|
Matko Sasek - Koolade Jedan od nasih najboljih i nasiroko (US-Evropa) najcuvecnijih Hip-Hop producenata, razgovara sa vama na temu produkcije Hip-Hop muzike. Saradjivao sa Blackout Project, Edo Maajka, General Woo, Nered, Popay, Masta Ace, Ghostface Killah, Talib Kweli, Izza Kizza itd itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav Koolade,
Zanima me sta najcesce koristis od synthova (sto softverskih, sto hardverskih), koji su tvoji omiljeni. Cuo sam neke ludachke zvukove na tvojim beat-ovima, pa me zanima. Pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pozdrav!
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mozda se varam, ali mislim da se Gosn. Koolade vise bavi kreativnim radom (pravljenjem instrumentala/beatova) nego miksovanjem i to, inzinjerskim delom, mada je miksao koliko znam neke albume. Mene samo interesuje odakle vadi te sytnh bass-ove, i te krajnje interesantne zvukove za svoje beatove. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Alat je SVE..MPC? Lap top? Software / soft synth / gitara,,?
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Oke, pa da pocnem...
imam MPC 4000 i palim ga nikad. evo ga stoji mi na polici prekriven da ne skuplja previse prasine. Dakle sampliram softverski... Uglavnom Kontakt. Dosta radim sa kontaktom i sa .nki. tipa cijelu Viennu sam prebacio u .nki format, jer mi je puno jednostavnije nego da otvaram Gigastudio. Dosta stvari vucem iz kontakta, klavire, rhodese, clavinete itd. U biti sve samplebased instrumente. Moram reci, previse sam se naviko na komodaciju koju ti pruza ctrl+s. Zato ni ne koristim MPC jer dok ucitam banku, program... vec sam zaboravio zasto sam ga palio. A na kraju bi ovako i onako sve zavrsilo u Nuendu. Sad kao nesto razmisljam da predjem na Cubase 5, no dobro, nema potrebe za zurbom... nece pobjeci... Koristim dosta softvera, tipa Atmosphere, Arturia Minimoog (i ostale od Arturie), Refx Vanguard mi je jedan od napetijih za ove vise trancy soundove sto su opet tako popularni unatrag zadnjih 5 godina... No pretpostavljam da znate sve o softveru i da tu ne trebam previse nabrajati stvari, jer svi vise-manje imaju i koriste isto. Jedino sto mozda nema svatko su Uad kartice. To su mi omiljeni plugovi sto se efekata tice. Ako imate priliku si to priustit isplatice vam se. Pa cak i samo Neve rs88 channel strip se isplati. Kad sam to cuo, odmah sam zaboravio na waves SSL :0---- koji mi se nikad nije ni svidio... ali zato Waves API rulz! Od harwarea imam par sintova: Korg MS2000 (koji ima i svoju pricu za ispricat kad je bio posudjen Snoopovom bandu na koncertu u ZG), zatim Nord rack, Roland Juno106, Roland JX3P, Roland VK-7, Emu Mo' Phatt, Solina String Ensamble, pa Akai CD 3000, kojeg isto vise ne palim (ko hoce njegov je za 200 eura), zatim Fender pecision bas, Defender Stratooutcaster gitaru za 80 eura, koja radi skoro ko strat. Nju volim kombinirat sa wah pedalom i Marshallom. Od preampa imam Digidesign Pre, Great River ME-1NV. Od mikrofona, SE Gemini, Rhode K2, Shure SM57, kojeg obozavam koristit za clapove. Dosta onih clapova i cudnih iskombiniranih clap/perc/rim/snareova usnimavam live pa izrezem sto najbolje ispadne. Imam nesto prekusija tipa agogo bells, flex-a-tone, def... i tako. tako da kad te stvarcice cujete na mojoj mjuzi, to je usnimavano live. E da! Tu je naravno i taklbox kojeg obozavam kombinirat sa MS2000... eto to bi recimo bilo to. ako sam sta zaboravio, sjetit cu se vec... pozz! e da, ako znate kakav super novi softver samo javite, jer to uvijek volim chekirat.... |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Plugin synthovi ,sempleri,ritam masine... | milos | Slobodan Marković | 31 | 25-05-2007 03:27 AM |