Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2009, 01:57 PM   #1
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Default DAW + Mikseta

Pozdrav!
Interesuje me koje prednosti ima koristenje miksete uz kompjuter u odnosu na poristenje samog kompjutera.
Koje prednosti donosi koristenje miksete u kucnom studiu uz kompjuter (sem uloge predpojacala)?
Da li je neophodno imati i miksetu za dobar rad?
Hvala
Domestos is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 02:25 PM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: DAW + Mikseta

Nije neophodno.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 03:51 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Precesljaj forum ,bilo je vec krljanja oko ovoga...

U osnovi je bitno da odlucis sta hoces da radis , da li ides na minimalan kucni studio sa nekim osnovnim potrebama ili na nesto produkcijski ozbiljnije. Jos je Platon rekao da je covek...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 04:38 PM   #4
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

nije neophodno al ce ti rame otpasti od kliktanja mishom po displeju. bilo kakav barem 8ch kontroler je potreban da se ne smoris IMHO.

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
... da li ides na minimalan kucni studio sa nekim osnovnim potrebama ili na nesto produkcijski ozbiljnije. Jos je Platon rekao da je covek...
ili kao sto je govorio Aristotel - "udri brigu na veselje"

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 06:16 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

meni rame još nije otpalo a evo živim od svog posla već 5 godina. Kontroleri su ok za gimnastiku, ne menjaju ništa u zvuku. Mixete da bi menjale nešto u smislu kvaliteta mixanja moraju da budu prilično skupe i uglavnom se ne nalaze po kućnim studijima već većim i ozbiljnijim.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 06:22 PM   #6
Domestos
Member

Domestos's Avatar

Ok, znaci, sve sto bih uradio sa miksetom koja je ispod 10 000 evra, mogu i bez nje?
Pa dobro...malo mi je bilo nejasni sta mikseta radi sto se ne moze softverski...
Hvala
Domestos is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 07:11 PM   #7
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
meni rame jo? nije otpalo a evo ?ivim od svog posla već 5 godina. Kontroleri su ok za gimnastiku, ne menjaju ni?ta u zvuku.
meni ta gimnastika dosta znaci jer nazalost okruglo 20 godina sedim za kompovima od 6 - 16 sati na dan, pa mi makar i 10%-tno sklanjanja ruke sa misa znaci puno.

covek je verovatno pitao vezano za zvuk pa sam greskom napravio small offtopixoRz

...@Domestos
ovo ti je dobar odgovor, covek je objasnio

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Cetvrto: Sedi i pravi muziku.

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 07:17 AM   #8
Roy Batty
Junior Member

Roy Batty's Avatar

Ur choice. Za postavljanje nekih osnova , ne. Za ozbiljan rad.....ako ne zelish da se otvorish za mikser, onda tjesh se morati otvoriti za jaku kartu, sa externim delom za analogne/digitalne in/oute, , AD konvertere , etc. Upravo sam u oglasima ponudio Behringerov digitalni mikser ( neshto slichnostarom o1 v yamahinom,samo dhto je 24 obitan i ima 4 senda). Radim na njemu vetj pet godina i uz dva rachunara, apsolutno predstavlja stabilan sistem na kojem, uz DOBRO slushanje i monitoring ( zashto niko nikada ne pominje to prvo) moze da se radi jako kvalitetno u produkcijskom, kreativnom i uostalom, svakom drugom smislu.
All those moments...
will be lost in time...
like tears...
in rain...
Roy Batty is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 08:30 AM   #9
Roy Batty
Junior Member

Roy Batty's Avatar

A, da, a pritom da napomenem da zaista ne mogu da pristupim ozbiljnoj produkciji bez fizichkih reglera i miksera kao platforme. Ali to je moj trip.
All those moments...
will be lost in time...
like tears...
in rain...
Roy Batty is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2009, 12:24 PM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

suzdrži se molim te hvaljenja stvari koje prodaješ. Ne impliciram ništa maliciozno, samo je to ovde neko nepisano pravilo ponašanja. Mislim, ako neko traži neku spravu i ti je imaš na prodaju, sve kul, pošalješ pm i furaš.
a što se mixera tiče, ljudi i dalje vrte priču u krug. Mixeri jeftine izrade i malog broja opcija nisu preterani benefit u studiju, više su upotrebljivi za bine i koncertnu sferu tehnike. Da bi nešto davalo realni doprinos studiju, potreban je ipak neki nivo kvaliteta, jer koj moj će ti jeftiniji mackie, soundcraft ili a&h ako svojim šumom i thd utiču na kvalitet onoga što u njih ulazi? Mislim da mixeri koji su ispod 16ch i koštaju ispod kilo eura, nemaju mesta u ozbiljnom studiju gde je ljudima stalo do kvaliteta svake komponente u lancu. To ne znači da su loši za home studio gde se ljudi bave prvenstveno kreativnim i idejnim radom, tu umeju da ozbiljno olakšaju stvari AKO postoji više sprava i izvora zvuka koje treba kontrolisati lako.

@disco violence

nema tu zeca, ne predstavlja mixeta dokaz da neko zna šta radi. Samo stav i mesto mixeru u studiju razdvajaju budalu od razumnog vlasnika.
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules