|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kako usporiti tempo u cubase-u multitrack projektu u kojem je sve snimljeno u audio formatu a da se pri tome se ne mjenja intonacija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
a treba? i strechat audio ili samo mjenjat tempo...i dali ti audio mora ostati na istom mjestu ili se pomicati zajedno sa gridom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
?ovjek treba odsvirati ne?to ?to ne mo?e u tempu pjesme.Zna?i trebam usporiti kompletan snimak i on snimiti svoj instrument i to onda sve vratiti na tempo prije usporavanja.I trebao bi strechat audio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Snimi sve na dva kanala. Time stretch ta dva kanala u Time Factory na novi tempo koji želiš.
Snimi njegov instrument uz ta dva kanala. Time stretch njegov instrument u Time factory na original tempo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Brate nadji nekog ko moze da odsvira u tom pravom tempu i ne sekiraj nije do tebe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Proveris samo da li je na svakom od kanala ukljucen simbol note ( sa leve strane u inspektor baru) i podesis u algoritam u pool-u u zavisnosti od instrumenta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Jedino ?to sam primjetio da mi neki instrumenti zvu?e malo druga?ije kada se sve uspori , da nije to povezano sa algoritmom. Molio bi ako mo?e malo poja?njenje oko algoritma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Evo mene opet.Uspio sam promjeniti tempo u projektu i save ok osim ?to kada pustim play onaj kanal ?to sam dosnimio u sporijem tempu svira u nekome svome tempu,a ostali kanali su ok.Kako da to podesim da bude ok?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Eto za?to volim internet forume, uvijek mo?e? naučiti ne?to novo bez obzira na iskustvo i znanje. Nisam imao pojma da postoji ova mogućnost i sad sam je testirao i radi nevjerovatno dobro s obzirom na zahtjevnost same operacije. Zahvaljujem se kolega Moritz na ovom otkriću ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
plugin za editovanje tempa | zverj | Audio Software | 4 | 22-02-2010 12:23 AM |
Menjanje tempa u Cubesu? | goran ns | Audio Produkcija - Tehnike | 16 | 03-05-2008 05:23 PM |
Automatizacija tempa u Reasonu | Shadow | Audio Software | 18 | 16-07-2007 09:51 PM |
Kontrola tempa u Nuendu ? | Max | Audio Software | 18 | 08-02-2007 12:14 PM |
Promjena Nick-a | Tiki the Boyler | Predlozi i sugestije | 11 | 28-12-2004 01:06 AM |