Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cbase 5 promjena tempa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36519)

Boombass 16-01-2011 07:20 PM

Cbase 5 promjena tempa

Kako usporiti tempo u cubase-u multitrack projektu u kojem je sve snimljeno u audio formatu a da se pri tome se ne mjenja intonacija?

marcos 16-01-2011 09:12 PM

Re: Cbase 5 promjena tempa

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 296486)
Kako usporiti tempo u cubase-u multitrack projektu u kojem je sve snimljeno u audio formatu a da se pri tome se ne mjenja intonacija?

a treba? i strechat audio ili samo mjenjat tempo...i dali ti audio mora ostati na istom mjestu ili se pomicati zajedno sa gridom?

Boombass 16-01-2011 09:19 PM

?ovjek treba odsvirati ne?to ?to ne mo?e u tempu pjesme.Zna?i trebam usporiti kompletan snimak i on snimiti svoj instrument i to onda sve vratiti na tempo prije usporavanja.I trebao bi strechat audio.

Surfer 16-01-2011 10:03 PM

Snimi sve na dva kanala. Time stretch ta dva kanala u Time Factory na novi tempo koji želiš.
Snimi njegov instrument uz ta dva kanala. Time stretch njegov instrument u Time factory na original tempo.

Moritz 17-01-2011 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 296486)

Ako su svi audio kanali u istom tempu, odes u pool i svakom napises isti tempo ( za slucaj da nije) i aktiviras im svima musical mode i to je to.
Proveris samo da li je na svakom od kanala ukljucen simbol note ( sa leve strane u inspektor baru) i podesis u algoritam u pool-u u zavisnosti od instrumenta.

yamahabih 17-01-2011 01:30 AM

Brate nadji nekog ko moze da odsvira u tom pravom tempu i ne sekiraj nije do tebe...

Boombass 17-01-2011 11:48 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 296517)
Proveris samo da li je na svakom od kanala ukljucen simbol note ( sa leve strane u inspektor baru) i podesis u algoritam u pool-u u zavisnosti od instrumenta.

Ono prvo sam isprobao i radi ok samo mi nije jasno ovo drugo da podesim algoritam itd...
Jedino ?to sam primjetio da mi neki instrumenti zvu?e malo druga?ije kada se sve uspori , da nije to povezano sa algoritmom.
Molio bi ako mo?e malo poja?njenje oko algoritma.

Surfer 17-01-2011 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 296517)
Ako su svi audio kanali u istom tempu, odes u pool i svakom napises isti tempo ( za slucaj da nije) i aktiviras im svima musical mode i to je to.

Eto za?to volim internet forume, uvijek mo?e? naučiti ne?to novo bez obzira na iskustvo i znanje.
Nisam imao pojma da postoji ova mogućnost i sad sam je testirao i radi nevjerovatno dobro s obzirom na zahtjevnost same operacije.

Zahvaljujem se kolega Moritz na ovom otkriću:wave2:

Moritz 17-01-2011 10:06 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 296563)
Eto za?to volim internet forume, uvijek mo?e? naučiti ne?to novo bez obzira na iskustvo i znanje.
Nisam imao pojma da postoji ova mogućnost i sad sam je testirao i radi nevjerovatno dobro s obzirom na zahtjevnost same operacije.

Zahvaljujem se kolega Moritz na ovom otkriću:wave2:

Nema cemu :wink:

Moritz 17-01-2011 10:08 PM

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 296552)
Ono prvo sam isprobao i radi ok samo mi nije jasno ovo drugo da podesim algoritam itd...
Jedino što sam primjetio da mi neki instrumenti zvu?e malo druga?ije kada se sve uspori , da nije to povezano sa algoritmom.
Molio bi ako može malo pojašnjenje oko algoritma.

Da, ima veze sa tim. U zavisnosti od vrste audio materijala na kanalu ( drums, perc, vocal, keyboard ...itd. ) odaberes algoritam i stvari se znacajno promene na bolje. Probaj razne setinge pa vidi koji ti najbolje radi .
Pozz

All times are GMT +1. The time now is 07:09 AM.