|
Aleksandar Sa?a Habić Jedan od nasih najboljih domaćih producenata. Saradjivao sa Divljim Anđelima, Bajagom, VanGogh-om Point Blank-om, Rambo Amadeusom, Yu Grupom itd. Takođe jedan od na?ih najuspe?nijih producenata filmskog zvuka: Lepa Sela Lepo Gore, Rane, Mehanizam, Mali Svet itd itd |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Sta ti najvise smeta u danasnjoj domacoj "produkciji"?
sve je u pitanju! Da li su to pevaci? Nadobudni "producenti"? Tekstopisci? Muzicari (koji piju)? itd.. molim vise od 60 reci u odgovoru !! ![]()
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Zbog cega vise ne postoji praksa da diskografska kuca placa producenta? |
|
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
čini mi se zbog toga što ne postoji više izdavaštvo u klasičnom smislu, kao što je postojalo proteklih par decenija. Nova vremena, nove tehnologije distribucije i konzumacije, i nova pravila igre. O romantičnosti i ispravnosti starog sistema, nemam želje da diskutujem, samo pozivam ljude da se zamisle nad činjenicom da svet ide dalje i da će u postojećoj situciji neko svakako izvući tanji kraj. Jedna od prednosti trenutne situacije je što nikad ranije nije bilo toliko lako i demokratično doći do šire medijske pažnje, samo ako imaš valjan "proizvod". Youtube, Facebook, tweeteri i sve, cake, daju veću slobodu i pristup publici, i lakšu demokratičnost popularnosti. Opet, po svojoj ceni, al šta da se radi. Dobra muzika će uvek biti dobra muzika, novine i originalnosti i iskrenost u istim, će sigurno uvek nailaziti na odziv. Na nama je da se snađemo i vidimo kako nekako da eventualno živimo od toga, a opet pružajući kvalitetan doprinos tome.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa ja iskreno mislim da od te demokraticnosti nema nista i da trenutno zivimo u vremenskom muzickom vakumu gde je internet malo pomrsio racune onima koji su na celu jedne velike INDUSTRIJE kao sto je muzicka i predvidjam da ovo stanje nece dugo potrajati jer jednostavno nije prirodno i nije u skladu sa osnovnim nacelima kapitalizma na kojima pociva 2/3 planete. Da ne mrsim puno, ocekujem da ovo vreme gde gledas na YouTube spotove za DZ, skidas MP3 sa ruskih sajtova i sl. nece potrajati i da ce vec naci neko resenje kako da naplate ono od cega zive... da li ce to biti, kao sto neki najavljuju, "zatvaranjem" interneta i nekom vrstom ugradjivanja u same usluge interneta (a to me podseca na resenje u nekim drzavama gde ti u cenu praznog diska ugrade i autorska prava) ili na neki drugi nacin, to ne znam, ali siguran sam da u ovom trenutku neko sedi i razmislja o tome... a onda verujem da ce opet sve doci na svoje. Opet ce diskografske kuce biti ono sto trebaju da budu, opet ce producent biti ono sto treba da bude, a sam izvodjac ce opet juriti za pesmom a ne za Velikim bratom i sl. jer od muzike ne moze da zaradi...
|
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
nisam samo shvatio gde osporavaš tu demokratičnost? "Like" i "Share" su 2 nova oruđa toga. I ništa ih ne može osporiti. Ako se nekom nešto sviđa i sharuje, nema tog medija koji može nadjebati taj način sticanja realne popularnosti. Meni se čini da ipak od tog tehnološkog monetarnog kontrolisanja stvari nema ništa. Šta god oni smisle, neko će da sjebe, to je u ljudskoj prirodi. Ovo je prvi put u istoriji da se kopiranjem materijala ne gubi na njegovom tehničkom kvalitetu. Kasete su bile long shot, mada sam ubeđen da su i one pojele svoj deo kolača.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
I evo ?ta je uspeo da smisli (parafraziram Mika D?egera): U hiljadama godina ljudske civilizacije postojao je samo jedan period od 25 godina kada je bilo moguće obogatiti se stvarajući muziku, i taj period je pro?ao.
#7 |
MAO
|
![]()
jest, ali se isto tako hiljadama godina muzičko zvanje smatralo nečim od čega se da živeti. ovako ili onako
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |