|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hello, imam problem sa ASIO Time Usage Cubase 5 ... radim s karticom Profire2626 M-Audio i dosad sam snimao sve na jednom kanalu, na prvom koji mi se vodi kao ANALOG OUT 1/2 ( SOFTWARE RETURN 1/2 ), no kad podjem dodavati efekte od compa do verba itd. pocinje mi pucketati A.T.USAGE po?inje zabijati u crveno. Zna?i sve dok radim na suhim snimkama sve u red, no ?im podjem bojati ode sve u pismu materinu... Imam i AXIOM 49 Synth tako?er M-Audio i mogu reci da i on pridonosi problemu. Amplitube mi isto stvara problem, znaci sve sto mi treba da podjem bojati snimku...HELP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
povecaj buffer tj latenciju ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
thanx kralju, ali radio sam od najmanjeg 64 do 4096, na svakom isto na nekim jos i gore...negdje sam procitao da kad snimas latencija dolje a kad mix gore...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
nazalost je tako ,zato uvek kad se snima ,pomeris ceo aranznam za 2 3 prazna takta da bi moglo posle da se stavi sve pod konac ... posto imas m-audio neka preporucena latencija je oko 1024 buffera sve gore dole je previse ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
oprosti molim te, jel kad snimam, moram da snimam na suho i s lat. 1024?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
na suvo ? mislis bez efekata ? pa tako ti je najbolje tj preporucljivo osim ako imas kilometarsko iskustvo onda ok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
hm, od 64 do 4096 i isto!? provjeri da li si izabrao m-audio delta asio u device setup. sve mi se cini da ti to radi na asio direct x full duplex driver i dzabe pomjeras kasnjenje na m-audio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
na device setup ASIO Driver mi je postavljen na "M-Audio ProFire ASIO" imam jo? opciju "ASIO DirectX Full Duplex Driver" i No Driver, tak da mislim da mi je to ured a ALAVUK poku?a?u da snimim stvar bez ikakvih efekata, na malom Buffer Size pa ?u na mixu povecati, jer mislim da mi samo to jos ostaje da probam, samo da mi je zaustaviti pucketanje i stetu koju nanese melodiji, jer smeta nam muzi?arima, vise nego ikome...
Ne znam ima li veze al evo karakteristika od compa: ASUS P7H55-M PRO, H55 1156 4XDDR3-1333 PCleX GLAN+SB CPU INTEL Core i5 750 2.66GHz FSB1333MHz 8MB LGA 1156 BOX G.SKILL 4GB DDR3-1333 Dual channel kit F3-10666CL9D-4GBRL HDD WD Caviar GP 1500 GB SATA-300 64MB WD15EARS |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
i dalje mi je nevjerovatno da se tako ponasa cak i na malo kasnjenje
moja konfiguracija: amd phenom ll x4 965 @3.4GHz 2x2GB DDR2 @ 800MHz gigabyte ga-ma770ud-3 kingston 40GB SSD wd caviar blue 640GB koristim nuendo 4 na m-audio delta 1010. konfiguracija moze povuci prilicno pluginova na 64 sempla kasnjenja, radimo probe preko slusalica jer je prostorija losa za normalnu probu. bubanj je na 4 kanala i svaki ima eq i comp, gitara ima eq, guitar rig i comp, bass ide na eq, amplitube 2 i comp, klavijatura ide na kontakt 4 ili toxic pa jos par pluginova...sve ima send na fx channel sa reverbom, svi izlazi po limiter. asio ide na 30% load. da ti ne krlja neki plugin koji koristis? meni se desavalo sa nekim waves da ne mogu raditi ni na 1024 sempla. moze biti i cubase, ako je AIR release |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Takođe imam Profire 2626 i puno toga od pluginova uključujem na najni?i latency. Koju FireWire kartu koristi?, mislim da je problem do nje?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem sa CPU usage u Pro Toolsu!!!! | oliver10 | DSP forum | 18 | 05-10-2007 12:46 PM |
DSP usage for individual PowerCore plug-ins | Gianfranco | DSP forum | 11 | 30-03-2007 04:43 PM |
Cubase Time Stretch | statusband | Audio Software | 10 | 09-05-2006 02:26 AM |
Powercore VSS3 Reverb : Cena i CPU Usage | Gianfranco | DSP forum | 5 | 04-02-2005 05:35 AM |
Asio.. | djale | Computer Hardware | 4 | 29-02-2004 03:15 AM |