftini kompresor, bit ce krchanja kao i u digitaliji. Ako dolazi na Master bus SSL konzole, moze biti i + 20dB, zvucace stisnutije i malo toplije, i bit ce glasno! Ali nece biti krchanja, nego fine tople i jedva cujne ali prijatne distorzije. Isto tako kad dodje u Urei 1176 (ili LA2A) cak i +30dB, necete cuti nikakav problem, samo ce vam se kazaljka u GR modu zalijepiti ulijevo, ali to je i dalje dobar (ako ne i bolji) sound, a na ulazu u DAW signal ce biti stabilan a na ekranu ce waveform biti kao kobasica...(ne moramo bas nuzno ici do tud ![]() I upravo taj sound, kad sprava radi "pod gasom" donese ono uzbudjenje u snimku, i treba, kako gitari, tako i vokalu, i bubnju... i po tom se razlikuju dobre sprave od losih... najbliza usporedba bi bila razlika izmedju tranzistorskih i lampaskih gitarskih pojacala...probajte, sve ce vam biti jasno...ili pitajte prvog gitaristu koji je probao |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]()
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD 1176 LN-po čemu je to "must have"? | d3houseworks | DSP forum | 28 | 09-06-2009 12:37 AM |
Gyraf 1176 vs UAD 1176 LN | Max | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 22-11-2008 12:19 PM |
Urei 1176 Ln | Splico | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 21-08-2005 11:15 AM |