|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
svojevremeno sam pricao o starosti / bavljenju muzikom / pocinjanju itd..i kako se (po meni) neko rodi da radi neki posao.....evo pravog primera - u novom Sound On Sound-u, intervju sa producentom Labrynth - koji je odgovoran (izmedju ostalog) za 2 No. 1 singla Tinie Tempah (radio pesme i za Professor Green, Pixie Lott, JLS, Tinchy Strider, Ellie Goulding etc..)
lik ima 21 godinu !! Kao mali pevao u crkvenom gospel horu u Londonu Posle toga 4 godine studirao muzicku teoriju, Sa 15 godina nasao managera koji mu je dao kljuceve od malog studija (u kome je proveo narednih 5 godina, spavajuci tamo !) 2009 potpisao publishing sa EMI koji su mu onda slali gomilu artista da radi sa njima... Onda se pojavio T Tepmah...i razvalili ! sad je potpisao veliki deal sa Syco records, ima i svoj label, radi ko lud !! Sledeci korak - ide u Nashville, da radi sa country kompozitorima!! Tako se radi!!! Ko nadje, nek procita intervju...
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ajd sad da utešiš kolektivno rasplakanu forumsku publiku nađi neki primer nekoga ko se ozbiljno probio u svojim kasnijim godinama, iza 30te, posle dugogodišnjeg mukotrpnog samostalnog rada
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Shvatih da nije poenta kada se ko probio i koliko je godina imao tada, vec kada je poceo da se bavi time... ili ja ne kapiram doticnu poentu.
pozdrav bogi
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Tacno !!
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
To je sve lepo,ali malo teze ide kada si odavde i kada nemash gotovo nikakvo trziste sem narodnjachkog,a ne bavish se time...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Bravo!
Mada mi uvek takve price zvuce kao: "Nosio gajbe,pa otvorio diskoteku! (u Pozarevcu...),sve sam..."
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Bitno je da si poceo (rano) na vreme, savladao sustinu muzike i programiranja i proveo neko vreme vezbajuci pisanje pesama...puno, puno pesama. A posle - ako se vidi i cuje da tu "ime necega" , mozes da se spakujes i odes negde preko sa tim pesmama, ili pak, putem interneta napraviti neki manji prolaz pa posle otici preko... nema izgovora...
![]() |
![]() |
#8 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Andy Sneap... po mnogima najbolji metal producent... Peter Tagtgren i još gomila metal producenata... koji su prvo počeli kao glazbenici u bandovima, da bi se nakon dugogodišnje glazbene karijere i sami uhvatili produkcije... Quote:
Pa ljudima je bitno da je pjesma dobra, bar većini ljudi, a ne tko tu što svira i kako, i da li kupnjom cd-ea prehranjuju gomilu super glazbenika ili jednog tipa koji sklada i snima u sobi... ne samo u elektronskoj glazbi nego i u bilo kojoj drugoj... Quote:
To sve služi, od onog prvog glazbenika do cubasea, da omogući upakiranje skladateljeve ideje u ono sto trziste trazi... I kovači su se sigurno bunili kad je došla tvornička serijska proizvodnja, tako će i svi ostali u tom procesu upakiravanja glazbene ideje... Bilo je i kovača koji su bili majstori, kao i mixing inženjera... ali kakve to veze ima sa konzumentima... Tko će ulagati više nego što dobije nazad? Jedino tko je dovoljno bogat za to ili lud... Svatko gleda ulagati truda, kapitala i vremena ovisno o profitu koji ostvaruje... ovakvom ili onakvom profitu... netko se muči da bi hvatao žene nakon svirke... i to je profit... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 25-10-2010 at 11:43 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Hmmm...
Poslednji CeDe koji sam kupio je bio "Strip - Psihomehanicar"... I mogu reci da svira za svih 400din...! Mislim da su potpuno zanemareni kao bend, ali produkcijski,pesme,bolesno dobri spotovi...ma svakako odlicno zvuce! To je bilo ono - video na TV - patike - IPS - kuci...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 25-10-2010 at 12:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
joj kolko lamentiranja i patetisanja na jednom mestu. Facts of life :
fact1: ljudska prirodna potreba za slušanjem muzike nikad neće prestati fact2 : uvek će postojati način da se to nekako naplati. Tojest, uvek će postojati neko ko je pokupio kajmak. fact3: publika će uvek imati neke pare koje su namenjene tome, samo treba naći način da se one izvuku. Barem ovi koji žele da žive od muzike. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio poznatog snimatelja / producenta | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 21 | 16-07-2010 01:52 AM |
Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire? | disco violence | Audio Produkcija - Tehnike | 59 | 03-11-2007 01:51 AM |
Gitara ili Bas pravo u AD ???? | Max | Razno | 14 | 22-04-2007 08:33 AM |