|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Evo ovako...jedared sviruckah ne?to na klavijaturi i odsvirah dotičnu temu...Tema stvarno zvuči super...prosta, atmosferična...ba? dobro zvuči...samo ima jedan mali problem...ko god je čuo ka?e da nije moja
![]() ![]() zato...evo... http://dl.dropbox.com/u/538090/klavir.wav to je ta tema...poslu?ajte...samo nema "poznatio mi je i to"....bez čvrstih dokaza - ona je i dalje moja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Poznato mi je!
![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
To ti je varijacija na neku (ili bolje rečeno : neke) temu.
Samo ti to rabi. To se ne pika u otimanje tuđih ideja. Malo tačnije posloži harmoniju i navali da razradiš onoliko koliko ti treba za autorsko djelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
ba? sam ti i ja htio reć.....na tren podsjeti na ne?to ali taman da prepozna? ode tema u drugom smjeru...koji opet daje na ?eto drugo. Mislim da je tako sa svakim catchy instrumentalom.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
mislim da podseca na mesecevu sonatu, brze od iste naravno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Da. ali samo leva ruka. Desna ima upotrebljiv 6 i 7. takt.
Sve ostalo IZBRISI, bez razmisljanja i radi na ta dva takta. Oni su dovoljni za temu. Levu ruku malo promeni i malo spusti, promeni obrt. Onda ponovo uploduj. Last edited by google; 11-05-2010 at 08:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Prvi dio je jako nalik Bethovenovoj 7 symphony, second movement... mm 51-66 ![]() http://www.youtube.com/watch?v=5V5k0Plh-jY (ovdje negdje oko 0:50 počinje ta melodija, samo nije na klaviru) Dalje si razvio temu u drugom smjeru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Dakle, oko 0:46
Znam da nije fora gledat Scarlett dok slu?a? Bethovena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Jeste...to je ta fraza...nije da nisam slu?ao 7 simfoniju, ali zasigutno mogu da tvrdim ne pamtim frazu odatle...al eto, podsvijest izgleda čini svoje
![]() Vidjeću ?ta ću s njom...za sad sam siguran da treba osjetno da se uspori...nisam siguran ni da li treba klavir da je svira...mo?da neka polifonična boja sa sinta...Inače, taj primjer tu nisam svirao nego nacrtao, jer kad sam postavljao post nisam imao klavijaturu pored sebe, pa sam je ucrtao po sjećanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
U ta dva takta treba promeniti obrt, malo spustiti tonalitet, malo usporiti, obrisati par tonova leve ruke, koji smetaju temi i to je to. Gotovo. Sa ostkom se uopste nema potrebe raditi bilo sta, osim da se obrrise, nije upotrebljivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako opisati zadatu temu? | VladaB | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 10 | 05-02-2008 02:36 AM |
Jitter - jos malo na tu temu, ovaj put prakticno! | boggy | Tutorijali | 3 | 09-08-2007 11:26 AM |
Opste teze na temu produkcije.. | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 68 | 04-05-2007 06:42 PM |
How good do your demos have to be.... i sl. filmići na tu temu | ANITA | Promocija radova | 63 | 17-04-2007 07:52 PM |
Opste teze na temu produkcije.. | Arthur | Razno | 35 | 01-01-1970 01:10 PM |